babeczki muffiny - 2096 przepisów (strona:79/140)

M... muffiny kakaowe z waniliowym budyniem! 281

Zawsze marzyłam o pięknie wyrośniętych babeczkach. I co prawda rosły sobie, ale nigdy nie pękały an samej górze. Aż do dziś! Nie wiem, czy to przez mój humor czy pogodę (?!), ale jeszcze nigdy nie były tak piękne jak dzisiaj! Do ozdabiania muffinów użyłam prezentu Gwiazdkowego od mojej koleżanki :) Sam przepis bajecznie prosty i zdecydowanie najlepszy jaki dotąd użyłam :) Mozna konfigurować(...)potrzebowały zaledwie 6 minut ;)) Wyciągamy z piekarnika i czekamy, aż ostygną. Budyń gotujemy wg wskazówek na opakowaniu. Do mojego dodałam dodatkowo 1 łyżeczkę cukru waniliowego (można również ekstrakt). W babeczkach robimy otwory i umieszczamy ostudzony budyń. Voilà! Potrzeba czegoś więcej

Kitchens Alphabet
Bezglutenowe muffiny bananowe 233

posiłków dzieciom oraz osobom odzyskującym zdrowie po poważnej chorobie, gdyż  jest lekkostrawna i energetyczna. Można wykorzystać ją do pieczenia chleba, ciast, ciasteczek, babeczek oraz gotowania klusek. Coraz częściej staje się zamiennikiem dla popularnej mąki pszennej. Muffiny z mąki kukurydzianej               (12 porcji) Składniki: 1 duży banan; 1 jajko (ja miałam gęsie, więc kurzych

Życie na widelcu
babeczki majonezowe z masą 130

składniki na babeczki: 60 g mąki orkiszowej lub pszennej 35 g mąki ziemniaczanej 75 g cukru 2 jajka 3 łyżki majonezu (najlepiej domowego, przepis tutaj ) 1

Domowy Smak Jedzenia
Waniliowe babeczki z borówką amerykańską 155

Babeczki te są, według mnie, absolutnym hitem - nie są to muffinki bo mają jakąś taka inna ,,strukturę" są jakby bardziej puszyste i przypominają mi takie kupne

sierotka maRysia w kuchni
Babeczki Leśny mech 368

wielkiej blachy tego pysznego ciasta zrobić babeczki. Dla nie poinformowanych ich głównym składnikiem jest - uwaga - szpinak. Tak nie pomyliłam się;) To bardzo znienawidzone przez wielu z nas warzywko.  Babeczki są bardzo dobre, proste w przygotowaniu i delikatne, wręcz rozpływające się w ustach. Nie tylko efektownie wyglądają ale także wybornie smakują.  Jeżeli jeszcze ich nie robiliście, wypróbujcie bo naprawdę(...)cały czas miksując. Dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, zmiksować. Na sam koniec dodać odmrożony i odsączony szpinak, dokładnie wymieszać. Foremkę na muffiny wyłożyć papilotkami i rozdzielić między nie ciasto. U mnie wyszło 15 babeczek - napełniłam je 2 czubatymi łyżeczkami masy. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut.  Krem:   500 ml śmietanki kremówki  galaretka

Krakowskie smaki Ani
Muffiny z czarną porzeczką 128

Dzisiaj mam dla Was przepis na puszyste i przepyszne muffiny z czarną porzeczką. Wyjątkowo proste do przygotowania, wystarczy wszystkie składniki wymieszać, przełożyć do papilotek i upiec. Dzięki czarnym porzeczkom muffinki są lekko kwaskowe, takie jak lubię Zapewniam, że je zjecie nim zdążą ostygnąć Składniki (na około 14 sztuk): 1,5 szklanki mąki 3 jajka 3/4 szklanki cukru 125 g masła(...)połączenia składników. Dodać czarną porzeczkę i delikatnie wszystko wymieszać. Formę do babeczek wyłożyć papierowymi papilotkami i wypełnić przygotowaną masą, do 3/4 wysokości. Piec w piekarniku nagrzanym do 170°C przez około 18-20 minut. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem. Smacznego To też może Cię zainteresować: Muffiny czekoladowe z czerwoną porzeczką Ciasto jogurtowe z czarną porzeczką Naleśniki z płatków kukurydzianych

Oryginalny smak
Muffinki jogurtowo waniliowe z borówkami 216

temu. Muffinki to ich znacznie młodsze siostry, bez dodatku drożdży, za to z proszkiem do pieczenia. Prawdziwą popularność muffiny zdobyły na początku XVIII wieku. Wtedy to angielski piekarz, Samuel B. Thomas wyemigrował do Nowego Jorku, gdzie upiekł drożdżowe babeczki według przepisu swojej matki. Od tej pory Anglicy podają je do tradycyjnej popołudniowej herbaty, a Amerykanie na śniadanie. Muffinki, czyli bezdrożdżowe

mojewypiekiinietylko
Pełnoziarniste ciasto z karobem i owocami 99

głównego tematu dzisiejszego wpisu – pyszne ciasto z dodatkiem karobu, na które skusiłam się przez Agnieszkę z bloga Lifemanagerka . Jeszcze w lipcu pokazała muffiny z borówkami i musiałam koniecznie je upiec U mnie zamiast babeczek powstało ciasto z dodatkiem owoców sezonowych. Teraz idealnie będą się nadawały maliny, ja zrobiłam swoje z borówkami, porzeczkami, agrestem i poziomkami (tak naprawdę były

