mojprzepisna.pl | Walentynkowa rolada Żyrafa Jest to walentynkowa wersja bardzo popularnej rolady zwanej Żyrafa. Przepis wzięłam od mojej koleżanki Ani , lekko go zmodyfikowałam. Zastanawiałam się czy dodać
moj przepis namojprzepisna.pl | Łabędzie z lekkim kremem adwokatowym Dziś mam dla was przepis na ptysie w lekko innej formie, spróbowałam z ciasta ptysiowego zrobić łabędzie i nadziałam je
moj przepis namojprzepisna.pl | Szarlotka z budyniem i pianką Dość nietypowa szarlotka, podstawa to ciasto kruche, następnie kwaśne jabłka, zapieczone w budyniu, a na to pianka bezowa. Szarlotka ta
moj przepis namojprzepisna.pl | Piróg biłgorajski Jako że, jestem rodowitą Lublinianką, nie mogłam darować sobie zrobienia tradycyjnego lubelskiego przysmaku – Pirogu biłgorajskiego (inaczej Pierogu). Piróg składa się z kaszy
moj przepis namojprzepisna.pl | Maślana chałka z migdałową kruszonką Coś specjalnie dla mojego męża, który wręcz uwielbia białe pieczywo, szczególnie takie maślane, nieprzesuszone, puszyste i mało słodkie. Chałka jest
moj przepis namojprzepisna.pl | Kokosowo-owsiane ciasteczka Niby zwykłe ciastka owsiane, a jednak bez cukru, bez mleka, bez mąki, z dużą ilością błonnika i tych dobrych wartościowych węglowodanów. Nie
moj przepis namojprzepisna.pl | Miękkie ciastka a’la pierniczki Wiem, wiem nie czas na pierniki, ale ja muszę Wam ten przepis dać, bo pewnie przed świętami mi z
moj przepis namojprzepisna.pl | Kanapka truskawkowa A miała być rolada… ale widać szczęścia nie mam albo talentu, albo rolady mnie po prostu nie lubią :). Bardzo się tym przejmować
moj przepis namojprzepisna.pl| Tradycyjne jagodzianki najlepsze Nie spodziewałam się, że może być coś lepszego niż jagodzianki z przepisu pani Doroty z Moich wypieków , a jednak może – jagodzianki
moj przepis namojprzepisna.pl | Drożdżowe na twarogu Powrót to drożdżowego, które moja rodzina uwielbia. Tym razem ciasto z dodatkiem twarogu, przeszukałam pół internetu i na żadnym blogu nie znalazłam
moj przepis namojprzepisna.pl | Bezglutenowe czekoladowe ciasto z kaszy gryczanej z malinami Jeżeli kiedyś przez przypadek ugotujecie za dużo kaszy gryczanej, nie jedzcie jej na siłę, lepiej zróbcie czekoladowe
moj przepis namojprzepisna.pl | Sernik dyniowy z bezową pianką i chrupiącym spodem Sernik jest aksamitny, wilgotny, kremowy, aromatyczny ze świetnie chrupiącym spodem. Łatwy w przygotowaniu. Przepis autorski. Składniki na
moj przepis napapilotkami. 2. Masło rozpuścić, ostudzić. Wlać do miski, wbić jajka, dodać ajerkoniak. W drugiej misce połączyć mąkę, proszek do pieczenia, skórkę cytrynową i cukier. 3. Składniki suche dodać do mokrych i krótko zmiksować. Ciasto nakładać łyżką po równo do każdej papilotki. Włożyć do nagrzanego piekarnika, piec ok. 35 minut - babeczki nie powinny zbrązowieć. Wyjąć z piekarnika, zostawić w formie przez
Kuchnia Prezydentowejserduszka przełożone przepysznym kremem malinowym (doskonały także do dekoracji babeczek). Serduszka wyglądają cudownie, smakują jeszcze lepiej, a ich przygotowanie jest naprawdę łatwe, i co ważne, nie zabierze zbyt dużo czasu. Składniki (na 4 duże, podwójne ciastka): Biszkopt: 1 szklanka mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia pół szklanki cukru 3 jajka Krem malinowy: 75 g masła (temp. pokojowa) pół szklanki suszonych
Domowa Cookierenka Agimogły się zmarnować, więc przyrządziłam z nich mini babeczki - małą pychotkę :) Składniki podaję więc w większej ilości, bo u mnie z tych resztek było tylko 3 sztuki :) Składniki: Ciasto: 2 szkl. mąki pszennej 3/8 kostki margaryny 1/3 szkl. cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 cukru wanilinowego 1 jajko 1 żółtko 1,5 łyżki kwaśnej śmietany Nadzienie: 3-4 duże
Kolorowy Przepisownik