babeczki muffiny - 2096 przepisów (strona:86/140)

Muffinki czekoladowo-bananowe z nutellą 167

1 pełna szklanka maki 1 łyżka kakao 1/2 szklanki cukru 1 cukier waniliowy 2 jajka 1/2 szklanki oleju rzepakowego lub z pestek winogron 1/2 szklanki maślanki

Korniszonki
MUFFINY KAKAOWE PEŁNOZIARNISTE Z KONFITURĄ Z CZARNEJ PORZECZKI 142

Robię je najczęściej wtedy, kiedy nie mam w domu nic słodkiego, lub sklepy są zamknięte np. z powodu Święta Pracy, a rodzinka domaga się czegoś słodkiego

Calzonella.com
Babeczki kakaowe z kremem porzeczkowym 183

Składniki: Ciasto: – 1 szkl. mąki pszennej razowej – 0,5 szkl. mąki owsianej – 3 łyżki kakao – 1 łyżeczka proszku do pieczenia – 1/4

Podwójnaporcja
Muffinki "Snickers" 149

jest nadzwyczajnie prosty i niezawodny- zawsze się udają ;) Dużo nie trzeba a po chwili z piekarnika wyjeżdżają puszyste i pięknie pachnące muffiny. Do tego niebiańskie połączenie słodkości czekolady ze słonymi orzeszkami- PYCHA! :D Składniki: (na 12-14 babeczek): Składniki suche: 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki kakao 3/4 szklanki cukru 1 łyżeczka sody szczypta soli Składniki mokre

Czerwona Porzeczka
Wielkanocne muffinki z kremem 160

Muffinki z kremem i wielkanocną dekoracją z pewnością ucieszą najmłodszych domowników. Klasyczne waniliowe muffiny w świątecznej odsłonie . Wystarczy krem i kolorowe czekoladowe jajeczka, by wypiek oczarował domowników i gości. Jeśli upieczenie babeczki w pastelowych osłonkach, będą prezentowały się jeszcze piękniej. Podpowiadam - takie piękne osłonki dostępne są w PEPCO, za całkiem niewielkie pieniądze. Do dekorowania muffinek zaangażujcie koniecznie dzieci, no chyba(...)proszek do pieczenia. Jajko, jogurt, olej  zmiksować- nie ubijać. Do suchych składników dodać składniki mokre - szybko zamieszać. Ciastem napełniać wyłożoną papilotkami formę do muffinek, lub sztywne papilotki na muffiny. Ciasto nakładać do wysokości 3/4. Muffiny piec około 20 minut, aż muffiny zabiorą złocistego koloru. Upieczone muffiny wyjąć na kratkę i pozostawić do ostygnięcia. 2. Białą czekoladę połamać, przełożyć

kolorowotorcikowo
Dyniowe babeczki 156

Banalnie proste, wilgotne, słodkie. Jeden z moich najlepszych wypieków. Duże, wyraziste.Idealne na jesienny wieczór.Składniki na 12 dużych muffinów:3 i 1/3 szkl. mąki pełnoziarnistej1/2 szkl. oleju rzepakowego1 i 3/4 szkl. wody20 g stewii w proszku200 g puree z dyni2 łyżeczki sody1 łyżeczka proszku do pieczenia1 łyżeczka cynamonu2 łyżeczki przyprawy do piernikaPrzygotowanie:Sypkie składniki wymieszać misce, a w drugiej(...)mokre. Połączyć zawartości obydwu. Wymieszać za pomocą drewnianej łyżki. Ciasto przełożyć do papilotek. Piec ok. 35 minut w 180 stopniach.Dyniowe babeczki na instagramie

Czarnawisienka
Muffiny XL z malinami i białą czekoladą 214

Klasyczny przepis na muffinki.Składniki suche, składniki mokre.Łączymy szybko.Bawimy się dodatkami.Postawiłam na maliny i białą czekoladę.Ciasta wystarczy na 12 standardowych muffinek.Lub na 7

bistro mama
MUFFINY MARCHEWKOWE 133

Na te muffinki miałam smak już od kilku dni , kiedy to z takim „zaangażowaniem” wcinałam rogaliki marchewkowe.  Rogaliki zrobiły furorę w domu - muffinki znikają

Ostra na Słodko
Drugie śniadanie z Fitellą #10 Drożdżowe muffiny z wiśniami 147

Cześć!Co planujecie zabrać ze sobą jutro na drugie śniadanie do pracy? Mam dla Was świetny pomysł! Delikatne drożdżowe muffinki z dodatkiem kwaśnych wiśni i musli