Fitkot
Pełnoziarniste ciasto z karobem i owocami 184

wracając do głównego tematu dzisiejszego wpisu - pyszne ciasto z dodatkiem karobu, na które skusiłam się przez Agnieszkę z bloga Lifemanagerka . Jeszcze w lipcu pokazała muffiny z borówkami i musiałam koniecznie je upiec :) U mnie zamiast babeczek powstało ciasto z dodatkiem owoców sezonowych. Teraz idealnie będą się nadawały maliny, ja zrobiłam swoje z borówkami, porzeczkami, agrestem i poziomkami (tak naprawdę były

FitKot
Dietetyczne muffiny jabłkowo-makowe 114

wymieszaj. 4. Do masy wsyp suche składniki, następnie dodaj starte jabłka i wymieszaj łyżką. 5. Rozgrzej piekarnik do 200 stopni. 6. Formę do pieczenia muffinów wyłóż papilotkami, napełnij każdą ciastem (prawie do pełna). Możesz posypać babeczki makiem i/lub ulubionymi bakaliami. 7. Piecz ok. 25 minut. 8. Pozostaw do wystygnięcia. Energia  (1 sztuka) Białko Tłuszcz Węglowodany Błonnik 184 kcal

Powiedz dietom nie
Przepis na mega szybkie i dietetyczne muffinki śniadaniowe 24655

jednej miski, dodać mąkę, jajka i przyprawy. Zamiast ziół greckich w młynku można dodać inne swoje ulubione przyprawy. Całość wymieszać, rozłożyć do foremek na muffiny. Piec w temp. 190C przez ok. 20-25 minut (aż babeczki będą zwarte). Smacznego! The post Przepis na mega szybkie i dietetyczne muffinki śniadaniowe appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Babeczki z Aksamitnym Czekoladowym Kremem i Wiśniową Konfiturą 200

śmietanki kremówki 150 g groszków z mlecznej czekolady (lub połamanej czekolady) 100 g groszków z gorzkiej czekolady (lub połamanej czekolady) fix do ubijania śmietany ok. 100 g wiśniowej konfitury Babeczki z Aksamitnym Czekoladowym Kremem i Wiśniową Konfiturą - Sposób przygotowania: Ciasto: Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Mąkę przesiewamy wraz z proszkiem do pieczenia i solą. Masło miksujemy razem z cukrem(...)Naczynie zdejmujemy z kąpieli wodnej, a n astępnie partiami ciągle miksując dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao. Formę do pieczenia muffinów wyścielamy papilotkami i wykładamy ciasto do ok. 2/3 wysokości. Na środek każdej babeczki wykładamy niewielką ilość konfitury wiśniowej delikatnie "wbijając" ją do środka. Pieczemy w temperaturze ok. 180 stopni przez ok. 20-25 minut (w zależności

Słodka Strona
Marchewkowo-jabłkowe muffinki z cynamonową kruszonką 189

brakowało mi w nich porcji wilgoci i dodatkowego smaku poza cynamonem. I tak urodził się przepis na te muffiny.   Ustawcie piekarnik na 180⁰C, niech się powoli nagrzewa. Naszykujcie od razu 12 średnich papierowych lub silikonowych foremek na babeczki.   Te rustykalne, które są tutaj na zdjęciach, zrobiłam sama – potrzebujecie tylko pergaminu do pieczenia i formy z gniazdami, dodatkowo

Karo in the Kitchen
Muffiny z marshmallow i białą czekoladą 210

Małe co nieco dla mniejszych i większych łasuchów :) Przepis jakiś czas temu znalazłam w necie, spisałam go na kartkę i niestety nie jestem w stanie podać źródła. Muffiny z marshmallow i białą czekoladą Składniki na 12 sztuk: 225 g mąki pszennej 50 g kakao (3 czubate łyżki) 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 120 g cukru(...)polecają 200 stopni bez termo obiegu). Masę przełożyłam do wyłożonej papilotkami foremki. Wstawiłam do piekarnika i piekłam przez 20 minut. Po wyjęciu zostawiłam babeczki na kilka minut dopóki nie przestały bulgotać „gejzerki” z pianek. Ponieważ muffiny troszkę się przez te „gejzerki” przykleiły do formy, delikatnie w tych miejscach odcięłam je nożem i wyjęłam na kratkę kuchenną

Kuchenne zapiski Edyty
Muffiny z czereśniami 119

mieszamy, następnie dorzucamy masło.W drugiej misce mieszamy mąkę, cukier i proszek do pieczenia - mieszamy.Do płynnych składników dodajemy suche i mieszamy. Formę na muffiny wykładamy papilotkami, a następnie napełniamy je do 3/4 wysokości. Do każdej babeczki na wierzch nakładamy po 3 umyte i wydrążone czereśnie. Pieczemy 25 minut w 180 stopniach.Smacznego!"A tu jeszcze kilka ujęć z mojego sadu. Swojsko

Słodkie Przyjemności

Proponowane wyszukiwania