awokado - 6329 przepisów (strona:266/422)

Pasta jajeczna z łososiem na kanapki! 99

lodówki aby smaki się przegryzły.   Wypróbuj również przepis na: 1. Pastę z wędzonego dorsza 2. Jajka w koszulkach na tostach ze szpinakiem i pieczarkami 3. Sałatkę z awokado i jajek na twardo 4. Omlet biszkoptowy z mozzarellą 5. Pyszne jajka po turecku 6. Pastę rybną z tuńczykiem i sardynkami 7. Chlebek bananowy z cynamonem

SMYKWKUCHNI
Hummus z pieczonym kalafiorem 88

pieczonym kalafiorem ma zupełnie oblicze niż klasyczny hummus z ciecierzycy, ale pokochacie ten smak. Polecam Wam też inne pasty na moim blogu: –  przepis na guacamole –  pasta z awokado i jajka –  hummus –  hummus z mango –  hummus z suszonymi pomidorami –  pasta z wędzonego kurczaka –  pasztet do smarowania –  masło ziołowe –  masło czosnkowe –  hummus

nietylkopasta.pl
Przechowywanie produktów spożywczych 121

chłodzie tracą swoją jędrność i kolor. OGÓRKI - niska temp. przyspiesza dojrzewanie skórki. CEBULA - nie lubi wilgoci przez którą może szybko się zepsuć. CZOSNEK - tak samo jak w przypadku cebuli. AWOKADO - poza lodówką szybciej dojrzewa. MARCHEW - od wilgoci szybko pleśnieją. PAPRYKA - w lodówce traci kolor i smak. JABŁKA - w chłodzie tracą swój smak. GRUSZKI - poza lodówką szybciej dojrzewają. OWOCE Z PESTKĄ

Zdrowie i pysznie na talerzu
Przechowywanie produktów spożywczych 98

chłodzie tracą swoją jędrność i kolor. OGÓRKI - niska temp. przyspiesza dojrzewanie skórki. CEBULA - nie lubi wilgoci przez którą może szybko się zepsuć. CZOSNEK - tak samo jak w przypadku cebuli. AWOKADO - poza lodówką szybciej dojrzewa. MARCHEW - od wilgoci szybko pleśnieją. PAPRYKA - w lodówce traci kolor i smak. JABŁKA - w chłodzie tracą swój smak. GRUSZKI - poza lodówką szybciej dojrzewają. OWOCE Z PESTKĄ

zdrowo i aktywnie
Sałatka meksykańska 113

sałatkę kontrastującą z tą ostatnią, która pojawiła się na łamach bloga -> sałatka makaronowa . Tym razem mamy zieleninę i to, co lubię w kuchni meksykańskiej najbrardziej… awokado i papryczki jalapeno . Sałatka meksykańska z pewnością podejdzie osobom, które lubią konkretne, ostro-kwaśne smaki. Ja niczym nie pogardzę, ale powiem Wam jedno… Ta sałatka naprawdę wymiata! Pytania i odpowiedzi

Blendman
Domowa pasta z makreli 173

dodajemy do pozostałych składników. Całość mieszamy z majonezem i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Pasta najlepiej smakuje podana ze świeżym pieczywem posmarowanym masłem. Przeczytaj także: Szybka pasta z awokado Smacznego! Artykuł Domowa pasta z makreli pochodzi z serwisu Kulinarny Blog - wiesz jak gotować

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Przepis dnia: Wegetariańskie chili 113

dodaj upieczonego batata i cieciorkę oraz odsączoną fasolkę. Zamieszaj i duś na wolnym ogniu 5-10 minut. Dopraw do smaku solą, pieprzem i pieprzem kajeńskim. Wegetariańskie chili podawaj z awokado, tartym serem, łyżką jogurtu. Smacznego! Artykuł Przepis dnia: Wegetariańskie chili pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz

Niedzielny kucharz
Sałatka z pieczonego buraka, piersi z kurczaka i pomarańczy 77

Gotowe w : 2 h   Od dziecka uwielbiam buraki pod każdą postacią. Kilka lat temu odkryłam wybitne walory smakowe pieczonego buraka i od tamtej pory przygotowuję

uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisy
Sałatka z gruszką, orzechami włoskimi i serem pleśniowym z dressingiem orzechowym 74

Sałatka z pieczonym kalafiorem, daktylami, miętą i sosem jogurtowo – szafranowym → Sałatka z bobem, miętą, smażonymi ziemniaczkami i fetą → Sałatka z ogórkiem, rzodkiewką i jogurtem kozim → Sałatka z kurczakiem, awokado, pomidorkami, orzechami sosem z gorgonzoli → Sałatka z ziemniakami, brokułem, kurkami serem lazur

Oryginalny smak
Domowa wędlina (Keto, Paleo, LowCarb) 186

Składniki 1 kg mięsa (schab, szynka, karkówka) 0,5 szklanki erytrytolu ("ile zabierze") 0,5 szklanki soli himalajskiej , kłodawskiej lub morskiej ("ile zabierze") 1 łyżka oleju z awokado 1 porcja mieszanki przypraw (czubryca, papryka słodka, papryka ostra, czosnek granulowany, czosnek niedźwiedzi, majeranek) Sposób przygotowania Mięso natrzeć obficie erytrytolem, włożyć do naczynia posypanego erytrytolem i na wierzch posypać erytrytol

Modern Cave Girl
Szybkie dania dla niespodziewanych gości – przepisy 279

Kanapka z boczkiem BLT Kanapka z masłem orzechowym i bananem Koreczki z szynką dojrzewającą Pieczone jabłka w boczku Krewetki po katalońsku Bruschetta czyli włoskie grzanki Wrapy z tuńczykiem i awokado Quesadilla z szynką Pszenno-owsiane pieczywo chrupkie z patelni Proziaki – bieszczadzkie bułeczki na sodzie – przepis i film Owsianka czekoladowa – dietetyczna, wegańska Jogurt cynamonowy Domowy kisiel malinowy Szaszłyki owocowe Placki bananowe

Dorota Smakuje
Kolorowa sałatka 84

Składniki : kolorowy makaron rukola cieciorka oliwki zielone mini mozzarella pomidorki koktajlowe pestki dyni awokado Sos: oliwa natka pietruszki musztarda francuska sok z cytryny sól

Między kuchnią a pokojem
Słodka historia nutelli 107

Jestem team masło orzechowe Ale czasem zdarza mi się przygotować zdrowszą, domową nutellę Zachęcam Was do wypróbowania przepisu i przygotowania swojej wersji Przepisy na domową nutellę: Domowa nutella z awokado Domowa nutella Czekośliwka Biała nutella Biała, kokosowa nutella Dietetyczna biała nutella Artykuł Słodka historia nutelli pochodzi z serwisu 365 dni dookoła kuchni

365 dni dookoła kuchni
Sałatka z pieczarkami marynowanymi 78

majonez, wymieszać i gotowe. Tak mniej więcej wygląda zrobienie sałatki z pieczarkami marynowanymi. Polecam Inną szybką sałatką jest taka z ananasa i żółtego sera z porem , z ciecierzycy i awokado . Składniki: 1 mały słoiczek pieczarek marynowanych (lub według uznania) 1 puszka groszku zielonego 1/2 puszki kukurydzy konserwowej 50-100 g wegańskiego sera żółtego kilka ogórków konserwowych z kurkumą z tego

Lamarida.pl

Proponowane wyszukiwania