towarzystwie szpinaku, które współgrają ze sobą smakowo, połączone sosem śmietanowym i parmezanem. Spróbujcie :) Składniki : garść makaronu 0,5 kg piersi z kurczaka łyżeczka przyprawy gyros 2 garści świeżego szpinaku baby czerwona cebula 400ml śmietany 18% 1 serek topiony (śmietankowy) pieprz i sól do smaku Przygotowanie: Makaron spaghetti gotujemy al dente z odrobiną soli. Pierś z kurczaka myjemy i drobno kroimy
ChilliJemyzsiednōł, że nic, yno trza bōło ś niego zrobić galert. Golōnki bōły już zezarte 4 , a jakeś miyso trza by bōło dać rajn 5 . A jak żech sie swoji Baby 6 zapytoł, czy chce tam mieć świnia czy kura, to padło na kura i tak żech prziszoł na galert świńsko-drobiowy Podstawōm do niego je recept na golōnka
Chop w kuchniciepło, czyli tak jak lubię najbardziej. Taki przepis można wykorzystać także na obiad lub kolację. Jajka zapiekane z pieczarkami i szpinakiem Składniki: 2 jajka 5 pieczarek garść szpinaku baby 1 ząbek czosnku sól, pieprz do smaku 2 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżeczki posiekanej natki z pietruszki 2 łyżki startego sera grana padano lub parmezanu Przygotowanie: Pieczarki i szpinak dokładnie
Moja smaczna kuchniaFaworki angielskie według przepisu z książki „ Praktyczne przepisy pieczenia ciast świątecznych a mianowicie: bab, babek, placków, mazurków, pierników i tortów oraz strucli, kołaczów, chleba, bułek, rogali i różnych przysmaczków do kawy, herbaty i czekolady”, Florentyny Niewiarowskiej, z 1895 roku. Są bardzo podobne do klasycznych faworków , ale nieco mniej kruche i delikatne. 1 łyżka miękkiego masła, 6 żółtek, 75 g cukru
królestwo garówDziś dzień Babci, a jutro Dzień Dziadka więc chciałam przywołać odrobinę wspomnień, które każdy z Nas nosi w sercu. Dzisiejszym bohaterem jest Chatka Baby Jagi, która bardzo często gościła na stole kiedy byłam dzieckiem, smak pozostał ten sam mimo, że moich Najbliższych już nie ma. Uratowałam kilka kawałków do zdjęcia, bo uwierzcie mi dzieci uwielbiają to ciasto!. Z pewnością
Apetyczna babeczkasię z nim komponuje. Pyszne danie na kolację lub lekki lunch. Kolorowe i pożywne! Grillowane awokado Składniki: na 2 porcje 2 awokado 125 g halloumi 1 brokuł 100 g baby szpinaku 3 dymki garść kiełków Sos słodko kwaśny 2 łyżki musztardy gruboziarnistej ostrej 1 łyżeczka chili płatków szczypta czarnego pieprzu, grubo mielonego 2 łyżki świeżego tymianku 1 mała czerwona cebula
codojedzeniatheme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki: -> 150ml mleka -> Garść szpinaku baby -> 20g nasion chia -> 10 g płatków owsianych -> 30g odżywki białkowej -> 15g mrożonych malin -> 1 łyżeczka jagód Wykonanie: Mleko (krowie, migdałowe[dowolne]) przelać do blendera dołożyć
Jedz zdrowo żyj zdrowo!sprawdzonego przepisu . Tym razem postanowiłam coś zmienić, pokombinować, poszukać innej wersji faworków. I znalazłam przepis na „chrust migdałowy”, w książce „ Praktyczne przepisy pieczenia ciast świątecznych a mianowicie: bab, babek, placków, mazurków, pierników i tortów oraz strucli, kołaczów, chleba, bułek, rogali i różnych przysmaczków do kawy, herbaty i czekolady”, Florentyny Niewiarowskiej, z 1895 roku. Pomysł wydał się ciekawy, przystąpiłam
królestwo garówdwie porcje akurat) 1 cebula 2 ząbki czosnku kilka plasterków papryczki chilli (z pestkami rzecz jasna - im więcej tym będzie ostrzej) połowa czerwonej dużej papryki lub 2 małe baby mała cukinia 8 pomidorków koktajlowych przyprawy do smaku: sól, pieprz, vegeta natur, zioła prowansalskie, bazylia, lubczyk 65 g tartego żółtego sera na drobnych oczkach świeża drobno posiekana natka pietruszki / rukola oliwa
Zasmakuj Kuchninaleśników): 150ml śmietanki 30% 150ml mleka 50ml wody gazowanej 1 szklanka mąki 3 jajka 1 łyżka cukru 2 łyżki oleju barwniki: 2 łyżki zmiksowanych na papkę liści szpinaku baby 2-3 łyżki soku z buraka opcjonalnie: kilka kropli olejku miętowego nadzienie: 400g serka śmietankowego 3 łyżki cukru waniliowego świeże truskawki kiwi Składniki ciasta naleśnikowego zmiksować na jednolite ciasto, podzielić
Obiad gotowyjuż kolejny pomysł na ciepłe, zimowe, nie tylko weekendowe śniadanie z jajkiem w roli głównej. Ostatnio przygotowałam jajka zapiekane z soczewicą , a dzisiaj kolejny przepis. Połączyłam drobnolistny szpinak baby z jajkami, czosnkiem i wyrazistym w smaku grana padano. Całość posypałam czarnuszką, która doskonale pasuje do dań z jajek. To bardzo syte śniadanie, bo porcja zawiera dwa jajka, z powodzeniem
Moja smaczna kuchnialimonki 1 łyżeczka startej skórki z limonki 4 łyżki sosu rybnego albo sojowego 5 grzybów shitake 2-3 piersi z kurczaka 250 ml mleka kokosowego 2 garści szpinaku baby kolendra świeża opcjonalnie – łyżka posiekanej trawy cytrynowej Wykonanie: Makaron przygotować wg przepisu na opakowaniu odejmując 2 minuty od czasu gotowania, odstawić. Grzyby shitake zalać wrzątkiem, gdy nasiąkną pokroić w paski
Pociąg Do Kuchnipoeksperymentować- to jest największe piękno i przygoda w kuchni. Do przygotowania dania potrzebujecie (3-4 porcje): 4 surowych kiełbasek wieprzowych (ok 400-500 g) 500 g świeżego szpinaku "baby" 2 cebule dymki 3 ząbków czosnku łyżki kwaśnej śmietany soli i pieprzu wody oleju do smażenia 400 g makaronu łyżki startego parmezanu Na rozgrzanym oleju podsmażamy cebulkę. Z surowych kiełbasek wyjmujemy
Pichceniomaniakrewetkami i różowym sosem Czas przygotowania: 15 minut Składniki: 300 g gotowanych obranych krewetek 4 jajka na twardo różnokolorowe pomidorki koktajlowe listki rukoli listki szpinaku baby Różowy sos: 1 łyżka majonezu 2 łyżki naturalnego jogurtu 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego sok z 1/2 cytryny 1 łyżeczka sosu Worcestershire sól pieprz Wykonanie: W szklance mieszamy wszystkie składniki sosu
Kulinarne przygody Gatity