duże jajka 8 g (małe op.) cukru wanilinowego ok 130 g kaszy jaglanej (ok 1/2 szklanki) poza tym: 3-4 łyżki suszonej żurawiny kilka plastrów ananasa z puszki pokrojowych na kawałki /Szklanka o pojemności 250 ml/ Jeśli szukasz produktów ekologicznych i bez konserwantów, sprawdź ofertę sklepu SuperŻywność24.pl , linki do niektórych produktów znajdziesz też na liście składników(...)szczyptą soli i delikatnie wmieszaj łyżką do masy jaglanej. Połowę masy wylej na podpieczony spód, wyrównaj. Rozsyp na niej suszoną żurawinę i zalej resztą masy. Wyrównaj. Posyp nierównomiernie kawałkami ananasa, lekko je dociskając. Wstaw do piekarnika i piecz ok 40-45 minut. Ostudź i schłódź w lodówce 2-3 godziny. Świetnie smakuje także jeszcze ciepłe, o ile nawet nie jest
Anioszek w kuchnilody. Wiem wtedy, co dokładnie jem, bo ja sama o tym decyduję. Bardzo lubię drink Pina Colada i dlatego też postanowiłam zrobić sobie właśnie takie lody. SKŁADNIKI 1/2 dużego ananasa 1 puszka mleczka kokosowego 400 ml śmietany 30% 5 żółtek 1 opakowanie cukru waniliowego 3 łyżki ksylitolu opcjonalnie można dodać 1 kieliszek likieru kokosowego WYKONANIE Ananas obrać ze skórki, wyciąć
Passions hobbies lifewolałam cięższe sałatki, ale podczas ciąży dużo się zmieniło... Koniecznie skorzystajcie z przepisu - zapewniam, że nie pożałujecie. Polecam! 1 opakowanie mozzarelli w kulce (125g) 2 pomidory (średnie) 4 krążki ananasa z puszki 50g mieszanki sałat biała część pora (małego) Dodatkowo: dowolny sos, lub majonez wymieszany z jogurtem (u mnie sos czosnkowy z ziołami włoskimi - Fanex , 60g) sól, pierz Pora pokroić(...)cienkie półplasterki, ananasa (odsączonego z zalewy), pomidory i ser - w kostkę. Wszystkie składniki wymieszać z sałatą, a następnie delikatnie połączyć z sosem. Sałatkę opcjonalnie doprawić do smaku i podawać bezpośrednio po przygotowaniu lub schłodzić w lodówce
Di gotujesernikowe nadzienie 200 g kaszy jaglanej 400 ml mleczka kokosowego light ok. 100 g cukru pudru lub innego słodzidła łyżka roztopionego oleju kokosowego opakowanie budyniu waniliowego wiórki kokosowe + ananas z puszki Kaszę jaglaną najlepiej ugotować dzień przed pieczeniem naszego sernika. Jeszcze ciepłą zblendować dokładnie na gładką masę, a następnie przy pomocy miksera zmiksować z mleczkiem kokosowym dodając stopniowo(...)cukier puder, olej i odrobinę wiórków kokosowych. Tak przygotowaną masę wylać na podpieczony spód, wyrównać, a następnie na wierzchu ułożyć odcedzony i pokrojony ananas z puszki. Temperaturę piekarnika obniżyć do 180 stopni C i piec nasz serniczek przez ok. 30 minut do zarumienienia. Odstawić do lekkiego wystudzenia. Schłodzić w lodówce. Uwaga! ciepły może się rozpadać. Smacznego
Kuchnia Elliejeszcze do niej nie dodać czerwonej cebuli ;) tak dla urozmaicenia koloru ;) A Ty jakie sałatki przygotujesz na Wielkanoc? Może mnie zainspirujesz? ;) Składniki: 1 pierś z kurczaka 1 puszka ananasa 1 puszka kukurydzy 1 słoik selera konserwowego 1/2 szkl. ziaren słonecznika 1 łyżeczka przyprawy do kurczaka 2 łyżki majonezu sól i pieprz do smaku Sposób przygotowania: Pierś kurczaka kroimy(...)łyżce oleju rzepakowego z przyprawą do kurczaka, solą i pieprzem. Studzimy. Ziarna słonecznika prażymy na gorącej, suchej patelni (trzeba cały czas mieszać, by równo uprażyć i nie spalić). Studzimy. Ananas odsączamy z syropu i kroimy w kostkę (można też kupić krojony - tak zrobiłam). Kukurydzę i seler również odsączamy z zalewy. Do miski przekładamy usmażone kawałki mięsa, dodajemy pozostałe składniki, mieszamy
