awokado - 6329 przepisów (strona:329/422)

Fajitas z kurczaka 100

kurczaka 1 łyżeczka wędzonej papryki 2 limetki 8 pszennych tortilli olej (do smażenia) oliwa z oliwek S&P Dodatki: 150ml jogurtu naturalnego ( lub kwaśnej śmietany) guacamole (2 awokado, cebula, sok z limetki) 150g tartego sera sałata lodowa Salsa: 1/2 - 1 czerwone chilli 20 pomidorków koktajlowych kolendra 1 limetka S&P Paprykę kroimy w cienkie paski, cebulę

http://szpilkinamiotle.blogspot.com/
Tortilla Wraps 180

tortilli garść mixu sałat 1/2 piersi z kurczaka 1/2  pomidora 1 łyżka jogurtu naturalnego 1/4 żółtej papryki 1 łyżka serka ziołowego Inne składniki, których możemy użyć: sałata lodowa, awokado, suszone pomidory, żółty ser, świeży ogórek... Kurczaka smażymy albo gotujemy. A następnie kroimy na kawałki. Placek tortilli smarujemy serkiem. Rozsypujemy sałatę, układamy plasterki pomidora i kawałki papryki. Dodajemy kurczaka

http://szpilkinamiotle.blogspot.com/
karnawał w królestwie garów 135

pstrąg z granatem na chrzanowej śmietanie   liczi w szynce dojrzewającej pomidorki z pastą z sardynek roladki z szynki z goma wakame sałatka z rostbefem pieczonym   sałatka z awokado i krewetkami sałatka z wątróbką    sałatka z jajkiem i groszkiem pasztet z wątróbki pimientos de padron  daktyle zapiekane rosti/jajko/anchois   zapiekane tartinki z ciasta francuskiego gniazdka

królestwo garów
Istenić - Slovenian Bubbles 115

leżakowało na drożdżach przynajmniej 18 miesięcy. Druga fermentacja następuje w butelce. Winogrona zbierane są ręcznie we wrześniu. Barbara stanowiła wspaniałe tło dla przystawek:  - ceviche z tuńczyka ze świeżym awokado z dresingiem limonowym i sorbetem z rukoli, - sałatki z rukoli i szpinaku z figami, kozim serem i dresingiem orzechowym balsamico. No. 1 Cuvee Speciale - 70% chardonnay, 30% żółty plavec

królestwo garów
Novotel Warszawa Airport od kuchni 162

zaprosili nas Pan Marek Przeorski Dyrektor Generalny Novotel Warszawa Airport oraz Pan Marek Derucki Kierownik Gastronomii, a którą przygotował Szef kuchni – Piotr Lasecki. W jej trakcie spróbowaliśmy: krewetki z awokado i mango w papierze ryżowym, bruschettę z wędzonym serem, oliwkami i pomidorami koktajlowymi oraz rukolą, quesadillę z indykiem,    tajską zupę Tom Kha Kai - z kurczakiem, mlekiem kokosowym

królestwo garów
Chile to nie tylko wino 127

tegorocznego spotkania były ryby oraz owoce morza, Szef kuchni hotelu Regent - Witold Drobny - przygotował dla nas menu inspirowane oryginalnymi tradycyjnymi chilijskimi przepisami. Jako przystawkę otrzymaliśmy Ceviche z łososia z awokado. Sok z cytryny + sok z limonki, czosnek, cebula szalotka, kolendra (nie za bardzo rozdrobiona) oraz łosoś. Marynować 6 – 12 godzin (co 2 godziny mieszając). Danie proste i dobre. Przegrzebki zapiekane

królestwo garów
Alterra, Olejek do skóry, antycellulitowy, Brzoza i pomarańcza 173

olejem z pestek moreli łatwo się wchłania, a w połączeniu z masażem wspomaga podczas nakładania oczyszczenie skóry z produktów przemiany materii i łagodzi efekt pomarańczowej skórki. Olej z awokado, oliwa z oliwek, olej z jojoby, olej z orzechów makadamia, olej z pestek winogron oraz olej z miąższu owoców rokitnika zwyczajnego dodatkowo rozpieszczają skórę, która staje się bardziej sprężysta i elastyczna

