Sezon dyniowy w pełni. Nie mógłby się obyć bez pachnących, wilgotnych babeczek dyniowych z kawałkami gorzkiej czekolady. Babeczki są wilgotne, rozpływają się w ustach i ostrzegam
ChilliJemyIlość: 6szt Czas przygotowania: 30 min + 2h chłodzenia Składniki: Spód: – 80 g bakalii (morele, daktyle, śliwki suszone) – 50g orzechów włoskich/laskowych – 40g wiórków
PodwójnaporcjaProsty i szybki przepis na beztłuszczowe i bezglutenowe babeczki z cukinii oraz z serem brie. Pyszne, delikatne. Mogą być w wersji wegetariańskiej lub upieczone w plastrach
KucharzycaWilgotne, mocno czekoladowe ,bez dominującego smaku buraka babeczki .Rozpływają się w ustach . Napewno warto je upiec .Dodałam bitą śmietanę i oprószyłam je buraczanym pudrem. Składniki: na
Ladylaura.Ostatnio chodziło za mną coś słodkiego, dobrego i bezglutenowego. Pomyślałam babeczki… Ale… Ostatni raz robiłam babeczki na urodziny syna… z gotowego ciasta, z
Krzywa Prostawięc zrobiła dla znajomych BABECZKI! Po prostu mistrzostwo. <3 Jak ktoś wielbi czekoladę jak my, to koniecznie musi spróbować odtworzyć Moni przepis. Dodatkowo na kremie są M&M'sy i wiórki z czekolady gorzkiej. Dla dzieci i dorosłych najlepsze. Krem z nutelli, moc czekolady... Czego chcieć więcej? Także... Do dzieła! Składniki na muffiny: (28 sztuk) 2 szklanki
Gotowanie, czyli hobby dla każdegoPrzepis na szybkie i smaczne babeczki na bazie przepisu Nigelli Lawson. 24 sztuki (2 duże foremki na muffiny po 12 szt.) 250 g mąki pszennej 2 jabłka 125 ml płynnego miodu 60 ml jogurtu pitnego 2 jajka 125 ml oleju roślinnego 125 g cukru trzcinowego + 2 łyżki 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki cynamonu + odrobina
Trzeci talerzW cyklu "Słodkie środy" zapraszamy na rabarbarowe muffiny. Rabarbarowe szaleństwo jeszcze w pełni więc warto skusić się na małą słodkość. Osobiście bardzo lubię muffinki z racji
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiNajlepsze z najlepszych. 12 miesięcy = 12 przepisów. A jakie są Wasze typy?Czekoladowe ciasto z białekCiastka owsiane z czekoladąCiasto czekoladowo-kawowe z cudownie czekoladową polewąLekkie
Słodkie PrzyjemnościOkolice Halloween, czyli wszechobecna dynia! Zwykle w zupach kremach, sałatkach i makaronach, ale na słodko? Wyszłam z założenia, że jeśli da się zrobić
sama złodyczbyły na początku kiedy to tuż po ostygnięciu w niewyjaśnionych okolicznościach zginęła połowa muffinków...). Wprost idealne do gorącej herbaty na zimowy podwieczorek w towarzystwie Muminków. Czekoladowe babeczki z nadzieniem serowym nadzienie serowe: 125 g twarogu (rozgniecionego widelcem) 2 łyżki cukru 1 łyżeczka mąki pszennej 1 jajko ciasto: 1 i 1/2 szkl. mąki pszennej 3/4 szkl. cukru(...)każdego otwarka blachy). W środek nakładamy po 1 czubatej łyżeczce masy serowej i przykrywamy kolejna łyżka ciasta (do 2/3 wysokości). Babeczki wkładamy do pieca na 25 minut. Po tym czasie patyczek wetknięty w środek powinien być suchy. Muffiny studzimy na kratce
Dzieje kuchennej WiewióryCześć :) Przepraszam za chwilową nieobecność, ale widzę, że mój kochany Mąż też coś upichcił - swoją drogą, oboje prowadzimy ten blog, w większości ja piekę i fotografuję
Pora coś zjeśćCześć :)Jakiś czas temu robiłam ciasteczka marcepanowe o właśnie te i zostało mi trochę marcepanu...Przejrzałam kilka przepisów i trafiłam na ten (trochę zmodyfikowałam go). Muffiny
Pora coś zjeśćcałe jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia Przygotowanie: Masa serowa: Biały ser, żółtko oraz 2 czubate łyżeczki budyniu waniliowego mieszamy w misce widelcem, aż do połączenia składników. Ciasto na babeczki: Przesianą mąkę pszenną mieszamy drewnianą łyżką wraz z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli. Następnie dodajemy cukier i wiórki kokosowe, wszystko mieszamy. Potem do naszych suchych składników dodajemy bardzo miękkie(...)długo, aż składniki połączą się tworząc jednolite, dość gęste ciasto. Do przygotowanych foremek (wysmarowanych masłem i obsypanych delikatnie mąką) oraz papilotek na muffiny wkładamy ciasto naprzemiennie z masą serową (do 3/4 wysokości foremek, ciasto bardzo wyrasta). Przygotowane babeczki sernikowe wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni (góra-dół) i pieczemy 25 minut. Babeczki zdobimy według upodobań. Można je posypać kakao
Słodkie okruszki