cynamonu 1/2 łyżeczki soli 1 szklanka cukru brązowego (może być biały) 2/3 szklanki oleju 3 jaja 1 szklanka marchewki startej 1/2 szklanki soku ananasowego (ja dodaję sok z rozdrobnionym ananasem) 1 łyżeczka wanilii lub opakowanie cukru waniliowego posiekane orzechy, rodzynki i na polewę/przełożenie: 2 łyżki masła 3/4 szklanki cukru pudru 12 dag serka śmietankowego (np. Philadephia) cukier waniliowy
UgotujmyTo.plostrej musztardy Marynata: 1 opakowanie przyprawy Złocisty Kurczak Knorr 1 szklanka soku ananasowego 3 łyżki miodu Najpierw należy przygotować marynatę. Wymieszać miód, połowę soku z ananasa oraz przyprawę Złocisty Kurczak. Udka z kurczaka dokładnie umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Włożyć je do marynaty i wstawić do lodówki na minimum 15 minut. Przygotować glazurę z dżemu, reszty
Świat Domowej Kuchnipopularniejszych ciast na polskich stołach. Każdy kto uwielbia bakalie - również zakocha się w tym cieście. Mocno bakaliowy wypiek, z przeróżnymi dodatkami począwszy od suszonych moreli, śliwek, daktyli, kandyzowanych ananasów, rodzynek a skończywszy na orzechach laskowych, orzechach włoskich oraz migdałach - prawdziwa uczta smaków dla amatorów bakalii. Mmmm... Klasyczny Keks z Bakaliami - Składniki: szklanka mąki (160 g) + łyżka 50 g masła
Słodka Stronapapryka słodka/ostra - sól pieprz farsz: (tak jak na obrazku) - pieczarki - papryka (zielona, żółta , czerwona) - salami - cebula - ser (według uznania np.) - kukurydza - szynka - ananas - pierś z kurczaka itp. Sposób przygotowania: 1.Ciasto: Drożdże rozpuścić w pół szklance ciepłego mleka. Do miski z mąką , jajkiem i solą wlać całe mleko. Zagnieść do jednolitej konsystencji. Pozostawić
Gotuj Z Muzykąwiecie mam w domu wielką wielbicielkę SERNIKÓW i to dla Niej najczęściej przygotowuję te ciasta. Sernik z brzoskwiniami … z ananasem … klasyczny … z makiem … czekoladą – pomysłów jest co niemiara! Tym razem mam dla Was wersję z karmelem , która nie tylko smakuje rewelacyjnie , ale i pięknie wygląda! SKŁADNIKI: - mielony tłusty twaróg – 600 g – mleko
Ostra na Słodkozależności od ilości warstw jakie chcemy uzyskać. Ostatnią warstwą powinna być galaretka w której zatapiamy owoce. Do dekoracji użyłam bitą śmietanę i wisienki koktajlowe. *należy pamiętać, że surowe owoce ananasa, czy kiwi uniemożliwiają stężenie galaretki, dlatego nie zaleca się łączenia ich z żelatyną Moje posty
Słodka Stronadekorujemy owocami i zalewamy tężejącą galaretką. Chłodzimy do momentu zastygnięcia. Gotowy deser możemy podać z bitą śmietaną. *pamiętajmy, że galaretka nie tężeje w połączeniu z owocami kiwi, mango i ananasa, jednak aby jej to umożliwić wymienione owoce należy przez chwilę namoczyć we wrzątku **żelatyna musi być całkowicie wystudzona, jednak ma pozostawać nadal w formie płynnej - to ważne - gdy żelatyna będzie
Słodka Stronatylko do piwa, ale również jako dodatek do zup: od czystego barszczu po gęste kremy. Jak już wspomniałam, to ciasto wykorzystałam do przygotowania dwóch innych potraw: tarteletek z ananasem i pieczonych pierożków ze szpinakiem . Smacznego! baner autorstwa Magdy W tym miesiącu w naszej wspólnej akcji oprócz mnie wzięły udział: Marta www.magicznezyciemarty.pl Magda http:// only-my-simple-kitchen.blog spot.com/ Justyna http://www.tysiagotuje.pl
Codzienna kuchnia niecodziennaszklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 25 dag masła 1 szklanka mleka 1 budyń śmietankowy 3 łyżki cukru pudru 1 opakowanie serka mascarpone/ricotta Dodatkowo: puszk a ananasa w kostkach 1/2 puszki brzoskwi ń 1 banan 1 słoik dżemu brzoskwiniowego 1/2 szklanki kawy rozpuszczalnej ( u mnie cappuccino ) Oddzieli łam białka od żółtek , doda łam do nich
NA MOIM TALERZUrodzeństwa moja mama pyszne, syte i zdrowe. Inny sposób podania owoców :) Nadzienie do naleśników: 1 szklanka kaszy kuskus owoce ( najlepiej pasuje banan, winogron, pomarańcza, ale można użyć brzoskwiń czy ananasa z puszki) 2 łyżki cukru śmietana lub jogurt Kaszy kuskus nie trzeba gotować wystarczy wsypać do miski wymieszać z cukrem i zalać wrzątkiem tak, aby znalazł się
NA MOIM TALERZUPrzepyszna rolada z bezy kokosowej z bitą śmietaną i ananasem! Smakuje jak puszek, nieziemska! PRZEPIS KLIK
SMYKWKUCHNIznajoma po podróży w Indiach. Danie okazało się na tyle smaczne, że odtąd curry z kurczaka zawsze przyrządzam w ten oto sposób. Jeśli nie dostaniecie mango, to wykorzystajcie świeżego ananasa. Składniki (na 4 porcje): 3 filety z kurczaka 2 dorodne mango (lepiej nie zbyt miękkie) 1 banan 4 gałązki trawy cytrynowej (opcjonalnie) 1 limetka 2 papryczki chili
Food SquareProsty, szybki w wykonaniu i bardzo smaczny owocowy pucharek. Składniki: -puszka brzoskwiń w syropie -puszka ananasa -2 pomarańcze -2 kiwi -1 banan -2 galaretki o różnych smakach -śmietana do dekoracji W oddzielnych naczyniach rozpuszczamy galaretkę. Do galaretek dolewamy po szklance wody ( połowę zalecanej ilości ). Pozostawiamy do zastygnięcia. Wszystkie owoce kroimy w kostkę i mieszamy. Zastygnięte galaretki
Maminek kulinarnybezy -szczypta kwasku cytrynowego do bezy -2 szklanki mąki -kostka margaryny -2 łyżki kakao -2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia -aromat śmietankowy -owoce ( drylowane wiśnie, jabłka z syropu, ananasy lub brzoskwinie, truskawki z kompotu, itp ) Margarynę z cukrem i aromatem ucieramy w makutrze. Stopniowo dodajemy żółtka i nadal ucieramy. Dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia
Maminek kulinarny