Pina Colada po brazylijsku, której przecież Polonesa nigdy jeszcze nie piła. Do listy zakupił dodał niezbędne składniki, sprawdził gęstość syropów stojących na półkach, nagłowił się gdzie może stać mleko kokosowe i na samym końcu do koszyka dodał jeszcze ananas. Po przybyciu do domu, odstawiliśmy na bok pełne siatki i przygotowaliśmy o tą dla nas przepyszną miksturę, Pina Coladę na sposób(...)truskawkowy7) lódPrzygotowanie:Do wysokiego naczynia wrzucamy pokrojone kwałki ananasa i dodajemy 3 łyżki wody. Następnie miksujemy, przecieramy na sitku aby uzyskać naturalny sok ananasowy który wlewamy do shakera do drinków. Dodajemy łyżkę cukru, 10 łyżek mleka kokosowego, 80 mililitrów wódki oraz kostki lodu. Potrząsamy.Bierzemy 2 wysokie szklanki lub kieliszki i na ich dno wlewamy syrop truskawkowy (na grubość
Smaki Brazyliibrzoskwiń pozostawić do udekorowania wierzchu. Poncz: Zalewę z ananasa wymieszać ze spirytusem. Powinien powstać stosunkowo mocny poncz do nasączania blatów kokosowych. W razie potrzeby dodać jeszcze spirytusu. Blaty kokosowe: Białka ubić ze szczyptą soli i partiami dosypywać cukier. Do ubitych białek delikatnie wmieszać kokos. Powstałą masą wypełnić wcześniej narysowane okręgi. Piec w nagrzanym piekarniku(...)Śmietanę ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodać cukier i przestudzoną żelatynę. Przełożenie: Na talerz wyłożyć największy blat i nasączyć mocno ponczem ananasowym. Wyłożyć porcję masy śmietanowej, część pokrojonych owoców, rodzynek i przykryć średniej wielkości blatem kokosowym. Postąpić jak poprzednio i wyłożyć najmniejszy blat, nasączyć go. Wierzch obłożyć śmietaną i udekorować wedle uznania. Smacznego
My sweet a lifegarnka, zagotować i zagęścić mąką ziemniaczaną. Mus można dosłodzić, ja nie dodałem cukru, bo mój ananas był wystarczająco słodki. Przygotowane naleśniki posmarować nadzieniem kokosowym, dodać kleks musu i zrolować. Dodatkowo nakładać na talerz łychę musu ananasowego
Przepisy MikołajaWspaniale i szybkie ciasto ananasowe które znalazłam na tej stronie , z wprowadzonymi małymi zmianami. Ekspresowe ciasto kokosowe Składniki: - 150 ml mleka - 60 g masła - 240 g wiórków kokosowych - 150 g cukru - 1 jajko - 40 g mąki - ½ łyżeczki proszku do pieczenia - 200 g świeżego ananasa pokrojonego w kostkę Dodatkowo: - 25 g wiórków kokosowych do posypania - masło - bułka tarta Przygotowanie
Kulinarne życiedodatek w postaci wiórek :) Spróbujcie :) Składniki: puszka ananasa w zalewie (u mnie 12 sztuk) pół szklanki soku z zalewy ananasowej 3/4 szklanki mąki łyżka jogurtu naturalnego cukier waniliowy (16g) płaska łyżeczka proszku do pieczenia jajko 2-3 łyżki wiórków kokosowych Dodatkowo jeżeli lubicie kropla zapachu migdałowego (pięknie pachnie w połączeniu z wiórkami kokosowymi). Przygotowanie: Miksujemy jajko razem z cukrem
ChilliJemygarnku podgrzewamy łyżkę oliwy i wrzucamy składniki, gotujemy na średnim ogniu przez 7 min pod przykryciem. Następnie dodajemy 1/5 szklanki soku ananasowego. Ja robiłam sok sama, więc był dość gęsty, ale oczywiście można użyć gotowego. Dodajemy puszkę mleczka kokosowego, mieszamy i zostawiamy na ogniu na następne 6 minut. Można lekko przyprawić białym pieprzem. Podawać na ciepło najlepiej z listkiem
Smaki Przyprawy i KolorySkładniki: 250 g mąki pszennej 50 g wiórków kokosowych 1 łyżka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 1 jajko 34/ szklanki cukru kryształ 80 ml oleju roślinnego 300 g jogurtu ananasowego 200 g ananasa z puszki Przygotowanie: Ananasa z puszki drobno pokroić. Przygotować dwie miski. Do jednej miski przesiać mąkę pszenną z proszkiem do pieczenia i sodą. Dodać wiórki
Ciastka - domowe słodkoścideseru lub ciasta. Niedługo na naszym blogu będzie czekoladowy tort z wykorzystaniem jednego z nich. Ktoś zgadnie z którym? :) Biszkopciki szpinakowe z dżemem kokosowym z chilli Buko Organic Budyń ryżowy z owocami i dżemem kokosowo-ananasowym Buko Organic Z chilli/ Z solą Ocena: 5,5 pandy Z ananasem Ocena: 6 pand
