się do wszystkich typów kuchenek: gazowe, elektryczne, ceramiczne, indukcyjne i dostępne są o różnych pojemnościach. Składniki: 1 litr bulionu mięsnego lub warzywnego 3 ząbki czosnku 250 g świeżego szpinaku baby 100 g serka topionego 150 ml śmietany kremówki sól, pieprz jajka przepiórcze Przygotowanie: Jajka włożyć do wrzątku gotować 4 minuty. Wylać gorącą wodę i zalać jajka zimną wodą na około
Ala piecze i gotujewłasną kombinację smakową, a potem podzielcie się swoimi pomysłami w komentarzach. Jestem bardzo ciekawa co dobrego zmiksujecie :) Składniki: 1 szklanka pokrojonego w kostkę arbuza 1 duża garść szpinaku baby sok wyciśnięty z 1 pomarańczy 1 łyżka nasion chia + 1/2 szklanki wody Przygotowanie: Nasiona chia zalewamy wodą i odstawiamy na około 15 minut. Wszystkie składniki- arbuz, szpinak
Smakowity Blog KulinarnyBaba drożdżowa z truskawkami i kruszonką. W formie babki marmurowej dzięki czemu można dodać więcej pysznego nadzienia z truskawek. Nie można się od niej oderwać. 250 g mąki pszennej typ 500 2 żółtka 1/4 szklanki cukru 1 dkg drożdży 1 łyżka masła 1/2 szklance mleka letniego szczypta soli nadzienie truskawkowe: 500 g truskawek 2 łyżki cukru trzcinowego 1 łyżka kisielu
wesoła kuchniasklepie, możemy zastąpić je podłużnymi. Na smaku danie na pewno nic nie straci 😉 Składniki: 4 okrągłe cukinie 3/4 szklanka pęczaku 1 cebula 2 ząbki czosnku 150 g szpinaku baby 6-8 szt. pomidorów suszonych 125 g sera mozzarella 2 łyżki oliwy sól, pieprz 1 łyżeczka masła Wykonanie: Pęczak płukamy na sitku pod bieżącą wodą, przenosimy do garnka, zalewamy 2 szklankami
Kuchnia MagdaLenylemoniadę? Wystarczy użyć świeżych owoców, wody i trochę dosłodzić całość, a później rozkoszować się orzeźwiającym, cytrynowo-limonkowo-pomarańczowym smakiem. Moja lemoniada gościła na stole w pewne upalne popołudnie podczas baby shower, który zorganizowałyśmy dla mojej przyjaciółki Ani. A że słodkości było mnóstwo, to lemoniada swoim lekko kwaśnym smakiem fajnie odświeżała nasze kubki smakowe Wykonanie Zagotuj wodę i sparz wrzątkiem cytrusy
Eat me! Fit me!olejków przynosi chwilową ulgę, a w tym przypadku chodzi o bardziej długotrwałe działanie... Moja córeczka jest malutka, a ja mam wymagającą skórę, dlatego z chęcią wypróbowałam I love my baby Oil - Make Me Bio, który można nabyć na stronie www.straganzdrowia.p l . Olejek może być stosowany od pierwszych dni życia. Dzięki naturalnej formule, wolnej od wszelkich substancji chemicznych
Di gotujeniego pyszne sakiewki z kurczakiem i szpinakiem. Podałam je jako przystawkę na obiad. Wszyscy byli zachwyceni Sakiewki z kurczakiem i szpinakiem Składniki: opakowanie ciasta francuskiego XXL 200 g szpinaku baby lub mrożonego 135 g sera feta (u mnie połowa opakowania) pojedyncza pierś z kurczaka – ok. 200 g 1 ząbek czosnku 1 jajko 2 łyżki śmietany 18% 1 łyżka oliwy
PatiGotujesałatka uniwersalna. Mogłabym jeść ją non stop...robiłam ją już trzy dni pod rząd 😁 Kompozycja składników jest doskonała. Według mnie ta sałatka to HIT! Składniki: 200 g szpinaku baby ok. 250 g truskawek 1/2 op. sera feta 50 g orzechów włoskich Sos: 2 łyżki oliwy 1 łyżka soku z pomarańczy 1 łyżeczka musztardy 1 łyżeczka miodu sól, pieprz Wykonanie: Szpinak
Kuchnia MagdaLenytalerzu! Niech czerwiec zacznie się Wam pysznie! Składniki 3 średniej wielkości pstrągi 1 cytryna 2 łyżeczki soli morskiej garść świeżej bazylii garść świeżej mięty garść świeżego szpinaku (użyłam szpinaku baby) 2 łyżeczki oleju 6 – 7 migdałów 1 łyżeczka masła Wykonanie Świeże pstrągi myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, nacieramy solą. Solimy również wnętrze ryby. Cytrynę kroimy w plastry. Pstrągi układamy
Raj dla PodniebieniaIlość: 6 porcji Czas przygotowania: 20 min + 20 min pieczenie Składniki: – 1 opakowanie ciasta francuskiego – 1/2 niedużego bakłażana (ok. 150 g) – 200 g świeżego szpinaku baby – 3 ząbki czosnku – 3 łyżki oliwy z oliwek – 1 średniej wielkości pomidor – 180 g sera typu feta – 1/2 papryczki chilli – 1 jajko rozmiar
Podwójnaporcjazaprzyjaźnionymi blogerkami kulinarnymi przygotowałyśmy dla Was darmowego e-booka z mnóstwem niespodzianek! Koordynacją projektu zajęła się Ma gdalena ( Czekoladowy Muffinek ), o stroną językową zadbała Ewa Popielarz ( BaBy w kuchni ), a cudowną oprawę graficzną stworzyła Sylwia z agencji reklamowej 13design . Cieszę się, że mogłam wziąć udział w tym wspaniałym przedsięwzięciu! Dziękuję pozostałym blogerkom
Di gotujeczego jestem niezmiernie dumna i dziękuję za zaproszenie! :) To fantastyczna inicjatywa ! Pomysłodawcą i zarazem koordynatorem projektu jest Magdalena z Czekoladowy Muffinek , oprawą językową Ewa, która prowadzi także blog Baby w kuchni , a doskonała oprawa graficzna i skład całości w piękną, elektroniczną książkę to dzieło Sylwii z agencji reklamowej 13 design . Muszę to napisać... ten e-book jest genialny
Kolorowy Przepisownikkremu po bokach, ani skomplikowanych dekoracji – jest minimalistyczny i prosty. W smaku jest przepyszny – mam nadzieję, że się spodoba! Tort leśny mech: 200 g świeżego szpinaku „baby” 2/3 szklanki oleju rzepakowego 2 łyżki soku z cytryny 1 szklanka białego cukru 4 ekologiczne jajka 1 i 3/4 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku
Poezja smakuforma do tarty nie może mieć wyjmowanego spodu. Składniki : pęczek botwinki razem z małymi buraczkami – umytej i drobno pokrojonej – buraczki odkładamy do dekoracji pół paczki szpinaku baby – umytego pół pęczka świeżego koperku – drobno pokrojonego mała cebula czerwona drobno pokrojona pół opakowania sera feta – pokrojonego na kawałki 6 jajek ząbek czosnku przetartego przez praskę
Ugotowane pozamiatane