dodatek słodkiego sosu balsamicznego! ;))) Jak najbardziej polecam- jest rewelacyjna! :) Sałatka 1 porcja: * roszponka- 1 garść * melon cantaloupe- 4-5 kulek * arbuz- 4-5 kulek * truskawki- 4-5 szt. * ananas- 1 plaster * rodzynki- 1 garść Sos balsamiczny: * ocet balsamiczny- 1/3 szklanki * miód- 1 czubata łyżka Sałatka: Umytą i osuszoną roszponkę ułożyć na talerzu i położyć nań owoce. Sos balsamiczny: Ocet wlać
Kraina Miodem Płynącaprzypraw i dodatkow. Skladniki na dwie szklanki: 1 grapefruit czerwony (tylko fileciki bez bialej ,gorzkiej otoczki) 1 marchewka 1 jablko 1 pomarancza .Komponujemy wg wlasnych upodoban.Przepyszny jest mix z ananasem(tylko swiezym).Banan jest swietnym dodatkiem.Bardzo podnosi smakowitosc drinka.Moze byc takze swietnym dodatkiem do dietetycznej kolacji lub wyrownaniem zaleglosci calego "bezowocowego"dnia.Smacznego
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!selenu itd.Aktywuja one uklad odpornosciowy,oczyszczaja cialo z toksyn oraz wzmacniaja kosci,wlosy i paznokcie. Wegeterianie i weganie zastepuja nia zelatyne.Szczegolnie przydaje sie do robienia galaretek z owocow kiwi,ananasa i papai,ktorych zwykle nie uzywa sie do tego celu,bo zawieraja enzymy rozkladajace zelatyne,co uniemozliwia sciecie sie deseru. Skladniki na 4 porcje: 300 g truskawek + 2 lyzki cukru
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!tego sa prawdziwa ozdoba na talerzu.W przeciwienstwie do innych owocow,goji nie zawieraja zadnych kwasow.Dlatego poleca sie je spozywac w kombinacji z innymi kwasnymi owocami np.z jablkiem czy ananasem
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!migdalow 10 kandyzowanych owocow: daktyle,papaja,ananas,arcydziegiel Wykonanie: Rodzynki namoczyc w goracej wodzie .Sparzyc migdaly i obrac ze skorki. Wszystkie bakalie pokroic-dowolnie.Ja kroje w kostke.Dodac osaczone i osuszone rodzynki. Jajka ubic z cukrem na puszysta mase.Dodac rum i wmieszac make. Wszystkie bakalie wymieszac z 3 lyzkami
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!nadmiernej sennosci moze chronic przed depresja.To zasluga inozytolu zawartego w kiwi.Znajduja sie tu rowniez serotoniny tzw. hormony szczescia o wlasciwosciach antydepresyjnych UWAGA DLA ALERGIKA ! Jesli jestes uczulony na ananasa lub papaye uwazaj rowniez na kiwi,bo owoce te zawieraja papaine i aktynidine,enzymy ktore rozkladaja bialka i moga byc przyczyny pojawienia sie objawow alergicznych. Oprocz witamin C,K,B1 kiwi
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!cynamonu 1/2 łyżeczki soli 1 szklanka cukru brązowego (może być biały) 2/3 szklanki oleju 3 jaja 1 szklanka marchewki startej 1/2 szklanki soku ananasowego (ja dodaję sok z rozdrobnionym ananasem) 1 łyżeczka wanilii lub opakowanie cukru waniliowego posiekane orzechy, rodzynki i na polewę/przełożenie: 2 łyżki masła 3/4 szklanki cukru pudru 12 dag serka śmietankowego (np. Philadephia) cukier waniliowy
UgotujmyTo.plostrej musztardy Marynata: 1 opakowanie przyprawy Złocisty Kurczak Knorr 1 szklanka soku ananasowego 3 łyżki miodu Najpierw należy przygotować marynatę. Wymieszać miód, połowę soku z ananasa oraz przyprawę Złocisty Kurczak. Udka z kurczaka dokładnie umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Włożyć je do marynaty i wstawić do lodówki na minimum 15 minut. Przygotować glazurę z dżemu, reszty
Świat Domowej Kuchnipopularniejszych ciast na polskich stołach. Każdy kto uwielbia bakalie - również zakocha się w tym cieście. Mocno bakaliowy wypiek, z przeróżnymi dodatkami począwszy od suszonych moreli, śliwek, daktyli, kandyzowanych ananasów, rodzynek a skończywszy na orzechach laskowych, orzechach włoskich oraz migdałach - prawdziwa uczta smaków dla amatorów bakalii. Mmmm... Klasyczny Keks z Bakaliami - Składniki: szklanka mąki (160 g) + łyżka 50 g masła
Słodka Stronapapryka słodka/ostra - sól pieprz farsz: (tak jak na obrazku) - pieczarki - papryka (zielona, żółta , czerwona) - salami - cebula - ser (według uznania np.) - kukurydza - szynka - ananas - pierś z kurczaka itp. Sposób przygotowania: 1.Ciasto: Drożdże rozpuścić w pół szklance ciepłego mleka. Do miski z mąką , jajkiem i solą wlać całe mleko. Zagnieść do jednolitej konsystencji. Pozostawić
Gotuj Z Muzykąwiecie mam w domu wielką wielbicielkę SERNIKÓW i to dla Niej najczęściej przygotowuję te ciasta. Sernik z brzoskwiniami … z ananasem … klasyczny … z makiem … czekoladą – pomysłów jest co niemiara! Tym razem mam dla Was wersję z karmelem , która nie tylko smakuje rewelacyjnie , ale i pięknie wygląda! SKŁADNIKI: - mielony tłusty twaróg – 600 g – mleko
Ostra na Słodkozależności od ilości warstw jakie chcemy uzyskać. Ostatnią warstwą powinna być galaretka w której zatapiamy owoce. Do dekoracji użyłam bitą śmietanę i wisienki koktajlowe. *należy pamiętać, że surowe owoce ananasa, czy kiwi uniemożliwiają stężenie galaretki, dlatego nie zaleca się łączenia ich z żelatyną Moje posty
Słodka Stronadekorujemy owocami i zalewamy tężejącą galaretką. Chłodzimy do momentu zastygnięcia. Gotowy deser możemy podać z bitą śmietaną. *pamiętajmy, że galaretka nie tężeje w połączeniu z owocami kiwi, mango i ananasa, jednak aby jej to umożliwić wymienione owoce należy przez chwilę namoczyć we wrzątku **żelatyna musi być całkowicie wystudzona, jednak ma pozostawać nadal w formie płynnej - to ważne - gdy żelatyna będzie
Słodka Stronatylko do piwa, ale również jako dodatek do zup: od czystego barszczu po gęste kremy. Jak już wspomniałam, to ciasto wykorzystałam do przygotowania dwóch innych potraw: tarteletek z ananasem i pieczonych pierożków ze szpinakiem . Smacznego! baner autorstwa Magdy W tym miesiącu w naszej wspólnej akcji oprócz mnie wzięły udział: Marta www.magicznezyciemarty.pl Magda http:// only-my-simple-kitchen.blog spot.com/ Justyna http://www.tysiagotuje.pl
Codzienna kuchnia niecodzienna