prawdziwie królewskie śniadanie w formie podwójnego kremowego musu :) Deser przygotowałam na bazie mleka kokosowego, które zachwyci Was aromatem i aksamitną konsystencja. Znajdziecie je w prawie każdym sklepie, w dobrych cenach np. podczas tygodnia azjatyckiego w Lidlu :) Baza musu to kasza jaglana, a całość wykończona jest ananasowym puree. Ja w tym daniu się zakochałam, jeśli kochacie kokos to skończycie tak samo(...)wysokim naczyniu, wlać mleko kokosowe i zmiksować na gładki mus. Kawałki ananasa umieścić w innym naczyniu i zmiksować na puszyste puree. W misce ułożyć mus kokosowy, na wierzchu ułożyć puree ananasowe. Ozdobić orzechami i kawałkami ananasa. Smacznego
Chocolate Muffin Blogmasło roztopione (80 g) Masa serowa: mascarpone (750 g) wiórki kokosowe (110 g) cukier (100 g) żelatyna sypka (20 g) + gorąca woda ( 100 ml.) mleko kokosowe (100 ml.) Dodatkowo: galaretki ananasowe (2 opakowania) + gorąca woda (600 ml.) 1 puszka z ananasem zielona czupryna ze świeżego ananasa wiórki kokosowe do dekoracji Potrzebne gadżety: Tortownica 24 cm. Mikser Waga kuchenna
RITA food channelSłodycz tego drinka podkreślona goryczką wódki dają niezwykły efekt. Doskonały na babskie spotkania, imprezy, wszystkim smakuje. Składniki: 1/2 szkl. wódki Finlandii kokosowej 1 szkl. soku ananasowego 1,5 łyżki syropu cukrowego ananas z puszki kostki lodu Na dno kieliszka wrzucamy kostki lodu. Na lód układamy plasterek ananasa z puszki. W oddzielnym naczyniu mieszamy sok ananasowy, wódkę i syrop cukrowy. Wlewamy
MojaQchnia.plDelikatne ciasto biszkoptowe, z masą budyniowo-ananasową, przykryte chrupiącą bezą kokosową. Całość tworzy pyszne, wręcz genialne połączenie, to wprost poezja smaku. Ciasto z gatunku tych wciągających..., tzn. na jednym kawałku trudno poprzestać, hmmm... bajeczny smak... Za inspirację dziękuje Anecie ;-) Piekłam w ciemnej blaszce, o wym.33,5x23,5cm Biszkopt: - 5 jajek (osobno białka i żółtka) - 5 łyżek cukru lub ksylitolu
Smaczne Zdrowesuchej gorącej patelni. Co chwilę mieszaj wiórki, aby się nie przypaliły. Gofry podajemy póki są gorące, na wierzch układamy spore kostki ananasa, obsypujemy prażonymi wiórkami kokosowymi. Podajemy z nektarem Ananasowym. ;-))) PYCHA!!! GWARANTUJE, ŻE BĘDZIE TO DOBRY DZIEŃ! Przepis zgłaszam do konkursu
SMYKWKUCHNIMocne pomarańczowo ananasowe smoothie z nutą kokosową. Idealne na odświeżenie. Składniki: ananas, pomarańcza, sos Hortex pomarańczowy, wiórki kokosowe. Przygotowanie: do blendera wkroić ananasa, pomarańczę, zalać sokiem pomarańczowym Hortexu, a następnie wsypać wiórki kokosowe. Całość zmiksować, przelać do szklanki i delektować się smakiem
Państwo Wojtczuk gotująproszek do pieczenia - 1/2 łyżeczki soda -1/2 łyżeczki sól -1/2 łyżeczki masło -120 g roztopione duże jajko - 1 sok ananasowy - 120 ml mleko kokosowe -120 ml ekstrakt z wanilii - 2 łyżeczki wiórki kokosowe 1/4 szklanki Statyści: Cukier trzcinowy Królewski śmietana kwaśna gęsta palmy wykonane z zielonej czekolady
Malinowe Pocałunkimoich dużych szklanek drinkowych musiałam zwiększyć proporcje. SKŁADNIKI NA 1 DRINKA (średniej wielkości) 50 ml rumu 25 ml wódki 20 ml blue curacao 50 ml soku ananasowego 30 ml mleczka kokosowego kostki lodu WYKONANIE Kostki lodu wrzucić do szklanki drinkowej. Pozostałe składniki wymieszać w shakerze lub blenderze (u mnie był to blender). Przelać do szklanki i udekorować sezonowymi owocami
