Halloween staje się z roku na rok coraz bardziej popularne w naszym kraju, w sklepach można znaleźć mnóstwo przebrań, dekoracji , produktów spożywczych itp. z
Mania GotowaniaJedno z lepszych połączeń - róża i biała czekolada. Pasują do siebie idealnie. Babeczki są bardzo mięciutkie i długo pozostają świeże. Jak dla mnie wyjątkowe. Idealnie pasuje
Mania GotowaniaPyszne, mocno czekoladowe babeczki, można by rzec-lekko dietetyczne, gdyż praktycznie pozbawione dodatku tłuszczu. Bardzo mięciutkie, długo utrzymują świeżość. Nadzienie z malin idealnie przełamuje słodycz czekolady
Mania GotowaniaJeśli lubicie deser Tiramisu, to te babeczki z pewnością przypadną Wam do gustu. Delikatnie kawowe, o wyczuwalnym aromacie likieru Amaretto. Krem możecie wykonać zarówno z bitej
Mania GotowaniaDiabelsko czekoladowe babeczki dla prawdziwych fanów czekolady. Do tego przepyszny krem z nutelli. Ja do nadziania użyłam śliwek ale możecie wykorzystać dowolne owoce, albo z nich
Mania GotowaniaMoje ulubione owocowe babeczki. Przygotowywałam je już nie raz z różnymi owocami. Pasują do nich praktycznie wszystkie sezonowe owoce: rabarbar, jagody, maliny czy wiśnie. Chrupiąca kruszonka
Mania GotowaniaDodatek cukru różanego do ciasta to był fajny pomysł. Co prawda w smaku nie jest to bardzo wyczuwalne ale jak pachnie podczas pieczenia! Warto wypróbować :) A
Mienta blogzrobiłam je po raz pierwszy nawet nie myślałam, że wyjdą tak dobre. Moje pociechy nie mogły się nimi najeść Spróbujcie i Wy. Złote kukurydziane babeczki z gruszką Złote kukurydziane babeczki z gruszką 2016-05-04 00:54:21 Write a review Save Recipe Print 0 calories(...)dodajemy obraną i pokrojoną w małą kostkę gruszkę, delikatnie mieszamy. Ciasto przekładamy łyżką do papilotek na muffinki do 3/4 wysokości. Ja piekę bez użycia formy na muffiny, ale wykorzystując formę uzyskacie ładniejsze, wyższe babeczki. Tak przygotowane babeczki wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na środkowy poziom i pieczemy około 30-35 minut w zależności od piekarnika (pod koniec pieczenia
Słodkie okruszkinakładać do formy na muffiny wyłożonej papilotkami. Łyżką nabierać porcję ciasta i za pomocą małej łyżeczki zgarniać ją do papilotki. Jabłko obrać, oczyścić z pestek i pokroić w ósemki, a następnie każdą ósemkę, na 3-4 części. Banana pokroić w 2 centymetrowe kawałki, a każdy z nich przeciąć wzdłuż na 2 części. Do każdej babeczki włożyć po 2 kawałki jabłka
Trzeci talerzświtu zabrałam się za wypieki. Snikers zjedzony, a Miśki chciały coś słodkiego, więc na szybko upiekłam orzechowe muffiny. Te są bardzo konkretne i sycące przed dodatek orzechowego masła i orzeszków.Za zdjęciach są jeszcze ciepłe Składniki na 6-10 sztyk w zależności od wielkości foremek: 200 g mąki pszennej, z czego 50 g może to być dowolna pełnoziarnista szczypta soli(...)posiekaj. Wymieszaj wszystkie składniki razem ale tylko do połączenia. 1/3 posiekanych orzechów zostaw do posypania babeczek. Wypełnij foremki ciastem do 2/3 ich wysokości, posyp resztą orzeszków i piecz w temp. 180 c przez 20-25 minut w zależności od wielkości papilotek Smacznego! Artykuł Orzechowe muffiny pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.
greenscarfCzego chcieć więcej? Ten babeczkowy pomysł podpatrzyłam na blogu White Plate . U nas zniknęły w jedno popołudnie a jak będzie u Was? Przepis lekko zmodyfikowałam by babeczki były jeszcze bardziej pachnące :) Muffiny cynamonowe pachnące mandarynką 250 g mąki pszennej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 80 g oleju roślinnego lub stopionego i ostudzonego masła 140 g cukru pudru
Dzieje kuchennej Wiewióryjakieś dwa lata temu, upiekłam raz i całkowicie o nich zapomniałam... aż do dziś. Dzisiaj Powtwór wymarzył sobie, że coś upiecze, a wybór padł właśnie na te babeczki. Szybkie, jak to z muffinami bywa, leciutkie, słodko-kwaśne, pachnące cytryną. Polecam :) Czytaj więcej
Kuchenne zapiski Edytymaślanej na przemian z mlekiem. Czekoladę siekamy na drobne kawałki i dodajemy do ciasta. Metalowe foremki smarujemy masłem i posypujemy mąką. Jeżeli chcecie zrobić mniejsze babeczki, proponuję piec w formie do muffin wyłożonej papilotkami. Pieczemy około 22 minut w piekarniku rozgrzanym do 180`C.Jeszcze ciepłe babeczki wyjmujemy z piekarnika, a na ich wierzchu rozkładamy około 5 kosteczek białej
Słodkie Przyjemnościdroższe od tych metalowych, ale mają wiele zalet, są bardzo elastyczne, zajmują mało miejsca i nie potrzebują tłuszczu ani papierowych papilotek, babeczki bez problemu odchodzą od foremek. A na dodatek bardzo łatwo się je myje :) Żeby nieco "odchudzić" muffiny(...)zamiast zwykłego białego cukru do ciasta dodałam cukier trzcinowy, a do budyniu 3 pastylki słodzika. Polecam również kakao marki Decomorreno, ze względu na małą zawartość tłuszczu. MUFFINY KAKAOWE Z BUDYNIEM (składniki na 12 babeczek) - szklanka mąki tortowej - pół szklanki cukru trzcinowego - łyżeczka proszku do pieczenia - 2 łyżki kakao - mleko (500ml do budyniu + pół szklanki do muffinek) - 3 łyżki oleju
Zgrabne Gotowaniesłodyczy, na które można sobie bezkarnie i bez wyrzutów sumienia pozwolić (wszystko oczywiście w granicach rozsądku :D). Dziś postanowiłam zrobić meeega czekoladowe i słodkie babeczki, które zostały pochłonięte w 2 dni!Składniki (12 muffinów)1 szklanka mąki pszennej2 łyżeczki proszku do pieczenia1 łyżka kakao szczypta soli1 łyżka sody2 jajka2 łyżki miodu2 łyżki mleka1/3 szklanki cukru1/2 szklanka oleju1/2 tabliczki czekolady2
Kitchens Alphabet