ananasowy kokosowy - 193 przepisów (strona:2/13)

Budyń „Pina colada” (bez laktozy i glutenu) 105

zaletą jest to, że można je sobie tak skomponować by nie zawierały składników, których mój organizm nie toleruje czyli laktozy i glutenu. Tym razem postawiłam na egzotyczne smaki : kokosowy i ananasowy. Budyń przygotowałam na bazie mleka kokosowego domowej produkcji ale może też być takie z puszki. Domowe jest mniej tłuste i ja zdecydowanie takie wolę. Użyłam też świeżego ananasa

Wiem co jem
CIASTO "ANANASEK" 350

Lubicie ananasy? Dziś mam dla Was propozycję na ciasto mega smaczne. Połączenie puszystego biszkoptu z masą ananasową i bezą kokosową. To ciasto znam jeszcze z dzieciństwa a teraz sama postanowiłam je upiec dla swojej rodzinki. Ciasto najlepsze jest następnego dnia, kiedy masa dobrze przejdzie ananasem a beza kokosowa zmięknie. Jednak mogę Wam zagwarantować, że znika w tempie ekspresowym ;) Składniki(...)utrzeć z żółtkami, dodawać stopniowo zimną masę ananasową. Wymieszać aż masa dobrze połączy się z masłem. Ananasa w puszki pokroić na małe kawałki, dodać do masy ananasowej, wymieszać najlepiej łyżką. Składniki na bezę kokosową: * 4 białka  * 1 szklanka cukry * 150 g wiórków kokosowych Wykonanie: Białka ubić na sztywną pianę, następnie stopniowo dodawać cukier. Ucierać do czasu aż w pianie

Zrób to smacznie
Piña Colada 164

olada to karaibski koktajl alkoholowy na bazie białego rumu, mleczka kokosowego i soku ananasowego. Ten wakacyjny drink podawany jest z lodem i plastrem ananasa. Składniki na 1 drinka: 30 ml białego rumu ( u mnie Golden Rum) 30 ml mleczka kokosowego 90 ml soku ananasowego kostki lodu Przygotowanie: Rum, mleczko i sok wlać do shakera, dodać 4 kostki lodu - energicznie potrząsając

Alutka-Gotuje
Koktajl a'la Pina colada 319

Oryginalna Pina colada to słodki karaibski koktajl alkoholowy. Przyrządza się go z jasnego rumu, śmietanki kokosowej i soku ananasowego. Moją Pina coladę przygotowałam w wersji śniadaniowej, ze świeżym ananasem i bez alkoholu. Jest słodka i pyszna. Jeśli akurat jesteście w imprezowym nastroju możecie dodać odrobinę rumu;)   Składniki: 1/2 świeżego ananasa 1/2 szklanki mleka kokosowego 1/2 szklanki soku ananasowego

Smakowity Blog Kulinarny
Tort kokosowy 176

Nasączamy każdy blat i rozsmarowujemy masę. Na końcu cały tort kokosowy smarujemy resztą masy – boki obsypujemy wiórkami kokosowymi lub obkładamy płatkami kokosa. Wierzch wyrównujemy i układamy kwiaty ananasowe. Tort kokosowy chłodzimy w lodówce przez co najmniej 3 godziny przed podaniem. Post Tort kokosowy pochodzi z bloga Poezja smaku

Poezja smaku
Orzechowo-kokosowe z kremem ananasowym 249

szklanka mąki pszennej 1/2 szklanki zmielonych orzechów włoskich (ok. 30 g) 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Ciasto kokosowe: 4 białka 1 szklanka cukru 200 g wiórek kokosowych Krem ananasowy: 1 puszka ananasów 1 szklanka wody 2 budynie śmietankowe 1/2 szklanki cukru 4 żółtka 200 g masła Polewa: 100 g czekolady mlecznej 2 łyżki mleka wiórki kokosowe Sposób przygotowania(...)blaty. 2. Ciasto kokosowe: Białka ubijamy na sztywno z cukrem. Następnie dodajemy wiórki kokosowe i dokładnie łączymy z pianą z białek. Przelewamy do blaszki o tych samych wymiarach wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy ok. 25 minut w 180 stopniach i studzimy. 3. Krem ananasowy: Ananasy osączamy z soku. Sok ananasowy (jeśli będzie mniej niż szklanka dolewamy wody) oraz pół

Na Ciasteczkowych Papierach
Drink Miami Beach 136

ananasowego 60 ml syropu malinowego lub truskawkowego kostki lodu WYKONANIE Do dużej szklanki drinkowej wrzucić lód, następnie wlać syrop malinowy. Do blendera lub shakera wlać rum, wódkę, sok ananasowy i mleczko kokosowe. Dobrze zblendować. Wlać wolno po odwróconej łyżeczce do szklanki drinkowej i udekorować. Drink po wymieszaniu

Passions hobbies life
Cocosowy gagatek 170

Prosty, przyjemnie słodki i egzotyczny smak drinka przypadnie do gustu szczególnie Paniom. Składniki : 50 ml wódki kokosowej 100 ml soku ananasowego lód owoc ananasa do ozdoby Przygotowanie : Do shakera wlewamy 50 ml wódki kokosowej, dolewamy 100 ml soku ananasowego, dorzucamy 2 kostki lodu i mieszamy. Do szklanki wrzucamy kilka kostek lodu, wlewamy na lód gotowego drinka łącznie z powstałą pianką