Pora coś zjeść
Babeczki cytrynowe z kremem cytrynowym i morelami 129

Jeszcze przed świętami upiekłam duże cytrynowe babeczki. Udekorowałam je kremem cytrynowym na bazie mascarpone i połówkami moreli. Babeczki ułożyłam na łące z żelków obsypanych cukrem i kwiatków ułożonych z czekoladowych drażetek. Składniki na 5-6 dużych muffin lub 10-12 małych: 100 g masła 200 g mąki 80 g płatków jaglanych 2 łyżeczki proszku do pieczenia 120 g drobnego cukru(...)rozpuszczone masło oraz sok z cytryny, wymieszać. Połączyć zawartość obu misek, wymieszać tylko do połączenia się składników. Formę do muffinek wyłożyć papilotkami, napełnić je w 3/4 wysokości (piekłam babeczki w formie silikonowej, nie musiałam używać papilotek). Piec w temperaturze 180ºC przez około 30 minut. Wyjąć z piekarnika, przestudzić. Serek mascarpone zmiksować z sokiem z cytryny i cukrem pudrem

Czerwień i błękit
Muffiny pomarańczowo - imbirowe 129

Dziś jak co tydzień Wypiekanie na śniadanie , Małgosia wybrała muffiny. Nie miałam zamiaru piec wcale ale tak mnie jakoś naszło i rano w piątek zanim zjadłam

Moje Małe Czarowanie
Dyniowe ciasto z kubeczka 144

Ostatnio spodobały mi się śniadania w takiej właśnie postaci :) Urocza, puszysta babeczka z kubeczka, która w niczym nie ustępuje tradycyjnemu ciastu z piekarnika, podana z pomarańczowym

Chocolate Muffin Blog
Wegańskie czekoladowe muffiny 135

Mocno czekoladowych przysmaków nigdy dość. Babeczek też nigdy dość, a ten deser łączy w sobie i jedno, i drugie. Ciasto jest wyjątkowo czekoladowe, a to zasługa

Roślinna - blog wegański
Kakaowe muffiny z ricottą i borówkami 146

Dzisiaj na słodko. W dodatku ekspresowo. Muffiny można przygotować z mrożonymi borówkami, jeśli oczywiście macie jeszcze w zamrażalniku owoce. Składniki: 250 g borówek amerykańskich 2 jajka 80 ml oleju 250 g sera ricotta 300 g mąki pszennej 50 g kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia sól 150 g cukru (w tym 2 łyżeczki cukru z wanilią) Piekarnik rozgrzać do temperatury(...)wymieszać. Dodać borówki i całość jeszcze raz wymieszać. Blachę na muffinki wypełnić papilotkami i wyłożyć ciasto. Piec około 25 minut, do suchego patyczka. Z podanego przepisu wyszło mi 10 babeczek

Czerwień i błękit
Muffiny z gruszkami, imbirem i cynamonem 182

Lato tak szybko przeleciało... nawet nie zauważyłam kiedy ze straganów zniknęły moje ukochane maliny, jagody i jeżyny, a ich miejsce zajęły złociste dynie, słodkie śliwki i

DefinicjaSmaku
Super szybkie zastępstwo pączków – muffiny pączkowe z konfiturą 196

ekspresowo szybkie i łatwe w przygotowaniu: wystarczy wam miska i widelec, no i foremka do muffin. Smak konfitury: dowolny, polać też je możecie lukrem, ja zdecydowałam się, tak jak w oryginale, na masło i posypkę z cukru. Składniki na 10 sztuk normalnych babeczek (muffinek): – 125 ml mleka – 85 ml oleju rzepakowego (lub innego roślinnego) – 1 jajko

Relaxtime
Jogurtowe muffinki z kremem cytrynowym / Yogurt muffins with lemon cream 155

potem dodajemy po łyżeczce kremu cytrynowego. Następnie wylewamy resztę ciasta do foremek tak aby przykryć krem. Muffiny wkładamy do rozgrzanego piekarnika (180 stopni) na około 30 minut. Około 5 minut posypujemy muffinki skórką z cytryny i dalej pieczemy. Tuż przed podaniem posypujemy babeczki cukrem pudrem, smacznego! ***** First, we prepare the dough. We mix together dry ingredients (flour, baking powder

Projekty ze smakiem

Proponowane wyszukiwania