Cukier&Puder
Sałatka z botwinką i awokado. 122

Już pojawiają się pierwsze warzywka...aż nie mogę się doczekać jutrzejszej wizyty na naszym bazarze. Czego użyłem? -sałata strzępiasta -liście młodej botwinki -żurawina posiekana -ogórek zielony pokrojony w kostkę -awokado pokrojone w kostkę -orzechy włoskie zgniecione w moździerzu -tarty parmezan Umyte liście sałaty rozrywamy na mniejsze kawałki, mieszamy z botwinką i przepłukujemy w misce z zimną wodą z łyżką oliwy

BaRepas
Masło sezamowe słodzone syropem z agawy Primavika 130

drugą stronę). Mimo obaw, iż przez dodatek ciężkiego masła sezamowego omlet może opaść zaryzykowałam i opłaciło się - masło nadało fajnego posmaku tradycyjnemu omletowi:) Koktajlu owocowego: 1 dojrzały banan 1/2 awokado 3 gruszki sok z 1 dużej pomarańczy 1 łyżka masła sezamowego 1 łyżeczka sporoszkowanego młodego jęczmienia Rafex Tu również maśło sezamowe dodało fajnego chałwowego posmaku i słodyczy.   Masło sezamowe

Kto ugości moich gości?
Jakie produkty powinno się jeść wiosną? 143

m.in sałata, rzodkiewka, marchewka czy kapusta białko - nabiał, rośliny strączkowe, chude białe i czerwone mięso węglowodany - płatki owsiane, pieczywo żytnie i pełnoziarniste, kasze  tłuszcze - oliwki, oliwa z oliwek, awokado, tłuste ryby np. łosoś świeże soki owocowo-warzywne np. marchwiowy-jabłkowy, jarmuż-banan suplementy diety m.in tran, omega-3, magnez, żelazo O czym należy pamiętać? dzień zacząć od pełnowartościowego śniadania

Truskawkowa Fiesta
Pesto pietruszkowo-cytrynowe 184

patrzę na sklepowe półki, widzę wygórowane ceny pesto. A przecież koszt wykonanego w domu jest dużo mniejszy. Do zielonego pesto można zużyć różne składniki, jak: bazylię, rukolę, roszponkę, awokado . Dzisiaj chcę Wam zaproponować pesto z pietruszki z aromatem czosnku i cytryny. Można je wykorzystać jako dodatek do wielu dań, nie tylko do makaronów. Ja użyłam go jako sosu

Czerwień i błękit
Koktajl z pokrzywy, banana i awokado 101

czemu by się nią nie zainteresować? Kupiłam pęczek, oczywiście później sobie nim poparzyłam ręce, ale czego się nie robi dla dobrego jedzenia! Postanowiłam połączyć ją z bananem i awokado (które pewnie za chwilę zrobiłoby psikusa i przejrzało :-) ). Powstał bardzo smaczny i pożywny koktajl. Jeśli tylko macie dostęp do młodej pokrzywy (oczywiście z dala od centrum miasta), to spróbujcie takiej kombinacji

Pora coś zjeść
Polędwiczki wieprzowe w czosnku niedźwiedzim i prosciutto 183

pieprz, 2 łyżki oliwy. Sałatka: 1 cukinia, garść umytej i osuszonej rukoli, 1/2 papryczki chili, łyżka posiekanych pistacji. Sos pistacjowy: 1/2 szklanki gęstego jogurtu, 6 listków czosnku niedźwiedziego, 1/2 awokado, 2 łyżki wyłuskanych pistacji, sok z połowy cytryny, 1 łyżeczka musztardy, 1/2 kiszonej cytryny (opcjonalnie ale bardzo polecam), 1 łyżeczka syropu z agawy lub 1/2 łyżeczki cukru, sól i pieprz

SzczyptaSmaQ
Pyszności w Domaine La Francoise 146

łosoś pokropiony sokiem z cytryny, podany z sałatą zieloną i bagietką. Szparagi... zielone, gotowane, ułożone na odrobinie zielonej sałaty, posypane jajkiem na twardo i podane z sosem majonezowym z awokado:) I trochę konkretnego jedzonka: Kurczak w marynacie z ziół prowansalskich, zapieczony i podany z czosnkiem... gotowanym na oliwie. Nie myślałam, że czosnek może być tak pyszny:) Ziemniaczki gotowane na parze

In my kitchen