ananas - 6417 przepisów (strona:342/428)

Owsianka błyskawiczna z owocami 131

przepis jest szybki, zdrowy i bardzo....pożywny! Kolorowy! Owsianka pełna witamin! Składniki -płatki owsiane błyskawiczne MELVIT  SECRET Family -dowolne owoce, u mnie winogrona, ananas -jogurt u mnie pieczone jabłko z rodzynkami i cynamonem Do szklanej miseczki wsyp płatki owsiane i zalej je jogurtem, wymieszaj i włóż na noc do lodówki. Ładnie napęcznieją i zrobia się super mięciutkie. Dodaj ulubionych

Z Kuchni Do Kuchni
Mini pizza 118

chili (może być świeże) 1/2 łyżeczki bazylii 1/2 łyżeczki oregano 1/4 łyżeczki cukru S&P Na pizze proponuję m.in.: Pomidorki koktajlowe Papryka Ser feta, mozarella,kozi Pomidory suszone Ananas (jeżeli ktoś lubi na słodko) Po 20 min. jak ciasto wyrośnie, odrywamy kawałek formujemy małą pizze, smarujemy sosem i obkładamy dodatkami według uznania. Pizze pieczemy 15min. w 180C. Mini pizze

http://szpilkinamiotle.blogspot.com/
Podsumowanie aktywności na moim blogu - miesiąc KWIECIEŃ 2015 142

statystykach wyglądał tak : 570 polubień na FB       153 obserwujących       16 postów 40 ,992 wyświetleń     najpopularniejsze posty : Mocno czekoladowe smoothie z bananem, ananasem i jabłkiem     Wiosenna sałatka z kozim serem   Chrzanowa szynka w galarecie     Dziękuję, że ze mną jesteście. Oczywiście zaglądajcie na Instagram i do moich Babeczek

Magiczne Życie Marty
Wieloowocowy napój orzeżwiający 122

szklanka soku z jabłek  1 szklanka wyciśniętego soku z pomarańczy 1 banan  1 duża brzoskwinia może być z puszki 1 maracuja 1/2 mango 1, 2 plasterki ananasa  3 owoce liczi  1 lub 2 łyżki miodu lipowego Miody Polskie sok z cytryny do smaku  około 1  litra wody mineralnej Wykonanie : Do naczynia miksującego włożyć owoce

Sama słodycz i szczypta chili
Grillowana pikantna jagnięcina 161

soczystość. Przyprawy można dobrać wg własnego uznania. Podobny sposób marynowania w jogurcie stosuję także do innych mięs, np kurczaka. Zamiast soku z cytryny, czasem używam soku ze świeżego ananasa lub pomarańczy. Dodaje to mięsu delikatną, słodkawą nutę. Metoda: Jogurt wymieszaj z przyprawami i sokiem z cytryny. Mięso zamarynować w jogurcie, upewniając się, że jest całe zanurzone. Przykryj i odstaw

MamaOskarka
Koktajl egzotyczny z ananasem i mango 166

Czas przygotowania: 7 min. Porcja dla 2 osób Koszt przygotowania: 12,00 zł SKŁADNIKI: 1/2 świeżego ananasa 1/2 mango 1 kiwi 200 ml jogurtu naturalnego PRZYGOTOWANIE: Owoce obieramy ze skórki, kroimy na niewielkie kawałki i przekładamy do blendera. Owoce zalewamy jogurtem naturalnym i miksujemy na jednolitą konsystencję. Smacznego

kulinarnyJa
Mocno czekoladowe smoothie z bananem, ananasem i jabłkiem 93

czekoladowe w płynie? Jakie to dobre a przede wszystkim zdrowe! Lubicie takie zamienniki? To ja już teraz polecam ten koktajl - nie zawiedziecie się.  Składniki : * 1 banan mrożony * pół ananasa mrożonego * 1 jabłko * szklanka mleka * pół szklanki jogurtu naturalnego - nie gęstego * 2 płaskie łyżeczki dobrego, ciemnego kakao Przygotowanie : Banalnie proste - wszystko wrzucamy do blendera. Miksujemy do połączenia się składników