Candy Pandasmajonezem Sałatka z grillowanym kurczakiem i salsą z mango Sałatka z mango i kurczakiem Tatar z łososia z mango Smażony kurczak z mango Kokosowa owsianka z mango Jogurtowe śniadanie z mango Jogurtowe lody z mango Smoothie ananasowe z mango Smoothie z mango i pomarańczą Koktajl jogurtowy z chia i mango ------------------------------------------------------------- Salsa z mango Czas przygotowania: 15 minut Składniki: 1/2 dojrzałego
Kulinarne przygody Gatityjajko 100 ml maślanki lub kefiru 80 ml syropu ananasowego (z puszki, po ananasach) pół szklanki oleju rzepakowego pół szklanki płatków owsianych (górskich) 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 łyżeczki sody oczyszczonej 250 g ananasów z puszki, pokrojonych na kawałki (waga samych owoców) Dodatkowo: płatki migdałowe lub wiórki kokosowe Sposób przygotowania: 1. Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej(...)misce. W drugiej misce połączyć mokre składniki, czyli jajko, maślankę, syrop ananasowy i olej. 3. Suche i mokre składniki wymieszać razem widelcem tylko do momentu połączenia się składników, na koniec wmieszać pokrojone w kosteczkę ananasy. 4. Ciasto przełożyć do papilotek do ich 2/3 wysokości, wierzch posypać wiórkami kokosowymi. 5. Piec w 180 st.C przez 25-30 minut. Smacznego!!! Źródło: Moje
Kuchnia domowa AniDiament Gold Ciasto kokosowo- ananasowe(...)rondla, dodać cukier zagotować. Na gotujący się syrop, wlać mieszankę budyniową, mieszając zagotować, ostudzić. Masło utrzeć z budyniem ananasowym i żółtkami, na puszystą masę. Beza: Białka ubić na sztywną pianę, dodając stopniowo cukier, cały czas ubijać. Do ubitej piany wsypać wiórki kokosowe, wymieszać. Blachę o wymiarach (33x23 cm) , wyłożyć pergaminem , wylać pianę i piec 30 minut w 180 stop , ostudzić
Kuchnia Danusiolej – 50 ml* sól – 1 szczyptaNADZIENIE:* masło – 40 g* cukier – 40 g* sok ananasowy – 4 łyżki* rum – 4 łyżki* dżem brzoskwiniowy – 2 łyżki* ananas ( świeży albo z puszki ) – 1 szt / 1 op* wiórki kokosowe – 50 gSPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:CIASTO:Składniki na ciasto naleśnikowe dokładnie mieszamy, odstawiamy na chwilę do napęcznienia.Smażymy średniej
Ostra na SłodkoCzekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej lub mikrofalówce (jeśli pomimo mieszania jest gęsta i dalej ma grudki dodajemy 1/2 łyżeczki oleju kokosowego). Wlewamy rozpuszczoną czekoladę do serka mascarpone i miksujemy całość na wysokich obrotach. Czas poskładać całość :) Spód i dżem ananasowy powinny być dobrze wystudzone. Dżem ananasowy nakładamy na ciasto i równomiernie rozprowadzamy. Całość wkładamy do zamrażarki na 15 minut. Krem
CiastkozercyKorzennym Smaku Ciasto Marchewkowe Makowo-Jabłkowe na Biszkopcie Rolada Kokosowa z Masą Śmietanowo-Budyniową Ciasto "3Bit" na Biszkopcie Najlepsza Kremówka Makowo-Kokosowe z Serem i Masą Budyniową Ciasto "Marysieńka" Najlepsza Szarlotka Szarlotka z Masą Budyniową Przepyszne Ciasto Kokosowo - Ananasowe Cappuccino z Kokosem Siostry Anastazji Nutella Cake Nigelli Lawson Proste Ciasto Czekoladowe Ciasto "Krówka" Miodownik Kokosowo-Orzechowe z Powidłami S. Anastazji(...)Najlepsza Kremówka Torty: Tort Piernikowy Tort "Nutella" Tort z Kremem na Bazie Kremówki i Czekolady Tort Marcepanowy z Różą i Masą Śmietanową Tort Czekoladowy z Straciatellą i Migdałami Tort Kokosowy "Bounty" Tort Czekoladowo - Wiśniowy Tort z Kremem z Masła Orzechowego Tort Szwarcwaldzki Tort Makowy z Masą Budyniową i Dżemem Porzeczkowym Tort "Raffaello" Tort Makowy z Białą Czekoladą Tort Brzoskwiniowy Serniki
Słodka Stronajabłka suszone z sokiem z mango 27,2% (jabłka, zagęszczony sok z mango), mango suszone 2,7%, sok cytrynowy w proszku, sok ananasowy w proszku, curry (kmin rzymski, kurkuma, kolendra, kozieradka, chili, imbir, czosnek, pieprz czarny), woda kokosowa w proszku, kurkuma. Masa netto: 22g Wartości odżywcze: Truskawka-czarna porzeczka-cytryna – 22g/ 79 kcal, tłuszcz – 0,4g w tym kwasy tłuszczowe
Candy Pandas