mąki pszennej 4 łyżki cukru Masa: 1 kostka margaryny 3/4 szklanki cukru pudru 4 łyżki kwaśnej śmietany 2 czerwone galaretki owoce - u mnie truskawki, ale mogą być brzoskwinie lub ananasy Wykonanie: Upiec ciemny biszkopt w dużej blaszce, wystudzić i przekroić na pół. Białka ubić na sztywną pianę dodając porcjami cukier, dodać żółtka roztrzepane z 4 łyżkami zimnej wody
Ciasteczkowy Potwórmajonezem; 4-5 jajek ugotowanych na twardo i pokrojonych w plastry (ułożyć plastry jaja jeden obok drugiego); posmarować majonezem; 20 dkg szynki gotowanej pokrojonej w kostkę; 7-8 plastrów ananasa z puszki pokrojonego w kostkę; posmarować majonezem; 1 puszka kukurydzy (dobrze odcisnąć z wody); posmarować majonezem; starta surowa marchew na wierzch sałatki Uwagi: - sałatka ładnie wygląda w płaskiej salaterce
In my kitchencukru pudru; 300 g mąki pszennej; 2 łyżeczki proszku do pieczenia; 1 łyżka esencji waniliowej lub 1 cukier waniliowy; 300-400 g bakalii (orzechy, migdały, suszone morele, żurawina, kandyzowane ananasy, itp.); tłuszcz i bułka tarta do formy; Wykonanie: Margarynę lub masło utrzeć z cukrem pudrem. Cały czas ucierając dodawać kolejno po jednym całym jajku i nadal ucierać ciasto na puszystą
In my kitchensmaku:) Być we Francji i nie zjeść tego deseru to... czysta zbrodnia! Krem brulee - waniliowy z nutką pomarańczy:) A ta skorupka na wierzchu... mniam... pychotka:) Soczysty i słodziutki ananas podany ze skarmelizowanym brązowym cukrem ułożony na malinowym sosie... obok gałka lodów waniliowych na kleksie bitej śmietany. Malinki... piękne i mocno czerwone... podane z odrobiną gorącego sosu waniliowego:) Mniam mniam
In my kitchensmakowo bardzo ciekawa! I powiem Wam, że i poza okresem Świąt Wielkanocnych też wybornie smakuje:) Składniki : 1 słoiczek chrzanu (najlepiej firmy "Polonez"); 1 puszka kukurydzy (odsączonej); 4 plastry ananasa z puszki (pokroić w kostkę); 4 jaja ugotowane na twardo (drobno pokroić); 1 torebka lub 10 dkg ryżu (ugotowanego i ostudzonego); 1 majonez ( 0,33 l ); sól i pieprz
In my kitchenmaku mielonego; 10 dkg cukru kryształu; 3 białka; 2 łyżki miodu; 125 ml słodkiego mleka; olejek migdałowy (kilka kropli); 20 dkg bakalii (rodzynki, płatki migdałowe, kostka z ananasa lub papai); Wszystkie składniki dobrze wymieszać i smażyć na wolnym ogniu, ciągle mieszając, aż do uzyskania gęstej masy. Masa śmietanowa: 500 ml śmietany kremówki (30 lub 36%); 3 łyżeczki żelatyny
In my kitchenpuszysty krem. Następnie cały czas ucierając dodawać stopniowo budyń. Na koniec można dodać odrobinę spirytusu dla zaostrzenia smaku kremu. Dodatkowo: 2 galaretki o ulubionym smaku; owoce (np. brzoskwinie czy ananasy z puszki, winogrono, pomarańcza, itp.); rodzynki lub inne bakalie (jeżeli lubimy); Galaretki rozpuścić w 0,5 l gorącej wody, odstawić do wystudzenia. Owoce obrać (jeżeli tego potrzebują), drobno pokroić. Przełożenie
In my kitchendelikatnie- ta właśnie mnie urzekła. Chwyciłam ją- jako pierwszą! Jej żółty, delikatny kolor i ciekawy smak...faktycznie dał mi energię ,ale jednocześnie przygotował do świątecznych wyzwań! Płatki róży i ananas- wspaniale połączenie dwóch odległych od siebie regionów, zamknięte w aromatycznej kompozycji ... „ Powodzenia” przy wypiekach, przy dopinaniu na ostatni guzik! Genialna sprawa, opakowania zawsze opisane w jakiej temperaturze możemy parzyc herbatę
Z Kuchni Do Kuchniżółtka ugotowane na twardo 120g cukru pudru 2 opakowania cukru waniliowego Winiary 2/3 kieliszka rumu po 50g ulubionych bakalii, (np. suszone morele, rodzynki, suszone kiwi czy suszony ananas) Ser miksuję wraz ze śmietaną blenderem na gładką, jednolitą masę. Masło ucieram z cukrem pudrem, cukrem waniliowym, żółtkami. Łączę z masą serowo-śmietanową i miksuję tak długo, aż wszystko dokładnie
W kuchni Karmel-itkimnie od Skworcu + 3 łyżki likieru wiśniowego lub innego alkoholu. Chciałam wlać 3 łyżki,ale wyszło mi raczej 4 łyżki -3 łyżki wiórków kokosowych -garść kandyzowanego ananasa u mnie od Skworcu 10 śliwek suszonych kalifornijskich od pokrojonych w paseczki Migdałowy Przylądek od Ziarenkowo – sypnąć na oko, ale i od serca Mąkę i kakao
Z Kuchni Do Kuchnicukru 2 łyżeczki cukru waniliowego Delecta 90 g maki pszennej 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia Delecta Krem: 425 g koktajlu owoców tropikalnych (czerwona i żółta papaja, ananas, guawa) 165 g serka homogenizowanego waniliowego 1 galaretka cytrynowa 1 pomarańczowa galaretka + 0,5 szklanki wrzątku 375 g śmietany 36% 1 łyżka cukru pudru Zielony barwnik Biszkopt: Mąkę przesiewamy z proszkiem
VioletoweKucharzenieSAŁATKA Z ANANASEM I SELEREM CIASTO Z MASĄ KAJMAKOWĄ MUCHOMORKI SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić
W kuchennym oknie Ewymrożonki , ale były dobrze usmażone, więc nie czepiam się jakoś specjalnie. Skład burgerów: i-Cheese - wołowina 200g, sałata, pomidor, cheddar, cebula i ketchup. i-Hawaii - wołowina 200g, sałata, pomidor, ananas, cebula i sos tysiąca wysp. Warto wspomnieć o wystroju lokalu - Ibis Kitchen z pewnością nie jest typową restauracją hotelową, do jakiej byłam przyzwyczajona. Żywe kolory, połączenie skóry, plastiku i drewna
Pasja Smakuzimnego masła 1 żółtko 30 g cukru pudru 2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego lub kwaśnej śmietany 18% DODATKOWO: 1 puszka kajmaku (masy krówkowej) bakalie: np. migdały, żurawina, kandyzowany ananas, itp., rozpuszczona gorzka czekolada WYKONANIE: Zimne masło pokrój w drobną kosteczkę i zagnieć wraz z pozostałymi składnikami ciasto. Możesz zrobić to ręcznie lub mieszadłem miksera (do cięższych ciast). Składniki
Słodko-Słony Świat Ilony