awokado - 6329 przepisów (strona:238/422)

Tacos z rybą i arbuzem 188

TACOS Z RYBĄ I ARBUZEM to pyszna wariacja tradycyjnej meksykańskiej... Artykuł Tacos z rybą i arbuzem pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE
Uramaki z kawiorem i awokado 197

sushi sos do ryżu: 3 łyżki octu ryżowego 1 łyżka cukru 0,5 łyżeczki soli dodatki: 100 g łososia wędzonego 1 … Czytaj dalej Uramaki z kawiorem i awokado

czarrna od kuchni
Placuszki serowe 254

Składniki: 200 ml jogurtu naturalnego 100 g serka śmietankowego 1/2 awokado 1 jajko 1 szklanka mąki krupczatki lub innej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka octu winnego do podania … Czytaj dalej Placuszki serowe

czarrna od kuchni
Koktajl truskawkowo-kokosowo-ananasowy 114

Składniki na 2 porcje: 1 szklanka wody kokosowej 1 szklanka truskawek 1/4 awokado 1/2 szklanki ananasa garść listów mięty Wszystkie składniki umieścić w blenderze i zmiksować. Gotowe

Moja Galeria Smaku
MEKSYKAŃSKA ZUPA WARZYWNA Z PASKAMI TORTILLI 170

letnich warzyw, chrupkie paski tortilli, kremowe awokado i szczypta... Artykuł MEKSYKAŃSKA ZUPA WARZYWNA Z PASKAMI TORTILLI pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
Sałatka z bobem, warzywami i fetą 99

ząbki czosnku łyżka miodu dwie łyżki musztardy sól, pieprz. Sałatkę dobrze jest ułożyć warstwowo w szklanych miseczkach i podać osobno sos. Zaczynamy układać od drobno pokrojonej kalarepy, następnie awokado, dymka, pomidor, rzodkiewka, cebula, buraki. Na wierzchu bób i feta, kilka kawałków buraka i uprażone pestki dyni. Oczywiście nie ma znaczenia, jak będziecie układać warstwy, ważne, żeby kawałki warzyw były

ladykitchen
SAŁATKA ZE SZPINAKU, TRUSKAWEK I AWOKADO 201

Kilka sezonowych składników tworzy pyszną i wyjątkowo zdrową sałatkę, pełną... Artykuł SAŁATKA ZE SZPINAKU, TRUSKAWEK I AWOKADO pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
Sushi z kaszą jaglaną 122

łyżka Cukier trzcinowy – 1 łyżeczka Nori – 2 arkusze Wasabi – według uznania (Uwaga! Jest bardzo ostre) Serek z nerkowców – ja dodaję po 2 łyżki na sushi Awokado – 1/3 sztuki Czerwona cebula – 1/2 sztuki Tofu wędzone – 1/2 opakowania (u mnie Tofu BIO Polsoja) Imbir marynowany – 6 długich paseczków Zielony ogórek – 1/2 gruntowego Wykonanie

Blendman
Sałatka z awokado, grejpfrutem i twarogiem 194

jednej osoby , około 300 kcal   - 8 liści sałaty - połówka awokado - 1 grejpfrut lub pomarańcza - 90 g chudego twarogu - łyżka słonecznika lub dyni prażonej - sól i pieprz czarny do smaku Umyj liście sałaty i dokładnie osusz. Obierz owoc i powycinaj ostrym nożem z białych błonek. Twaróg pokrusz lub pokrój w kostkę. Wszystko pokładaj na talerzu, dopraw  i na koniec

Pasje Jolki
Placki cukiniowe z salsą 188

Kolorowy, warzywny obiad Składniki 1/2 większej cukinii 1/2 czerwonej papryki 1 marchewka 1 jajko 4 łyżki mąki sól, pieprz   salsa: 1/2 awokado 1 większy pomidor 1 mała cebulka garść … Czytaj dalej Placki cukiniowe z salsą

czarrna od kuchni
Sałata z pomarańczą 148

Składniki do kupienia w Almie: 200 g roszponki lub dowolnej innej sałaty 1 awokado 1 pomarańcza 2 łyżki czarnych oliwek 2 pomidory sos: 2-3 łyżki oleju sok z 1/2 cytryny 2-3 … Czytaj dalej Sałata z pomarańczą

czarrna od kuchni
Burger paleo z hummusem z buraka i karmelizowaną gruszką 123

rukolę kolejno grilowaną cebulkę, potem dajemy karmelizowaną gruszkę, a na to wszystko guacamole i przykrywamy pieczarką. Zawsze możecie dodać do tego przepisu to co Wy lubicie, np. boczek, kawałki awokado zamiast guacamole, ogórek, sos bbq, jajko sadzone, jak zwykle szalejcie i dajcie to co macie pod ręką, albo na co akurat przyjdzie Wam ochota. A co znajdzie się na waszym

PaleoLife
HUMMUS Z BIAŁEJ FASOLI Z AWOKADO 176

HUMMUS występuje w wielu odsłonach. Tradycyjny powstaje z ciecierzycy, jednak... Artykuł HUMMUS Z BIAŁEJ FASOLI Z AWOKADO pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
Deser z kiwi i awokado z bitą śmietaną 150

Deser z kiwi i awokado z dodatkiem miodu i soku z cytryny. Owoce od bitej śmietany oddzielone są zielonym kisielem z kawałkami kiwi. Czytaj więcej

Przepisy Kulinarne
Pasta z groszku i awokado 107

Bardzo szybka, lekka i smaczna pasta o bardzo świeżym smaku i obłędnie zielonym kolorze. 1 awokado 1 szklanka groszku – może być z mrożonki, ale rozmrożony 1 ząbek czosnku 2 cm łodygi rabarbaru opcjonalnie 5 cm łodygi selera, koperek sól do smaku Wszystkie składniki dokładnie blendujemy na gładką, jednolitą masę. Pasta rewelacyjnie smakuje na kanapkach z sałatą i kiełkami

Kucharzyca

Proponowane wyszukiwania