Na moim blogu znajdziecie sporo przepisów na szakszukę, jednak na taką meksykańską nie było. Przepis znalazłam na blogu Ale Meksyk!. Wszyscy mają swoją szakszukę org. shakshuka, to i Meksyk ma, pod dźwięczną nazwą Huevos rancheros czyli jaja farmerskie. Przepis jest prosty więc zachęcam do zrobienia jeśli jeszcze nie znacie tej potrawy, a jeśli znacie wiecie że jest pyszna i też zróbcie. Szakszuka po meksykańsku. CZYTAJ DALEJ czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Gotuje bo lubię, pieke bo kocham to robić i bawie sie tym doskonale.Zapraszam do odwiedzania mojego bloga Moje Małe Czarowanie.