ananas - 6417 przepisów (strona:343/428)

Sałatka ryżowa z chrzanem 505

smakowo bardzo ciekawa! I powiem Wam, że i poza okresem Świąt Wielkanocnych też wybornie smakuje:)   Składniki : 1 słoiczek chrzanu (najlepiej firmy "Polonez"); 1 puszka kukurydzy (odsączonej); 4 plastry ananasa z puszki (pokroić w kostkę); 4 jaja ugotowane na twardo (drobno pokroić); 1 torebka lub 10 dkg ryżu (ugotowanego i ostudzonego); 1 majonez ( 0,33 l ); sól i pieprz

In my kitchen
Makowiec śnieżny (Siostry Anastazji) 397

maku mielonego; 10 dkg cukru kryształu; 3 białka; 2 łyżki miodu; 125 ml słodkiego mleka; olejek migdałowy (kilka kropli); 20 dkg bakalii (rodzynki, płatki migdałowe, kostka z ananasa lub papai); Wszystkie składniki dobrze wymieszać i smażyć na wolnym ogniu, ciągle mieszając, aż do uzyskania gęstej masy. Masa śmietanowa: 500 ml śmietany kremówki (30 lub 36%); 3 łyżeczki żelatyny

In my kitchen
Delicja 191

puszysty krem. Następnie cały czas ucierając dodawać stopniowo budyń. Na koniec można dodać odrobinę spirytusu dla zaostrzenia smaku kremu. Dodatkowo: 2 galaretki o ulubionym smaku; owoce (np. brzoskwinie czy ananasy z puszki, winogrono, pomarańcza, itp.); rodzynki lub inne bakalie (jeżeli lubimy); Galaretki rozpuścić w 0,5 l gorącej wody, odstawić do wystudzenia. Owoce obrać (jeżeli tego potrzebują), drobno pokroić. Przełożenie

In my kitchen
Pokusa Smaku 104

delikatnie- ta właśnie mnie urzekła. Chwyciłam ją- jako pierwszą! Jej żółty, delikatny kolor i ciekawy smak...faktycznie dał mi energię ,ale jednocześnie przygotował do świątecznych wyzwań! Płatki róży i ananas- wspaniale połączenie dwóch odległych od siebie regionów, zamknięte w aromatycznej kompozycji ... „ Powodzenia” przy wypiekach, przy dopinaniu na ostatni guzik! Genialna sprawa, opakowania zawsze opisane w jakiej temperaturze możemy parzyc herbatę

Z Kuchni Do Kuchni
WIELKANOCNA PASCHA 191

żółtka ugotowane na twardo 120g cukru pudru 2 opakowania cukru waniliowego Winiary 2/3 kieliszka rumu po 50g ulubionych bakalii,  (np. suszone morele, rodzynki, suszone kiwi czy  suszony ananas) Ser miksuję wraz ze śmietaną blenderem na gładką, jednolitą masę. Masło ucieram z cukrem pudrem, cukrem waniliowym, żółtkami. Łączę z masą serowo-śmietanową i miksuję tak długo, aż wszystko dokładnie

W kuchni Karmel-itki
MAZUREK mocno czekoladowy 256

mnie  od Skworcu  + 3 łyżki likieru wiśniowego lub innego alkoholu.  Chciałam wlać 3 łyżki,ale wyszło mi raczej 4 łyżki -3 łyżki wiórków kokosowych -garść kandyzowanego ananasa u mnie od  Skworcu 10 śliwek suszonych kalifornijskich od pokrojonych w paseczki   Migdałowy Przylądek od  Ziarenkowo – sypnąć na oko, ale i od serca Mąkę i kakao

Z Kuchni Do Kuchni
Wielkanocna tropikalna kopuła 145

cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego Delecta 90 g maki pszennej 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia Delecta Krem: 425 g koktajlu owoców tropikalnych (czerwona i żółta papaja, ananas, guawa) 165 g serka homogenizowanego waniliowego 1 galaretka cytrynowa 1 pomarańczowa galaretka + 0,5 szklanki wrzątku 375 g śmietany 36% 1 łyżka cukru pudru Zielony barwnik Biszkopt: Mąkę przesiewamy z proszkiem

