Samo zdrowie na talerzu... takie śniadania to ja lubię! Omlet z mascarpone i ricotty podany z pastą z awokado i banana, pestkami granatu i sproszkowanym rokitnikiem Słyszeliście o rokitniku? Jego owoce to niezaprzeczalne superfoods! Dlaczego? - zawierają 60 różnych antyoksydantów - dostarczają 10 razy więcej witaminy C niż pomarańcze - są bogate w witaminy
Poranek na słodkoSzturmowców na 5! Czas na wzmocnienie ciała, ducha i umysłu! :D Czekoladowo- malinowy koktajl na szpinaku Potrzebujesz: 80g świeżych liści szpinaku 120g mrożonych (lub świeżych) malin 1/2 dojrzałego awokado 4 łyżeczki miodu 1,5 łyżki kakao 1 łyżka otrąb gryczanych 500ml mleka Sposób przyrządzenia: 1. Wszystkie składniki zmiksuj ze sobą do uzyskania konsystencji koktajlu. Smacznego
Kuchnia w Słońcu Skąpanafasoli to pyszne smarowidło do chleba i surowych warzyw. Z powodzeniem można ją wykorzystać jako dip. Pasta z fasoli Składniki: ok.½ l 150 g ugotowanej białej fasoli 1 duże awokado 1 cebula, poszatkowana 3 łyżki posiekanej natki pietruszki 1 ząbek czosnku 2 łyżki oliwy 1 łyżeczka soku z cytryny sól i czarny pieprz do smaku Pokrój cebulę i czosnek
codojedzenianapój może się okazać dobrym pomysłem dla dzieci, które nie chcą jeść kalafiora w jego zwykłej postaci. Dorosłych oczywiście również zachęcam do próbowania. Składniki: ♥ 1 1/2 szklanki kalafiora ♥ 1/2 awokado ♥ 10-12 suszonych daktyli ♥ 1 1/2 szklanki wody Wykonanie: Wszystkie składniki wrzucamy do blendera i miksujemy
Kasia Sarnachcemy zapiekać pizze razem z warzywami to najpierw pieczemy ją parę minut samą, a później nakładamy składniki. Ja upiekłam sam placek, a później posmarowałam sosem pomidorowo-czosnkowym, dodałam groszek, awokado, pomidory i szczypiorek. Sam placek jest suchy, więc koniecznie używamy sosów
Kasia Sarnamnie zbyt lekki, ponieważ preferuję zupy sycące i rozgrzewające. Ostatnio przeglądalam w kiosku różne gazetki, do których ludzie przysyłają własne przepisy i moją uwagę przykuł chłodnik z dodatkiem awokado. Ponieważ je uwielbiam, to po powrocie do domu przygotowałam zweganizowaną wersję zupy, bazując na przepisie na tradycyjny chłodnik litewski. Czytaj więcej
Kasia Sarnaduet, więc bardzo chętnie je łączę (wiem, że niektórzy wyznają zasadę niełączenia warzyw z owocami, ale ja nie widzę ku temu podstaw). Dopełnieniem smaku jest pasta zrobiona na bazie awokado, aby grzanki nie były zbyt suche. Czytaj więcej
Kasia SarnaDzisiaj zapraszamy Was na przepis z książki „Romans z gotowaniem” pieczone bataty i jogurtowy sos z awokado idealna przekąska na mecz czy domowe
Kuchenne WariacjeTACOS Z RYBĄ I ARBUZEM to pyszna wariacja tradycyjnej meksykańskiej... Artykuł Tacos z rybą i arbuzem pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEsushi sos do ryżu: 3 łyżki octu ryżowego 1 łyżka cukru 0,5 łyżeczki soli dodatki: 100 g łososia wędzonego 1 … Czytaj dalej Uramaki z kawiorem i awokado
czarrna od kuchniSkładniki: 200 ml jogurtu naturalnego 100 g serka śmietankowego 1/2 awokado 1 jajko 1 szklanka mąki krupczatki lub innej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka octu winnego do podania … Czytaj dalej Placuszki serowe
czarrna od kuchniSkładniki na 2 porcje: 1 szklanka wody kokosowej 1 szklanka truskawek 1/4 awokado 1/2 szklanki ananasa garść listów mięty Wszystkie składniki umieścić w blenderze i zmiksować. Gotowe
Moja Galeria Smakuletnich warzyw, chrupkie paski tortilli, kremowe awokado i szczypta... Artykuł MEKSYKAŃSKA ZUPA WARZYWNA Z PASKAMI TORTILLI pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINEząbki czosnku łyżka miodu dwie łyżki musztardy sól, pieprz. Sałatkę dobrze jest ułożyć warstwowo w szklanych miseczkach i podać osobno sos. Zaczynamy układać od drobno pokrojonej kalarepy, następnie awokado, dymka, pomidor, rzodkiewka, cebula, buraki. Na wierzchu bób i feta, kilka kawałków buraka i uprażone pestki dyni. Oczywiście nie ma znaczenia, jak będziecie układać warstwy, ważne, żeby kawałki warzyw były
ladykitchenKilka sezonowych składników tworzy pyszną i wyjątkowo zdrową sałatkę, pełną... Artykuł SAŁATKA ZE SZPINAKU, TRUSKAWEK I AWOKADO pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINE