awokado - 6329 przepisów (strona:233/422)

Omlet z ricotty i mascarpone - mój faworyt. 143

Samo zdrowie na talerzu... takie śniadania to ja lubię! Omlet z mascarpone i ricotty podany z pastą z awokado i banana, pestkami granatu i sproszkowanym rokitnikiem Słyszeliście o rokitniku? Jego owoce to niezaprzeczalne superfoods! Dlaczego?  - zawierają 60 różnych antyoksydantów - dostarczają 10 razy więcej witaminy C niż pomarańcze - są bogate w witaminy

Poranek na słodko
Taki brzydki, a taki pyszny 95

Szturmowców na 5! Czas na wzmocnienie ciała, ducha i umysłu! :D Czekoladowo- malinowy koktajl na szpinaku  Potrzebujesz: 80g świeżych liści szpinaku 120g mrożonych (lub świeżych) malin 1/2 dojrzałego awokado 4 łyżeczki miodu 1,5 łyżki kakao 1 łyżka otrąb gryczanych 500ml mleka Sposób przyrządzenia: 1. Wszystkie składniki zmiksuj ze sobą do uzyskania konsystencji koktajlu. Smacznego

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Pasta z fasoli na kanapki 191

fasoli to pyszne smarowidło do chleba i surowych warzyw. Z powodzeniem można ją wykorzystać jako dip. Pasta z fasoli Składniki: ok.½ l 150 g ugotowanej białej fasoli 1 duże awokado 1 cebula, poszatkowana 3 łyżki posiekanej natki pietruszki 1 ząbek czosnku 2 łyżki oliwy 1 łyżeczka soku z cytryny sól i czarny pieprz do smaku Pokrój cebulę i czosnek

codojedzenia
KOKTAJL Z ... KALAFIOREM :-) 193

napój może się okazać dobrym pomysłem dla dzieci, które nie chcą jeść kalafiora w jego zwykłej postaci. Dorosłych oczywiście również zachęcam do próbowania. Składniki: ♥ 1 1/2 szklanki kalafiora ♥ 1/2 awokado ♥ 10-12 suszonych daktyli ♥ 1 1/2 szklanki wody Wykonanie: Wszystkie składniki wrzucamy do blendera i miksujemy

Kasia Sarna
PIZZA NA CIEŚCIE GRYCZANO-KALAFIOROWYM 253

chcemy zapiekać pizze razem z warzywami to najpierw pieczemy ją parę minut samą, a później nakładamy składniki. Ja upiekłam sam placek, a później posmarowałam sosem pomidorowo-czosnkowym, dodałam groszek, awokado, pomidory i szczypiorek. Sam placek jest suchy, więc koniecznie używamy sosów

Kasia Sarna
CHŁODNIK (bez gotowania) 245

mnie zbyt lekki, ponieważ preferuję zupy sycące i rozgrzewające. Ostatnio przeglądalam w kiosku różne gazetki, do których ludzie przysyłają własne przepisy i moją uwagę przykuł chłodnik z dodatkiem awokado. Ponieważ je uwielbiam, to po powrocie do domu przygotowałam zweganizowaną wersję zupy, bazując na przepisie na tradycyjny chłodnik litewski. Czytaj więcej

Kasia Sarna
GRZANKI Z BRZOSKWINIĄ 216

duet, więc bardzo chętnie je łączę (wiem, że niektórzy wyznają zasadę niełączenia warzyw z owocami, ale ja nie widzę ku temu podstaw). Dopełnieniem smaku jest pasta zrobiona na bazie awokado, aby grzanki nie były zbyt suche. Czytaj więcej

Kasia Sarna
Pieczone bataty i jogurtowy sos z awokado 129

Dzisiaj zapraszamy Was na przepis z książki „Romans z gotowaniem” pieczone bataty i jogurtowy sos z awokado idealna przekąska na mecz czy domowe

Kuchenne Wariacje
Tacos z rybą i arbuzem 208

TACOS Z RYBĄ I ARBUZEM to pyszna wariacja tradycyjnej meksykańskiej... Artykuł Tacos z rybą i arbuzem pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE
Uramaki z kawiorem i awokado 248

sushi sos do ryżu: 3 łyżki octu ryżowego 1 łyżka cukru 0,5 łyżeczki soli dodatki: 100 g łososia wędzonego 1 … Czytaj dalej Uramaki z kawiorem i awokado

czarrna od kuchni
Placuszki serowe 303

Składniki: 200 ml jogurtu naturalnego 100 g serka śmietankowego 1/2 awokado 1 jajko 1 szklanka mąki krupczatki lub innej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka octu winnego do podania … Czytaj dalej Placuszki serowe

czarrna od kuchni
Koktajl truskawkowo-kokosowo-ananasowy 131

Składniki na 2 porcje: 1 szklanka wody kokosowej 1 szklanka truskawek 1/4 awokado 1/2 szklanki ananasa garść listów mięty Wszystkie składniki umieścić w blenderze i zmiksować. Gotowe

Moja Galeria Smaku
MEKSYKAŃSKA ZUPA WARZYWNA Z PASKAMI TORTILLI 196

letnich warzyw, chrupkie paski tortilli, kremowe awokado i szczypta... Artykuł MEKSYKAŃSKA ZUPA WARZYWNA Z PASKAMI TORTILLI pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
Sałatka z bobem, warzywami i fetą 124

ząbki czosnku łyżka miodu dwie łyżki musztardy sól, pieprz. Sałatkę dobrze jest ułożyć warstwowo w szklanych miseczkach i podać osobno sos. Zaczynamy układać od drobno pokrojonej kalarepy, następnie awokado, dymka, pomidor, rzodkiewka, cebula, buraki. Na wierzchu bób i feta, kilka kawałków buraka i uprażone pestki dyni. Oczywiście nie ma znaczenia, jak będziecie układać warstwy, ważne, żeby kawałki warzyw były

ladykitchen
SAŁATKA ZE SZPINAKU, TRUSKAWEK I AWOKADO 229

Kilka sezonowych składników tworzy pyszną i wyjątkowo zdrową sałatkę, pełną... Artykuł SAŁATKA ZE SZPINAKU, TRUSKAWEK I AWOKADO pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE

Proponowane wyszukiwania