awokado w kakaowym cieście podane z ricottą i miodem różanym ~ Miodowa róża jest teraz przeceniona na anielskieprzysmaki.pl Żeby ją kupić kliknij TUTAJ POLECAM
breakfast of dreamsowsianka na mleku sojowym z mąką kokosową, mango (również w środku), kremem czekoladowym z awokado i masłem kokosowym
breakfast of dreamsmigdałowy omlet z kremem czekoladowym z awokado i figami indyjskimi (opuncja
breakfast of dreamsplacki z mąki kukurydzianej z czekoladowo-kokosowym kremem z awokado
breakfast of dreamskasza jaglana z mandarynkami (jedna w środku) i kokosowo-kakaowym kremem z awokado~ Wykańczam i pyszny krem i...siebie...Mam dość szkoły, potrzebuję odpoczynku. Jeszcze 1,5 tygodnia. Oby minęło jak najszybciej. Semestr się zakończył, z ocen jestem w miarę zadowolona, wadzi mi jedynie historia, przez którą moja średnia wynosi 4,5 zamiast 4,6, ale na koniec roku postaram
breakfast of dreamsprodukty, bo warto. Różnica w smaku jest zauważalna. Skoro więc już się wyżaliłem to przejdźmy do konkretów. W misce rwiemy na kawałki sałatę lodową, sałatę rzymską i roszponkę. Połówkę awokado kroimy w kostkę i dorzucamy do sałaty. Mozzarellę kroimy w plasterki i też dorzucamy do sałaty. W paski kroimy suszone pomidory i też do miski dajemy. Całość obsypujemy wyprażonym
Marder&Marder ManufacturePodobno gust kulinarny zmienia się co jakieś 7 lat. U mnie to już drugi raz w tym roku. Pierwszym było zjedzenie około 7 awokado w ciągu kilku dni bo nagle stały się moim ulubionym i najsmaczniejszym pod słońcem warzywem. Drugi raz miał miejsce kilka dni temu, gdy prosto z blachy wyżerałam upieczone kawałki dyni! No normalnie oszalałam, ale takiego cudownego
Marder&Marder ManufacturePosypujemy płatkami migdałowymi i smarujemy agawą. Wkładamy do piekarnika i pieczemy 45 minut. Chlebek wspaniale smakuje z masłem orzechowym i domowym dżemem, ale wypróbowane też ze słonymi dodatkami – awokado, suszone pomidory, jajko sadzone…pycha
Fill The BowlZauważyłam, że na blogu mam dość mało przepisów na sałatki (tylko jeden!). Więc postanowiłam podkręcić się trochę w tym temacie. Przygotowałam prosty przepis na sałatkę z jajkiem i awokado. Niestety ostatnio w kuchni bywam bardzo rzadko. Kiedy mogę z niej skorzystać, to tylko by ugotować np. jajka. Na szczęście parapet w moim pokoju świetnie nadaje
Pink Envelopeodżywki. Jest to odżywka łatwo dostępna i w niewysokiej cenie: Garnier Fructis, Oleo Repair , Odżywka wzmacniająca do włosów suchych, przesuszonych i zniszczonych Odżywka zawiera trzy oleje: oliwa i awokado, które wnikają do wnętrza włosa aby naprawić wewnętrzne mikroubytki oraz karite (shea), który odżywia na powierzchni włosów, nie obciążając ich i nie zostawiając ich tłustych. Innowacyjna formuła dostarczana podstawowych składników
Cukier&Puderfeta Arla Apetina Red Peppers & Chili - 4 kawałki ośmiornicy - 12 pomidorków koktajlowych - cebula czerwona - 1/2 ogórka zielonego - 15 oliwek zielonych - świeża bazylia - świeży koper zielony - roszponka - 1/2 awokado - oliwa z oliwek - otarta skórka z limonki - 3 kromki ciabatty Wykonanie: Na rozgrzaną patelnię grillową wlej oliwę, usmaż ośmiornicę. Rukolę umyj i osusz. Na suchej patelni zrumień pokrojoną w kostkę ciabattę
SMYKWKUCHNIDzisiaj przepis na pyszny i bardzo orzeźwiający koktajl, idealny na taką pogodę jak dzisiaj. Składniki : -1/2 awokado - 2 banany - 1/2 szklanki zaparzonej mięty posti - 2 łyżki soku z cytryny - kilka świeżych listków mięty Przygotowanie : Zblendować, włożyć do lodówki, pic schłodzone ( można dodatkowo pomazać kubek roztopioną czekoladą i jak zaschnie wlać napój
zdrowa vege kuchniaSylwetki dip karmelowy ZERO KALORII (wiem że wiele osób chce mnie za niego zlinczować;p wiem, chemia jednak odrobina mnie nie zabije, jako alternatywę polecam domowy krem czekoladowy z awokado wg. tego przepisu ) Sposób przygotowania: Układamy warstwami: płatki, owoce goji, serek, płatki, dip, serek, owoce (kolejność zależy od naszej inwencji twórczej ;) SMACZNEGO
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćpożegnanie sezonu szparagowego przepis śniadaniowy. Dla mnie jajka i szparagi to duet doskonały, zupełnie jak jajka i awokado. W każdej wersji bez wyjątku. Tym razem zapiekane. Przepis przygotowany specjalnie z myślą o kolejnej, XI już edycji Lubelskiego Kociołka. Tym razem dania ze szparagami przygotowały: Edyta , Marta , Małgośka i Angelika . Składniki: 1/4 pęczka zielonych
Sto kolorów kuchniporcje: 1 i ½ łyżki nasion konopii lub namoczonych przez noc orzechów nerkowca czy choćby ziaren słonecznika 3 łyżki cacao w proszku 1 łyżka ziaren cacao w granulkach 1 awokado 1 duży baban zamrożony w kawałkach 4-5 truskawek 2 łyżki miodu,syropu z agawy lub klonowego 1 szklanka wody 4-5 kostek lodu szczypta soli do zaakcentowania słodkości kilka
Sztuka gotowania w/g Samiry