Mocno kruche świąteczne ciasteczka Lubicie kruche ciasteczka? My uwielbiamy. Przygotowuję je zarówno do codziennej kawy, jak i na święta. Przepis na mocno kruche świąteczne ciasteczka jest
Słodkie okruszkiPrzepyszny maślany biszkopt genueński, o którym marzyłam od kilku miesięcy. Którego bardzo długo nie miałam odwagi zrobić. Bałam się, że nie ubiję dobrze jajek. Zdecydowanie wolę
Słodki PomysłUwielbiam oponki. Pamiętam jak odwiedzałam moją przyjaciółkę i obie zajadałyśmy się talerzami serowych oponek jej mamy… mniam. Dziś jednak zapraszam Was na przepis troszkę mniej
Słodkie okruszkiDzisiaj jak co tydzień w samym środku pracującego tygodnia gości słodki dzień. Z racji, że sezon truskawkowy w pełni i u nas tych smacznych owoców
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiA gdyby tak niespiesznie, pod wierzbą w ogrodzie zasiąść.... przy starym skrzypiącym stole, z dobrą książką lub z przyjacielem który lubi pomilczeć ....i ciesząc się ulotną
Apetyczna babeczkaCzy jest coś lepszego niż poranna kawa z domowym ciasteczkiem? Hmm... Jest! Robienie tych ciasteczek w towarzystwie swojej ukochanej pociechy. A moja wprost uwielbia pomagać w
Słodkie okruszkiMój Mąż powiedział, że to najlepsze mufiinki jakie do tej pory jadł. A robiłam już ich trochę 🙂 Muszę przyznać, że mi też najbardziej smakują. Smak jabłek
Moja DelicjaDziś mam dla Was prawdziwą ucztę smaków! Plus wskazówki dla ciekawych jak zrobić baardzo wysoki tort z biszkoptu. Śmietankowy tort z żurawiną robiłam z okazji przyjęcia
CiastkozercyDziś mam dla Was prawdziwą ucztę smaków! Plus wskazówki dla ciekawych jak zrobić baardzo wysoki tort z biszkoptu. Śmietankowy tort z żurawiną robiłam z okazji przyjęcia
Ciastkozercyobtoczyć w niej rodzynki i kandyzowaną skórkę. W drugiej misce wymieszać wszystkie składniki suche, tj. mąkę, cukier, skórkę cytrynową, drożdże i sól. W misie miksera wymieszać jajka, miód, ekstrakt waniliowy i wodę. Następnie (dalej miksując mieszadłem płaskim) dodawać stopniowo mąkę. Gdy masa będzie jednolita dodawać do niej po łyżce miękkiego masła, każdą kolejną łyżkę masła dodawać po wchłonięciu przez ciasto(...)pozostałym ciastem postąpić tak samo i włożyć do formy papierowej o śr. 15,5 cm, wysokość 11 cm. przed wyrośnięciem Całość przykryć wilgotną ściereczką i pozostawić do wyrośnięcia: małe babeczki na godzinę, dużą na 2 godziny. po wyrośnięciu Po tym czasie wierzch babeczek posmarować białkiem i piec przez ok. 25 min. w piekarniku rozgrzanym do 190 ° C. Dużą babkę piec
Domowa Cookierenka AgiSkładniki /ok 9 dużych muffinek: – 3 łyżki siemienia lnianego mielonego + 9 łyżek gorącej wody – 150 g cukru brązowego – 1 cukier wanilinowy – 3/4
I LOVE LIFEMUFFINY CZEKOLADOWE WG NIGELLI LAWSON Te muffiny są po prostu genialne! Są wyraziste, smaczne, wilgotne i mocno czekoladowe, tak jak lubię :) W dodatku są szybkie do
Calzonella.comBabka , którą piekłam już w ubiegłym roku ,w czasie, gdy dynia była ogólnie dostępna. W późniejszym okresie zapomniana.Teraz powraca na nowo. Babeczka jest bardzo wilgotna, dość puszysta( biorąc pod uwagę brak jajek). Nam osobiście bardzo przypadła do gustu. Idealna dla alergików, uczulonych na jajka, bo do jej przygotowania są one zbędne. Pierwszy raz zrobiłam ją z ciekawości - bardzo nam smakowała(...)tutaj. A bania to po prostu dynia, która jest bardzo zdrowa.Składniki:- 500g mąki orkiszowej białej- 1 paczka suchych drożdży- 80g ksylitolu (lub cukru trzcinowego) + 1 łyżka cukru waniliowego- 60g oleju - dałam kokosowy + 20ml wody ( lub 80g masła)- 0,5 szkl mleka (dałam roślinne)- 1 szkl przecieru dyniowego- szczypta soli- skórka otarta z pomarańczy ( ja pominęłam)Przecier dyniowy:Dynię ( najlepiej
Smaczne Zdrowemojprzepisna.pl | Marcinek – tradycyjne ciasto z Podlasia Ciasto, które zrobiło absolutną furorę na imprezie Sylwestrowej 2017/2018, każdy dosłownie każdy, kto go spróbował zarzekał się, że to
moj przepis namojprzepisna.pl | Marcinek – tradycyjne ciasto z Podlasia Ciasto, które zrobiło absolutną furorę na imprezie Sylwestrowej 2017/2018, każdy dosłownie każdy, kto go spróbował zarzekał się, że to
moj przepis namojprzepisna.pl | Marcinek – tradycyjne ciasto z Podlasia Ciasto, które zrobiło absolutną furorę na imprezie Sylwestrowej 2017/2018, każdy dosłownie każdy, kto go spróbował zarzekał się, że to
moj przepis namojprzepisna.pl | Marcinek – tradycyjne ciasto z Podlasia Ciasto, które zrobiło absolutną furorę na imprezie Sylwestrowej 2017/2018, każdy dosłownie każdy, kto go spróbował zarzekał się, że to
moj przepis naAfrykańczyk jest pyszny, zdecydowanie ścisła czołówka moich ulubionych ciast! Mak znajdziecie na stronie www. Skworcu.com.pl.Ciasto makowe: 15 dag margaryny 8 jaj 20 dag cukru pudru
Apetyczna babeczka