Składniki: 1/2 awokado 5 liści sałaty 1 łyżka soku z cytryny 1 jabłko 250 ml wody 1 banan mały kawałek imbiru Jabłko obrać ze skórki usunąć gniazda nasienne. Wszystkie składniki zmiksować na jednolity, gęsty koktajl. Przepis pochodzi z książki Beaty Śniechowskiej "Pyszne poranki
Moja Galeria SmakuSkładniki: 6 kromek chleba 2 jajka mleko 1/2 awokado kilka plasterków wędliny 1/2 cykorii majonez ketchup sól, pieprz, słodka papryka, zioła prowansalskie Przygotowanie: Jajka roztrzepać z 1/3 szklanki mleka i … Czytaj dalej Kanapki z tostów francuskich
czarrna od kuchniSkładniki: ryż: 250 g ryżu 3 łyżki octu ryżowego 1 łyżka cukru 1 łyżeczka soli dodatki: 100 g łososia wędzonego 6 paluszków surimi 1 ogórek 1/2 awokado 1 opakowanie śmietankowego … Czytaj dalej Oshi Sushi i FutoMaki
czarrna od kuchnimożemy podać w ramach romantycznego deseru z przemiłym uczuciem zadbania o ukochaną osobę kompleksowo. ;) A przy tym - jakież to proste! Składniki: 2 dojrzałe banany 2 bardzo dojrzałe kremowe awokado 4 łyżki syropu klonowego 4 łyżki kakao 2 łyżki mleka migdałowego nasionka z 1 laski wanilii 2 łyżeczki startej skórki pomarańczowej Wykonanie: Wszystkie składniki zmiksować do uzyskania gładkiego kremu. Nałożyć
zadanie-gotowaniekolację, domówkę czy lunch? Jeżeli tak to nie musicie już szukać!! Przedstawiam Wam doskonałe tortillę z grillowanym kurczakiem, salsą z ananasa i sosem z awokado. Całość smakuje wyśmienicie. Wszystkie składniki możecie przygotować sobie wcześniej (łącznie z plackami), a później tylko podać do stołu bezpośrednio przy gościach. Post Tortilla z kurczakiem i salsą
Marta Gotujesmaku 1/2 łyżeczki cukru dla równowagi Mango przekrawamy na pół i wyjmujemy łyżką miąższ , rozgniatamy na papkę widelcem . Cebulkę , chilli , siekamy drobniutko jak tylko się da . Dodajemy do awokado , razem z sokiem z limonki , cukrem i solą . Mieszamy i odstawiamy na 30 minut żeby się przegryzło . Przed podaniem warto zamieszać ponownie Genialne również do chipsów , ale musicie naprawdę uważać przy
Ogrodnik w podróżyszybko, wystarczy tylko zmiksować wszystkie składniki. Doskonały również na drugie śniadanie lub na podwieczorek jako zdrowa przekąska. Składniki na 2 porcje: • 1 duży jogurt • 1 dojrzałe awokado • 5 listków bazylii • sok z 1/2 cytryny • 1 łyżka nasion słonecznika • 1 łyżka płatków owsianych Wykonanie: • Wszystkie składniki zmiksować razem w blenderze. • Posypać po wierzchu odrobiną płatków
To co kochamSamo zdrowie na talerzu... takie śniadania to ja lubię! Omlet z mascarpone i ricotty podany z pastą z awokado i banana, pestkami granatu i sproszkowanym rokitnikiem Słyszeliście o rokitniku? Jego owoce to niezaprzeczalne superfoods! Dlaczego? - zawierają 60 różnych antyoksydantów - dostarczają 10 razy więcej witaminy C niż pomarańcze - są bogate w witaminy
Poranek na słodkoSzturmowców na 5! Czas na wzmocnienie ciała, ducha i umysłu! :D Czekoladowo- malinowy koktajl na szpinaku Potrzebujesz: 80g świeżych liści szpinaku 120g mrożonych (lub świeżych) malin 1/2 dojrzałego awokado 4 łyżeczki miodu 1,5 łyżki kakao 1 łyżka otrąb gryczanych 500ml mleka Sposób przyrządzenia: 1. Wszystkie składniki zmiksuj ze sobą do uzyskania konsystencji koktajlu. Smacznego
Kuchnia w Słońcu Skąpanaciekawego i oczywiście smacznego ale również prostego w przygotowaniu. I tak na szybko kilka moich ulubionych śniadaniowych przepisów: Owocowe śniadanie Chleb tostowy Orzechowe muffinki Nadziewane awokado A do tego wszystkiego śmiało może dołączyć Pudding z nasion chia, fig i sezonowych owoców . Wiecie dlaczego jest taki fajny? Bo można go sobie samemu skomponować z aktualnie dostępnych owców
PaleoLifefasoli to pyszne smarowidło do chleba i surowych warzyw. Z powodzeniem można ją wykorzystać jako dip. Pasta z fasoli Składniki: ok.½ l 150 g ugotowanej białej fasoli 1 duże awokado 1 cebula, poszatkowana 3 łyżki posiekanej natki pietruszki 1 ząbek czosnku 2 łyżki oliwy 1 łyżeczka soku z cytryny sól i czarny pieprz do smaku Pokrój cebulę i czosnek
codojedzenianapój może się okazać dobrym pomysłem dla dzieci, które nie chcą jeść kalafiora w jego zwykłej postaci. Dorosłych oczywiście również zachęcam do próbowania. Składniki: ♥ 1 1/2 szklanki kalafiora ♥ 1/2 awokado ♥ 10-12 suszonych daktyli ♥ 1 1/2 szklanki wody Wykonanie: Wszystkie składniki wrzucamy do blendera i miksujemy
Kasia Sarnachcemy zapiekać pizze razem z warzywami to najpierw pieczemy ją parę minut samą, a później nakładamy składniki. Ja upiekłam sam placek, a później posmarowałam sosem pomidorowo-czosnkowym, dodałam groszek, awokado, pomidory i szczypiorek. Sam placek jest suchy, więc koniecznie używamy sosów
Kasia Sarnamnie zbyt lekki, ponieważ preferuję zupy sycące i rozgrzewające. Ostatnio przeglądalam w kiosku różne gazetki, do których ludzie przysyłają własne przepisy i moją uwagę przykuł chłodnik z dodatkiem awokado. Ponieważ je uwielbiam, to po powrocie do domu przygotowałam zweganizowaną wersję zupy, bazując na przepisie na tradycyjny chłodnik litewski. Czytaj więcej
Kasia Sarnaduet, więc bardzo chętnie je łączę (wiem, że niektórzy wyznają zasadę niełączenia warzyw z owocami, ale ja nie widzę ku temu podstaw). Dopełnieniem smaku jest pasta zrobiona na bazie awokado, aby grzanki nie były zbyt suche. Czytaj więcej
Kasia Sarna