spiąć wykałaczką. Ananasy osączyć,sok zebrać w miseczce. Połowę krążków pokroić na małe kawałeczki. Na patelni rozgrzać olej,podsmażyć na nim gołąbki. Dodać mrożony groszek,zalać bulionem warzywnym ,sokiem ananasowym i 4 łyżkami sosu sojowego. Przykryć ,gotować około 8 minut. Dodać krążki i kawałki ananasów ,wlać sos azjatycki i ketchup , pozostawić na małym ogniu jeszcze przez 5 minut. Gotowy
Przepisy i porady kulinarneperełki tapioki napęcznieją i staną się niemal przezroczyste. Zdjąć z ognia i odstawić do lekkiego przestudzenia, a następnie przekładać do pucharków do 1/3 wysokości. Na warstwę tapioki nałożyć warstwę ananasowej konfitury z wanilią i dopełnić kolejną warstwą tapioki. Udekorować z wierzchu kawałkami świeżego ananasa i "kruszonką" z owsianych ciasteczek. *Użyłam domowej, którą gotuję z drobno posiekanego, mocno dojrzałego ananasa
KUCHARNIApianką Figa z miodem i migdałami Deser z owocami i czekoladową bitą śmietaną Galaretka z truskawkami Deser galaretkowy "nabity w butelkę" Owocowy mus z granolą Orange curd Smoothie ananasowe z kiwi Galaretka z białego wina Trufle czekoladowe Domowy cukier waniliowy Szyszki ryżowe Czekoladki z nadzieniem mleczno malinowy Szpajza cytrynowa -śląski deser Gruszki w różowym winie z sosem karmelowym Trifle borówkowe
Ala piecze i gotujeilość farszu można dowolnie modyfikować wedle indywidualnych upodobań. Pizzę można podawać z sosem czosnkowo-koperkowym przepis tutaj Polecam takie kombinacje farszu: Margarita: sos pomidorowy, mozzarella, salami Ananasowa: pierś z kurczaka, ananas, cebula, żółty ser Brokułowa: salami, brokuły, pieczarki, mozzarella Smacznego
IMPRESJA SMAKUwiśniowy zagotowuję z 300 ml wody następnie dodaję 1 i 1/2 łyżeczki agaru. Mieszam do rozpuszczenia agaru i odstawiam do przestygnięcia a następnie daje do lodówki aby stężało. Sok ananasowy mieszam z mlekiem kokosowym (delikatnie oddzielam śmietane i wykorzystuję tylko czysty płyn) dodaję 200 ml wody i zagotowuję. Dodaję agar i postępuję dokładnie tak jak z galaretką wiśniową. Do galaretki
Magiczna kuchnia DariiKocham wszelkiego rodzaju koktajle zwłaszcza zimową porą kiedy sam widok energetycznie pomarańczowej szklanki poprawia mi humor. Na dobry początek dnia proponuję smoothie mango-ananasowe z sokiem z grejpfruta i dodatkiem siemienia lnianego oraz otrąb pszennych. SKŁADNIKI1 mango2 plastry świeżego ananasasok z 1 grejpfruta1 łyżka siemienia lnianego1 łyżka otrąb pszennych 1 szklanka zimnej wodyPRZYGOTOWANIEMango i ananasa kroję w kostkę
Magiczna kuchnia Dariidodatkom jabłka i ananasa. Ale oczywiście, wypróbujcie sami. "Składniki:0,5 kg piersi z kurczaka2 duże jabłka pomidorki cherrybazyliasól morska pieprz kolorowyDodatkowo:sos słodko-kwaśny ananasowy Uncle Ben'sryż pełno ziarnisty Uncle Ben'sSposób przygotowania:Piersi z kurczaka kroimy w małe kawałeczki i cienko rozbijamy tłuczkiem. Jabłka obieramy i kroimy na prostokąty. Każdy kawałek równo rozkładamy
Słodkie Przyjemnościkroimy na małe kawałeczki, im mniejsze tym będą smaczniejsze.Do wysokiego naczynia/kieliszka przekładamy po 3-4 łyżki śmietanki, wyrównujemy (w razie potrzeby czyścimy brzegi naczynia), następnie dolewamy połowę musu ananasowego, na wierzch wysypujemy żurawinę, tak aby zakryła powierzchnie, a następnie dekorujemy kawałkami krówki waniliowej.Podajemy schłodzone.Smacznego