Mechanik w kuchni
Ciasto orzechowo - kokosowe z masą ananasową 254

szklanki cukru 7 dag mąki tortowej 5 dag mielonych orzechów włoskich 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Wkładka kokosowa: 4 białka 1 szklanka cukru 20 dag wiórków kokosowych Masa ananasowa: 1 puszka ananasów + zalewa 1 budyń waniliowy 20 dag masła 3/4 szklanki cukru pudru 4 żółtka Wierzch: dowolna polewa lub galaretka i wiórki kokosowe Sposób wykonania: 1. Zrobić biszkopt

Kuchnia domowa Ani
Ananasowiec 142

Bardzo szybki i prosty biszkopt z kremem ananasowym i ciastem kokosowym. Pyszne połączenie smaków które zasmakuje każdemu :) Składniki: Biszkopt: 4 jajka 3/4 szklanki cukru 1 szklanka mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia Ciasto kokosowe: 4 białka 1 szklanka cukru 100 g wiórek kokosowych Krem: 1 puszka ananasów 1 szklanka wody 6 łyżek cukru 4 żółtka 2 budynie śmietankowe(...)ucieramy na puch i dodajemy po łyżce budyniu cały czas ucierając. Na koniec dodajemy ananasy pokrojone z małą kostkę i mieszamy. Na biszkopt wykładamy połowę kremu ananasowego. Na krem ostrożnie kładziemy ciasto kokosowe i wykładamy pozostały krem. Posypujemy wiórkami kokosowymi. Smacznego

Na Ciasteczkowych Papierach
Bulgogi z mielonej wołowiny 239

mielonej wołowiny: 500 g mielonej wołowiny 2-3 cebule dymki (białe i zielone części) 3 ząbki czosnku 3 cm kawałek imbiru 2 łyżki cukru trzcinowego lub kokosowego (lub 4 łyżki soku ananasowego) 1/2 niedużej marchewki 5 łyżek sosu sojowego 1 łyżka oleju sezamowego 1-2 łyżki oleju kokosowego lub rzepakowego szczypta mielonego pieprzu sezam do posypania do podania: ryż jaśminowy(...)addToShoppingList7';listonic_content='500 g mielonej wołowiny 2-3 cebule dymki (białe i zielone części) 3 ząbki czosnku 3 cm kawałek imbiru 2 łyżki cukru trzcinowego lub kokosowego (lub 4 łyżki soku ananasowego) 1/2 niedużej marchewki 5 łyżek sosu sojowego 1 łyżka oleju sezamowego 1-2 łyżki oleju kokosowego lub rzepakowego szczypta mielonego pieprzu sezam do posypania do podania: ryż

Poezja smaku
Panna cotta na mleku kokosowym z sosem malinowym 165

Dietetyczny deser również może być pyszny! Mleczko koksowe to mój nowy nabytek i jak widać na blogu, bardzo przypadł mi do gustu :)  Część wykorzystałam do przygotowania musu kokosowego z ananasowym puree, a z tego co pozostało stworzyłam idealny, elegancki deser. Delikatna, odchudzona panna cotta bez dodatku tłustej śmietanki i cukru. Wzbogacona likierem malibu i odrobiną miodu. Wierzchnia warstwa

Chocolate Muffin Blog
KoktajLOVE: Rozweselająca Pina Colada 152

Jeżeli więc jesteście miłośnikami tych dwóch smaków, to ten koktajl szczególnie powinien przypaść Wam do gustu, bo mówię Wam- rewelacja! :)1 porcja: * rum- 30 ml* mleczko kokosowe- 50 ml* sok ananasowy- 70 ml* lód- 3 kostkiDo shakera wrzucić kostki lodu, wlać sok ananasowy wraz z mlekiem kokosowym i wymieszać.Od razu podawać.Na zdrowie

Kraina Miodem Płynąca
Tort owocowy z ananasami 238

jednej części dodać tężejącą galaretkę oraz wiśnie.  Do drugiej części ananasa, a do trzeciej brzoskwinie. Przełożenie: Ciasto jasne, masa brzoskwiniowa. Ciasto orzechowe, masa wiśniowa. Ciasto kokosowe, masa ananasowa, a na wierzch ciasto ciemne. Boki i wierzch równo posmarować masą, posypać kokosem i udekorować wg. uznania. źródło ,,ciasta siostry Anastazji

Apetyczna babeczka
Kremowa tarta Pina Colada 149

Wymyślenie nazwy dla tej tarty nie było trudne :) Pina Colada to popularny drink/koktajl kokosowo - ananasowy, i takie też smaki znajdują się w tarcie. Kremowy kokosowy budyń, warstwa z frużeliny ananasowej, całość zwieńczona czapą bitej śmietany - poezja smaków :) ale dla tych największych fanów kokosa; jego smak jest tu jednak dominujący. Zamiast frużeliny ananasowej można po prostu ułożyć pokrojonego ananasa ( również świeżego(...)Jeszcze gorący budyń wyłożyć na kruchy spód. Odstawić do całkowitego wystudzenia.  Po tym czasie na budyń wyłożyć frużelinę ananasową.  UWAGA: Jeśli po nocy w lodówce frużelina będzie zbyt gęsta, dodać 1- łyżki gorącej wody i wymieszać. Wiórki kokosowe uprażyć na suchej patelni na złoty kolor ( uważając by ich nie przypalić ). Wystudzić. Schłodzoną śmietanę kremówkę ubić z cukrem pudrem

Opowieści z piekarnika

Proponowane wyszukiwania