Przepis na : obiad
Jakiś czas temu nabyłam seler konserwowy i wiecie, jak to jest… 🙈 Przedwczoraj odkryłam jego istnienie i odczułam potrzebę skonsumowania – oczywiście w połączeniu z czymś smakowitym 😋 Przeglądając ogromną kopalnię m.in. przepisów, jaką jest sieć, natknęłam się na wiele interesujących receptur. Jednak po weryfikacji ze swoją spiżarką, okazywało się, że do każdej czegoś w niej brakuje 🙈 Zatem „Smaczną improwizację” na bieżąco uzupełniałam o kolejne, posiadane składniki i „na łyżeczkę...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...