Słodkie Przyjemnościserowa* 500 g mielonego twarogu śmietankowego* 400 ml śmietany kremówki* 75 g cukru pudru* sok z 1/2 cytryny* 5 łyżeczek żelatyny* 1 kg truskawek (lub innych owoców)* 1 galaretka ananasowa lub cytrynowaSposób wykonaniaDo miski wybić jajko, wsypać cukier i ubijać przy pomocy miksera, aż powstanie puszysta masa. Do masy wlać kilka kropli olejku waniliowego, wsypać przesianą mąkę i delikatnie
Mix smakumąki ziemniaczanej1 łyżeczka proszku do pieczeniamasa twarogowa1/2 kg malin4 jajka15 dag miękkiej margaryny15 dag cukru2 łyżki cukru waniliowego75 dag chudego twarogu mielonego (może być z wiaderka sernikowy)2 kisiele ananasowe (lub inne)Sposób wykonaniaMargarynę utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę, dodać ucierając jajka, następnie dosypać mąkę przesianą z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia.Ciasto wlać do formy
Mix smakuktoś nie zastosował się do powyższych ran i rano obudził się z mega kacorem, to mam dla Was fantastyczny pomysł na pyszne,regenerujący koktajl!KOKTAJL NA KACA:SKŁADNIKI:* sok ananasowy – 1 szkl* woda mineralna bez gazu – 100 ml* miękki banan – 1 szt* soczysta pomarańcza – 1 szkl* sok cytrynowy – 1 łyżka* wiórki kokosowe – 2 łyżki
Ostra na Słodkodoskonała okazja na przygotowanie jednego z ulubionych drinków. Można ją przygotować na kilka sposobów. Na pewno potrzebujecie rumu i mleczka kokosowego. W różnych wersjach widziałam sok ananasowy lub sam ananas. Ja użyłam świeżego ananasa, a raczej rozmrożonego świeżego. Składniki: 50 ml Malibu (lub innego rumu) 50 ml mleczka kokosowego kilka plastrów ananasa lód Wykonanie
Sto kolorów kuchnimleka kokosowego5) 80 mililitrów wódki6) syrop truskawkowy7) lódPrzygotowanie:Do wysokiego naczynia wrzucamy pokrojone kwałki ananasa i dodajemy 3 łyżki wody. Następnie miksujemy, przecieramy na sitku aby uzyskać naturalny sok ananasowy który wlewamy do shakera do drinków. Dodajemy łyżkę cukru, 10 łyżek mleka kokosowego, 80 mililitrów wódki oraz kostki lodu. Potrząsamy.Bierzemy 2 wysokie szklanki lub kieliszki
Smaki Brazyliiwypełniać przeróżnymi nadzieniami. W internecie znalazłam między innymi: nadzienie karmelowo-jabłkowe, makowe, z suszonych śliwek, morelowe i daktylowe. Ja zdecydowałam się na nadzienie z konfitur: truskawkowej, ananasowej i pomarańczowej.Składniki: 2 jajka2/3 szklanki cukru1/4 szklanki oleju1 łyżeczka otartej skórki pomarańczowej1 łyżeczka aromatu waniliowego2 i 1/2 szklanki mąki1 łyżeczka proszku do pieczenia1/4 łyżeczki soli1 do 5 łyżeczek wody
Świat Ciastaananasowo-pomarańczowym z delikatną nutą syropu kokosowego.Najmłodsi również będą zadowoleni z takiego 'drinka', oczywiście bez dodatku rumu- ale o tym zapewne wiecie! ;)))2 drinki po 230 ml:* sok ananasowy- 125 ml* sok pomarańczowy- 125 ml* syrop kokosowy- 80 ml** rum- 100 ml*** świeża mięta- do ozdoby* kostki lodu- 4 szt.Schłodzone soki połączyć z syropem kokosowym oraz rumem.Rozla
Kraina Miodem Płynąca