Passions hobbies lifewody następnie dodaję 1 i 1/2 łyżeczki agaru. Mieszam do rozpuszczenia agaru i odstawiam do przestygnięcia a następnie daje do lodówki aby stężało. Sok ananasowy mieszam z mlekiem kokosowym (delikatnie oddzielam śmietane i wykorzystuję tylko czysty płyn) dodaję 200 ml wody i zagotowuję. Dodaję agar i postępuję dokładnie tak jak z galaretką wiśniową. Do galaretki ananasowo-kokosowej dodałam troszkę żółtego
Magiczna kuchnia Dariisoku ananasowego60 ml truskawek- świeże lub mrozone60 ml mleka kokosowego1 bananlódWykonanie: Bacardi , Malibu i truskawki miksujemy razem. Nalewamy do szklanki typu highball.Teraz dajemy parę kostek lodu, mleko kokosowe, banan i sok ananasowy- miksujemy razem.Nalewamy powoli do miksu truskawkowego.Dekorujemy i gotowe:) Na zdrowie
Smaki Edytykwiatami i pomarańczą oraz ryby z kawą, jak i jajek przygotowanych za pomocą "suvi" (piszę fonetycznie). Bawiliśmy się też ciekłym azotem, czego efektem były wyborne lody ananasowe z szampanem i kokosowe z malibu. Jak i malinowa pianka w postaci normalnej i zmrożonej. Ile temu wszystkiemu towarzyszyło śmiechu! Dawno się tak nie uśmiałam :] Atmosfera była niesamowicie przyjazna i luźna, każdy żartował
W kuchni Karmel-itkiszklanka cukru pudru 1/2 szklanki wody 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem ananasowy: 4 żółtka 1 szklanka mleka 1 szklanka soku ananasowego 4 łyżki cukru 3 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki masła kilka plastrów pokrojonego drobno ananasa Placek kokosowy: 4 białka 1/2 szklanki cukru pudru 100 g. wiórków kokosowych 1 łyżka mąki ziemniaczanej (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Biszkopt: białka z cukrem(...)mąkę ziemniaczaną. Piec około 20 minut w 200 stopniach, aż placek się zrumieni. Na ostudzony biszkopt wyłożyć gorący krem ananasowy, na nim rozłożyć pokrojone w drobne kawałki ananasy, a jak ostygnie położyć na krem z ananasami placek kokosowy. Smacznego! * placek kokosowy można posypać po wierzchu cukrem pudrem, cukier wchłonie nadmiar wilgoci. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowaniesię tropików. Składniki na formę 20/20 cm Czas przygotowania: 45 min Spód 3/4 szklanki mąki pszennej 60 g miękkiego masła 1 łyżka cukru 50 g wiórków kokosowych Wierzch 125 ml nektaru ananasowego Hortex 125 ml napoju mango-pomarańcza Hortex 130 g cukru 2 jajka szczypta soli 1/4 szklanki mąki pszennej Przygotowanie: 1. Piekarnik nagrzewamy do 175 stopni, kwadratową formę
Słodki KompromisColady, a Sylwester to doskonała okazja na przygotowanie jednego z ulubionych drinków. Można ją przygotować na kilka sposobów. Na pewno potrzebujecie rumu i mleczka kokosowego. W różnych wersjach widziałam sok ananasowy lub sam ananas. Ja użyłam świeżego ananasa, a raczej rozmrożonego świeżego. Składniki: 50 ml Malibu (lub innego rumu) 50 ml mleczka kokosowego kilka plastrów
Sto kolorów kuchniwymagał dopracowania. Konsystencję miał dobrą, ale w smaku był trochę niewyraźny ;). Mus robiłam na zwykłej śmietance, ale wydaje mi się, że równie pyszny będzie na śmietance kokosowej…o ile nie lepszy :). Mus ananasowy jest delikatny w smaku, dlatego polecam do niego jasny biszkopt lub waniliowe ciasto. P.S. Pracę nad tortem najlepiej podzielić sobie na kilka dni: Dzień 1: Pieczemy
Słodki Pomysł