Terremoto

Terremoto

Terremoto

Terremoto. Trzęsienie ziemi to Chilijski tradycyjny napój z lodów ananasowych, wina białego Pipeño, i gorzkiego syropu jak Grenadyna lub Aperol, bez wątpienia, nazwa jest adekwatna do koktajlu. Terremoto powstał pod koniec XX wieku po trzęsieniu ziemi w 1985 roku. Jest wiele legend i historii na temat powstania, kto i kiedy dokładnie wymyślił ten przepis. Nie sposób jest ich wszystkich przytoczyć. Jak to często bywa Terremoto ma różne przepisy w zależności od regionu w Chile. Ale podstawa jest wszędzie ta ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu RafalCook

Warto przeczytać

15 najlepszych likierów na Święta i nie tylko!

Likiery, ach likiery! Słodkie trunki, których wręcz nie da się nie lubić. Kiedyś najpopularniejszym likierem był ajerkoniak, lecz w obecnych czasach wyobraźnia ludzka nie zna granic i powstaje wiele nowych likierów.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.