awokado - 6329 przepisów (strona:257/422)

Sałatka meksykańska 179

sałatkę kontrastującą z tą ostatnią, która pojawiła się na łamach bloga -> sałatka makaronowa . Tym razem mamy zieleninę i to, co lubię w kuchni meksykańskiej najbrardziej… awokado i papryczki jalapeno . Sałatka meksykańska z pewnością podejdzie osobom, które lubią konkretne, ostro-kwaśne smaki. Ja niczym nie pogardzę, ale powiem Wam jedno… Ta sałatka naprawdę wymiata! Pytania i odpowiedzi

Blendman
Domowa pasta z makreli 235

dodajemy do pozostałych składników. Całość mieszamy z majonezem i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Pasta najlepiej smakuje podana ze świeżym pieczywem posmarowanym masłem. Przeczytaj także: Szybka pasta z awokado Smacznego! Artykuł Domowa pasta z makreli pochodzi z serwisu Kulinarny Blog - wiesz jak gotować

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Przepis dnia: Wegetariańskie chili 166

dodaj upieczonego batata i cieciorkę oraz odsączoną fasolkę. Zamieszaj i duś na wolnym ogniu 5-10 minut. Dopraw do smaku solą, pieprzem i pieprzem kajeńskim. Wegetariańskie chili podawaj z awokado, tartym serem, łyżką jogurtu. Smacznego! Artykuł Przepis dnia: Wegetariańskie chili pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz

Niedzielny kucharz
Sałatka z pieczonego buraka, piersi z kurczaka i pomarańczy 126

Gotowe w : 2 h   Od dziecka uwielbiam buraki pod każdą postacią. Kilka lat temu odkryłam wybitne walory smakowe pieczonego buraka i od tamtej pory przygotowuję

uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisy
Sałatka z gruszką, orzechami włoskimi i serem pleśniowym z dressingiem orzechowym 126

Sałatka z pieczonym kalafiorem, daktylami, miętą i sosem jogurtowo – szafranowym → Sałatka z bobem, miętą, smażonymi ziemniaczkami i fetą → Sałatka z ogórkiem, rzodkiewką i jogurtem kozim → Sałatka z kurczakiem, awokado, pomidorkami, orzechami sosem z gorgonzoli → Sałatka z ziemniakami, brokułem, kurkami serem lazur

Oryginalny smak
Domowa wędlina (Keto, Paleo, LowCarb) 257

Składniki 1 kg mięsa (schab, szynka, karkówka) 0,5 szklanki erytrytolu ("ile zabierze") 0,5 szklanki soli himalajskiej , kłodawskiej lub morskiej ("ile zabierze") 1 łyżka oleju z awokado 1 porcja mieszanki przypraw (czubryca, papryka słodka, papryka ostra, czosnek granulowany, czosnek niedźwiedzi, majeranek) Sposób przygotowania Mięso natrzeć obficie erytrytolem, włożyć do naczynia posypanego erytrytolem i na wierzch posypać erytrytol

Modern Cave Girl
Szybkie dania dla niespodziewanych gości – przepisy 357

Kanapka z boczkiem BLT Kanapka z masłem orzechowym i bananem Koreczki z szynką dojrzewającą Pieczone jabłka w boczku Krewetki po katalońsku Bruschetta czyli włoskie grzanki Wrapy z tuńczykiem i awokado Quesadilla z szynką Pszenno-owsiane pieczywo chrupkie z patelni Proziaki – bieszczadzkie bułeczki na sodzie – przepis i film Owsianka czekoladowa – dietetyczna, wegańska Jogurt cynamonowy Domowy kisiel malinowy Szaszłyki owocowe Placki bananowe

Dorota Smakuje
Słodka historia nutelli 152

Jestem team masło orzechowe Ale czasem zdarza mi się przygotować zdrowszą, domową nutellę Zachęcam Was do wypróbowania przepisu i przygotowania swojej wersji Przepisy na domową nutellę: Domowa nutella z awokado Domowa nutella Czekośliwka Biała nutella Biała, kokosowa nutella Dietetyczna biała nutella Artykuł Słodka historia nutelli pochodzi z serwisu 365 dni dookoła kuchni

365 dni dookoła kuchni
Sałatka z pieczarkami marynowanymi 123

majonez, wymieszać i gotowe. Tak mniej więcej wygląda zrobienie sałatki z pieczarkami marynowanymi. Polecam Inną szybką sałatką jest taka z ananasa i żółtego sera z porem , z ciecierzycy i awokado . Składniki: 1 mały słoiczek pieczarek marynowanych (lub według uznania) 1 puszka groszku zielonego 1/2 puszki kukurydzy konserwowej 50-100 g wegańskiego sera żółtego kilka ogórków konserwowych z kurkumą z tego

Lamarida.pl
Co jeść i pić, aby dodać sobie energii? 157

czas. Regularność! Oprócz doboru odpowiednich produktów równie istotna jest regularność spożywania posiłków. Bo tak naprawdę nieważne, jak wspaniałe zjemy śniadanie - może to być solidna porcja kakaowej owsianki z bananami, awokado i orzechami - ale jeśli po 4-5 godzinach nie zjemy kolejnego posiłku, to spadek energii i tak się pojawi. Ponieważ energia z jednego posiłku wystarcza nam na mniej więcej

Z notatnika dietetyka
Sałatka z hummusem, awokado, komosą ryżową… czyli z czym można jeść hummus? 152

powstała ze składników, które akurat były w lodówce. Wierzę w Waszą kreatywność i chętnie skorzystam z innych pomysłów na wykorzystanie hummusu. Składniki 5-6 łyżek ugotowanej komosy białej 1/2 awokado pokrojone w plasterki garść liści szpinaku 1/2 szalotki pokrojonej w piórka 1/2 papryki czerwonej pokrojonej w paski 2 łyżki hummusu z suszonymi pomidorami sok z cytryny 2 łyżki oliwy

Tajemnice Smaku
Chłodnik z botwinki z kefirem i jogurtem 144

posiekany koper i szczypiorek, zmiażdżony ząbek czosnku. Wlewamy kefir i jogurt, mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem. Odstawiamy do lodówki na kilka godzin, najlepiej na noc. Podajemy z ugotowanym jajkiem, awokado lub puree z ziemniaków. Smacznego

Tajemnice Smaku
Cynamonowa beza z bitą śmietaną z ricottą i pomarańczami 135

Beza to deser, którego zwykle nie planuje. Najczęściej przygotowuję bezy, kiedy zostają mi białka z innych przepisów. Tej się upiekło dzięki zapiekanemu awokado z łososiem i żółtkami . Bezę podałam z pomarańczami, bo jest na nie sezon, a cynamon bo bardzo lubię takie połączenie. Składniki BEZA 4 białka 200 g cukru szczypta soli 1 łyżeczka soku z cytryny 1 płaska łyżeczka

Tajemnice Smaku
Botwina kiszona w kefirze 105

kiszonkę odgazować. Po 2 – 3 tygodniach słój z kiszonką przenosimy do lodówki.  Ukiszoną botwinkę możemy np. zmiksować na chłodnik, dodać  rzodkiewkę, ogórek, szczypior, koper,  jajko, awokado lub ugotowane ziemniaki  i mamy  gotowe danie. Jednak im dłużej trwa fermentacja, tym kiszonka jest bardziej intensywna w smaku, wówczas potraktujmy ją,  jako dodatek do chłodnika. Smacznego

Tajemnice Smaku