Kolorowy PrzepisownikSałatka z ananasem, wędzonym kurczakiem, żółtym serem i selerem konserwowym. Świetna propozycja na każdą imprezę. Jeśli używamy ananasa z puszki, należy najpierw odsączyć go z soku (zostawić do odcieknięcia
BullioSkładniki: 1 jogurt grecki 1/2 dużego mango 2-3 krążki ananasa 1 łyżka płatków owsianych 1 łyżka płatków migdałowych 1 łyżeczka miodu mięta Mango zmiksować z ananasem. W szklance ułożyć warstwowo jogurt grecki oraz zmiksowane owoce. Wierzch posypać płatkami owsianymi i migdałowymi, dodać kawałki owoców, całość polać miodem oraz udekorować miętą
Moja Galeria Smakupropozycja na pyszne i szybkie danie, które jest w sam raz na ciepły wiosenny dzień. Potrzebujemy: paczkę makaronu, puszke groszku, puszkę kukurydzy, czerwoną cebulę, 3 rzodkiewki, kilka plastrów ananasa, pół pęczka koperku, 3 łyżki majonezu, sól, i pieprz. :) Wszystko przygotowujemy wcześniej, makaron gotujemy, groszek i kukurydze odsączamy, cebulę, ananasa, rzodkiewkę i koperek kroimy...jak zabraknie majonezu to robimy
chleba naszegoDzień 25 Egzotyczny słoneczny koktajl 1/2 ananasa 2 pomarańcze 1 grejpfrut Z pomarańczy i grejpfruta wycisnąć sok i zmiksować z obranym ananasem. Gotowy koktajl przelać do szklanek. Smacznego
Kolorowa kuchnia ElkiDzień 27 Biały koktajl z melonem 1/2 żółtego melona 1/2 ananasa 1 banan Melona,ananasa i banana obrać i zmiksować. Koktajl przelać do szklanek i wypić na zdrowie
Kolorowa kuchnia ElkiDzień 24 Zielony koktajl ze szpinakiem 1/2 ananasa 2 banany 1 szkl. soku z pomarańczy garść świeżego szpinaku Ananasa i banana obrać,zmiksować z sokiem i szpinakiem. Koktajl przelać do szklanek i wypić na zdrowie
Kolorowa kuchnia ElkiSkładniki: 1 podwójny filet z kurczaka 1 puszka kukurydzy 1 puszka krojonego ananasa 1 puszka mleka kokosowego 1 mały jogurt naturalny olej kukurydziany sos sojowy ocet ryżowy przyprawa orientalna 1 … Czytaj dalej Curry z ananasem
czarrna od kuchniDzień 13 Koktajl z owoców egzotycznych i szpinaku 1/2 świeżego ananasa 1 dojrzałe mango 2 pomarańcze garść świeżego szpinaku Ananasa i mango obrać,podzielić na kawałki i włożyć do kielicha blendera. Z pomarańczy wycisnąć sok i wlać do owoców. Dodać szpinak i zmiksować na gładki koktajl. Przelać do szklanek i wypić na zdrowie
Kolorowa kuchnia Elkićwiczeniach (polecam). Wykonanie jest oczywiście bardzo proste, więc… nic tylko miksować Składniki: (na 1 porcję) 180 g jogurtu naturalnego 4 łyżki pełnoziarnistych opiekanych płatków jęczmiennych Sonko 4 krążki ananasa z puszki Przygotowanie: Do misy blendera z nożami wkładamy 3 krążki ananasa, dodajemy płatki jęczmienne i cały jogurt naturalny. Miksujemy do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Koktajl jest dość gęsty
Słodkie okruszkiKolejny zielony zdrowy koktajl z dodatkiem jarmużu. 2 pomarańcze 1/4 świeżego ananasa 1 banan garść liści jarmużu 1 szkl. wody Ananasa i banana obrać,pokroić i wrzucić do kielicha blendera. Z pomarańczy wycisnąć sok i wlać do owoców. Dodać jarmuż i wszystko dokładnie zbendować. Następnie dodać wodę,wymieszać i przelać do szklanek. Wypić na zdrowie
Kolorowa kuchnia Elki