Magiczne Życie Marty
Wielkanocny Mazurek Mocno Cytrynowy 153

jego smak jest wręcz odświeżający :) Oczywiście cała zabawa z mazurkiem, który ma ozdabiać nasz świąteczny stół polega na udekorowaniu go. Stąd przydatne są wszelkie posypki, kandyzowane owoce (np. ananasa), lukry, płatki migdałowe i tym podobne. Składniki: Ciasto: 2 szklanki mąki tortowej 225 g zimnego masła 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru 6 łyżek wody Masa cytrynowa: 3 cytryny 3 jajka

Taste Therapy
Vini Torrevento w HOŻA by mondovino 102

Manduria DOC   Pezzapiana Castel del Monte DOC – White Bombino (70%) Pampanuto (30%) wino o słomkowym kolorze z zielonkawymi refleksami. W nosie dominują aromaty białych kwiatów, egzotycznych owoców, banana, ananasa. W ustach wyraźnie wyczuwalne aromaty owoców egzotycznych, rodzynek oraz suszonych jabłek. Wino doskonałe jako aperitif. Bardzo dobrze sprawdzi się w połączeniu z gotowanymi lub grillowanymi rybami, skorupiakami, owocami morza, drobiem

królestwo garów
grillowanie 129

comber jagnięcy kaszanka/kapusta kiszona/ śliwki/ miód    ser camembert grillowane warzywa kukurydza z grilla szparagi sałatka z grillowanych buraków    sałatka z grillowanych pomidorów ziemniaki gruszki banany ananas

królestwo garów
Poznaj Hiszpanię i Portugalię w tydzień z Lidlem 99

jabłka ) oraz migdały i toffi. Dobrze schłodzone można pić od rana do wieczora samo lub z daniami z ryb i drobiu. „ Pyrene” Chardonnay 2013 – 16,99 zł. Pachnie owocowo ananasem, gruszką , zielonym jabłkiem, Bardzo rześkie i orzeźwiające. Polecane schłodzone do drobiu. „ Mezquiris” Chardonnay 2013 – 14,99 zł. Tym razem z Navarry. Do ryby, drobiu oraz lekkich dań z dziczyzny. „ Velada

królestwo garów
CARE - Bodegas Anadas – nowa twarz Aragonii 96

Powstało z winogron zbieranych pod koniec listopada w ilości około 600 kg. z hektara. Zawartość cukru około 60 g/litr. W nosie świeże i czyste. Intensywne aromaty owoców cytrusowych, jabłka , ananasów, winogron oraz kwiatów i ziół. W smaku jest tłuste, słodkie z dobrze wyważoną kwasowością i długim finiszem. Podawać schłodzone do temperatury 6-8 stopni Degustowaliśmy na zaproszenie importera. Ceny

królestwo garów
Street Food/Street Wines na Burakowskiej 130

Menard Cuvee Marine 2013 , IGP Cotes de Gascogne, Francja. Kupaż 60% Colombard, 20% Gros Manseng i 20% Sauvignon Blanc. Wino bardzo aromatyczne, czyste, owocowe. Dominują nuty owoców tropikalnych ananasa i grejpfruta oraz białych kwiatów, gruszki i miodu. W ustach jest aksamitne, świeże, mineralne z leciutką słodyczą. Idealne do ryb, skorupiaków i owoców morza. Burger Carlos (22 zł): wołowina, bekon

królestwo garów
Tydzień Kuchni Chilijskiej w warszawskim Hotelu Bristol 100

kukurydza / sałatka chilijska Curanto(5) / łosoś / zielona pietruszka i czosnek Do dań rybnych w kieliszkach zagościło Marques De Casa Chardonnay. Złożone o dobrej jedwabistej strukturze. Dominowały aromaty dojrzałych owoców, ananasów, bananów i Brzoskwiń. Z przyjemnych i długim finiszu. W końcu przyszedł czas na dania mięsne: Żeberka wołowe / polędwica wołowa / quinotto z warzywami / orzechy włoskie Jagnięcina / liście botwiny / pszenica mote / suszone

królestwo garów
Zimowe menu w Le Victoria Brasserie Moderne 100

jarmużem, pierś z kurczaka z rzepą i grzybami, wolno gotowane policzki wieprzowe z zimowymi warzywami oraz purée z chrzanem, kurczaka po normandzku z cydrem lubelskim oraz spätzlami, carpaccio z ananasa, z estragonem i sorbetem z trawy cytrynowej, duszoną łopatkę jagnięca z czarnymi kurkami i dyniowym gnocchi, karmelowy custard z solonym masłem.  W ofercie znajduje się również ciekawy wybór francuskich

królestwo garów