Ostatnio królują u mnie na obiad lekkie sałatki. Dziś będzie słono-słodka z figami, winogronami, gruszką, awokado i serem pleśniowym z dodatkiem prażonych ziaren. Czytaj więcej
Ana Mari's worldOstatnio królują u mnie na obiad lekkie sałatki. Dziś będzie słono-słodka z figami, winogronami, gruszką, awokado i serem pleśniowym z dodatkiem prażonych ziaren. Czytaj więcej
Ana Mari's worlddługiej przerwie wracam i to z fajnym mam nadzieję przepisem. Ten makaron skradł ostatnio moje serce. Jest pyszny i prosty w wykonaniu. Uwielbiam awokado, do tego chrupiące orzeszki i słone pomidory dają fajne połączenie. Dla każdego kto lubi włoską, prostą i szybką kuchnię to będzie strzał w dziesiątkę i inna alternatywa od makaronu z pesto czy z mięsem. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikPysznych sałatek w moim domu nigdy dość. Jeśli macie ochotę coś wyszukać na blogu, to zapraszam, sałatek jest tu mnóstwo, może znajdziecie coś wedle swojego smaku. Sałatka z tuńczykiem, awokado i roszponką. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieMakaron razowy z pesto bazyliowym to szybkie danie na zdrowy i smaczny obiad. Makaron taki możecie zabrać ze sobą do pracy jednak najlepiej smakuje zaraz po
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!soli himalajskiej lub morskiej Burgery drobiowe 1 pierś z kurczaka podwójna, zmielona (można też użyć mięsa z uda kurczaka) 0,5 czerwonej cebuli sól, pieprz według uznania Guacamole 1 awokado dojrzałe 0,5 czerwonej cebuli 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżki oliwy extra virgin 1 ząbek czosnku sól, pieprz, papryczka ostra w proszku lub świeża drobno posiekana (opcjonalnie) Dodatkowo
Modern Cave Girlgofry śniadaniowe! Keto gofry śniadaniowe Na wytrawnie i na słodko Od razu zaznaczam, że gofry są odrobinę jajeczne w smaku, jednak mi to osobiście nie przeszkadza. Podałam je z awokado, świeżym ogórkiem i ugotowanym na półtwardo jajkiem. Pychota! Uważam, że było to bardzo przyjemne śniadanie i gdy tylko będę miała okazję z pewnością je powtórzę! Już mam od groma pomysłów
Modern Cave Girljednak smakujące wybornie. Potem tylko jakiś sos, dressing i sałatka gotowa. Ta która dziś pokazuję jest aromatyczna, smakowita i pożywna, polecam gorąco. A wiecie że rukola to kapusta? Awokado i rukola w sałatce. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanietoster, który wygrałam w konkursie stał w kuchni i się kurzył, sporadycznie służąc do odmrażania kromek chleba żytniego. Tym bardziej teraz, kiedy Read More Artykuł Tosty z batatów z awokado i szparagami z jajkiem w koszulce – keto tosty bezglutenowe, paleo pochodzi z serwisu flymetothespoon - blog kulinarny
Flymetothespoonpozytywnie. Fajna w smaku, pięknie wyglądająca sałatka. Dziękuje. Wykonanie sałatki – obie sałaty umyć i osuszyć, wrzucić do miski. Dodać pokrojoną w piórka cebulkę, pokrojony w kostkę miąższ z awokado, porwany płat łososia. Delikatnie wymieszać rękoma. Rozłożyć wszystko na dużym talerzu lub platerze. Obsypać rozdrobnioną fetą i orzechami. Wykonanie sosu – wszystkie składniki na sos wymieszać i polać nim sałatkę
Kuchnia Pokoleńświęta to jedna z lepszych smakowo rzeczy na świecie. Na stole królują zawsze te nadziewane różnymi pastami i kremami. Dzisiaj Read More Artykuł Jajka faszerowane miętową pastą z awokado i pestek dyni pochodzi z serwisu flymetothespoon - blog kulinarny
Flymetothespoonprostu już ugotowane czekają na stole wielkanocnym aż ktoś rozbije ich delikatną skorupkę i będzie rozkoszował się Read More Artykuł Wielkanocna sałatka z jajami przepiórczymi i kokosowym dressingiem z awokado pochodzi z serwisu flymetothespoon - blog kulinarny
FlymetothespoonSkładniki: 400 g jogurtu greckiego 100 g rukoli (1 opakowanie) 1 dojrzałe awokado 2 łyżki majonezu 8 łyżek pestek słonecznika 4 ząbki czosnku 50 ml oliwy z oliwek sok z 1/2 cytryny sól, pieprz Sposób wykonania: Wszystkie składniki wrzucamy do kielicha blendera i miksujemy na gładko. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy ze świeżymi lub pieczonymi warzywami, pieczonym
Qchnia po prostuWarunkiem udanego dnia jest odpowiedni start. Mam nadzieję, że tym przepisem zachęcę Was do przygotowania bardziej wyszukanego śniadania. Będą to jajka w koszulkach na ciemnym chlebie z awokado. No więc do dzieła! Potrzebujemy
Tylko pyszniezostało nam z poprzedniego dnia, a żeby obiad nie był znowu taki sam. Użyłam jako dodatków tego co było akurat w lodówce, czyli papryczek chilli, papryki i awokado. Wyszedł pyszny i syty obiad. Polecam. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnik