Dla każdego zapracowanego Gotowa w 15 minut Czytaj więcej »
Pasja tworzeniaMiałam ochotę na coś szybkiego i rozgrzewającego z soczewicy. Jako że w lodówce był domowy bulion i napoczęta butelka przecieru pomidorowego, wiedziałam że zrobię coś podobnego
Poezja smakuOstatnio zachciało mi się krupniku. Dawno już go nie jadłam i chyba jeszcze nigdy sama nie robiłam więc postanowiłam ugotować. W domu miałam tylko drobniutką kaszę
Monia miesza i gotujeAqua fresca to orzeźwiający, meksykański napój przygotowywany z owoców lub warzyw, który bez problemu można zrobić samemu w domu. Nieodłącznym składnikiem jest oczywiście sok z limonki
Luźna KuchniaSuper jest zatrzymać smak majowych warzyw. Ja uwielbiam po prostu szparagi, jako dodatek do mięs, ale również KREM ZE SZPARAGÓW. Dlatego zamrażam to warzywo i przypominam
Kuchnia BeatyNa Wielkanocnym stole nie może zabraknąć ŻURKU Z BIAŁĄ KIEŁBASĄ. Ja podaje go drugiego dnia na świąteczny obiad. SKŁADNIKI: 50-60 dag. białej kiełbasy
Kuchnia BeatyBardzo lubię wszelkie potrawy z dodatkiem pora, dziś postanowiłam zrobić krem. SKŁADNIKI: 3 białe części pora 4 średnie ziemniaki 1 mała marchewka mały kawałek pietruszki i
Kuchnia BeatyWielkimi krokami zbliża się do nas jesień, już czuć ją wieczorami i porankami. Dzisiaj w Poniedziałkowym Fit chciałyśmy zaprosić Was na krem pomidorowo - paprykowy, który doskonałe
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiJesień to czas przygotowywania rozgrzewających potraw. Osobiście bardzo lubię różnego rodzaju gulasze, lecza i tym podobne rozgrzewające potrawy. Dzisiaj chciałabym zaprosić Was na kociołek biesiadników. Może
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiKlasyka zawsze sprawdza się na stole ... U mnie w domu żurek gości często. Nie zawsze jest on jednak przygotowywany w taki sam sposób. Dzisiaj chciałam
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiBarszcz biały jest idealnym ciepłym posiłkiem, który możemy podać zarówno na obiad jak i na śniadanie. Takie śniadanko jadałam jako dziecko i teraz podaję je mojej
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiDzisiaj chciałyśmy zaprosić Was na klasyczny krem z pomidorów, jednak podany już mniej klasycznie. Mianowicie, połączyłyśmy prażone migdały z serem camembert. Pierwszy raz
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiKażda z pór roku rządzi się swoimi prawami i walorami również w kuchni. Jesień to czas pięknych kolorów, a także niepowtarzalnych smaków. Jednym ze smaków jesieni
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiOstatnio mam fizia na punkcie słodkich ziemniaków, także już ich ciągłe wykorzystywanie nie powinno Was, drodzy czytelnicy, dziwić. Jeżeli spojrzeć na taką pomarańczową pyrę, to jesto
Szybko Tanio Smacznie