VioletoweKucharzenie
Propozycje na Wielkanoc 341

SAŁATKA Z ANANASEM I SELEREM CIASTO Z MASĄ KAJMAKOWĄ                                                                  MUCHOMORKI SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić

W kuchennym oknie Ewy
Burgery w Ibis Kitchen 170

mrożonki , ale były dobrze usmażone, więc nie czepiam się jakoś specjalnie. Skład burgerów: i-Cheese - wołowina 200g, sałata, pomidor, cheddar, cebula i ketchup. i-Hawaii - wołowina 200g, sałata, pomidor, ananas, cebula i sos tysiąca wysp. Warto wspomnieć o wystroju lokalu - Ibis Kitchen z pewnością nie jest typową restauracją hotelową, do jakiej byłam przyzwyczajona. Żywe kolory, połączenie skóry, plastiku i drewna

Pasja Smaku
MAZUREK KAJMAKOWY 146

zimnego masła 1 żółtko 30 g cukru pudru 2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego lub kwaśnej śmietany 18% DODATKOWO: 1 puszka kajmaku (masy krówkowej) bakalie: np. migdały, żurawina, kandyzowany ananas, itp.,  rozpuszczona gorzka czekolada  WYKONANIE: Zimne masło pokrój w drobną kosteczkę i zagnieć wraz z pozostałymi składnikami ciasto. Możesz zrobić to ręcznie lub mieszadłem miksera (do cięższych ciast). Składniki

Słodko-Słony Świat Ilony
Mazurek jaglany z czekośliwką 129

śliwkowe połącz z kakao , potraktuj blenderem, by stały się gładkie i smaruj nimi kruchy spód. Górę mazurka ozdób czym dusza zapragnie. Ja wykorzystałem orzechy nerkowca, kandyzowaną papaję i suszonego ananasa. Mazurek jest najlepszy na drugi dzień, kiedy spód nieco już zmięknie. * Pomysłem na jaglanego mazurka zainspirowała mnie Olga Smile . Więcej wielkanocnych przepisów pod tagiem #wielkanoc

Food Square
Torcik „Panczo” 189

Składniki: Ciasto:   6 jajek, 2 szklanki cukru, 4 łyżki kakao, 2 szklanki mąki,1/2 łyżki proszku do pieczenia,1/2 łyżki soku z cytryny. Krem: 1 puszka ananasa(krążki), 800g śmietany 20% – 30%, 1,5 szklanki cukru, Polewa: 50 g ciemnej czekolady, 2 łyżki mleka, 1 łyżka masła Przygotowanie: Białka oddzielić od żółtek i ubić z nich sztywną pianę

kulinarnajamka.blogspot.com
Tropikalne śniadanie w wiśniowo-truskawkowej polewie, czyli zacznijmy dzień od ananasa 143

śniadanie w wiśniowo-truskawkowej polewie. Innymi słowy mówiąc pyszne owoce, pożywne płatki kukurydziane i jogurtowy sos w jednym, czyli zdrowo, szybko, a co najważniejsze smacznie. Składniki: 1 1/2 plastra ananasa z puszki 1 połówka brzoskwini w lekkim syropie 2 truskawki (duże) 4-5 wiśni bez pestek 1/2 szklanki jogurtu naturalnego 2-3 łyżki kukurydzianych płatków śniadaniowych Przygotowanie: Wykonanie jak zawsze

Słodkie okruszki
Na Świątecznym stole-Wielkanocne menu 158

podany wcześniej). Świąteczny obiad: oczywiście Żurek(przepis podany wcześniej), i tym razem w chlebku, warzywa glazurowane(przepis podany wcześniej), modra kapusta na gorąco, surówka z marchewki z jabłkiem i ananasem, kapusta kiszona zasmażana,   rolady wieprzowe(przepis podany wcześniej), grillowana pierś kurczaka w sosie cytrynowym(przepis podany wcześniej),, medaliony w sosie serowym z zielonym pieprzu(przepis podany wcześniej), karkówka gyros

Kuchnia Beaty