W moim domu nie wyobrażam sobie Świąt Bożego Narodzenia bez czerwonego barszczyku. Jako, że w Wigilie nie jadamy żadnych mięs barszczyk jest postny na warzywach i
Ewa w kuchniZnakomity bulion drobiowy, wymaga jedynie czasu, gdyż przygotowanie zabiera ładnych parę godzin. W nagrodę dostajemy, naprawdę esencjonalny bulion, o pięknym kolorze. Do mojego, oprócz kurzych skrzydeł
Stare GaryTo przepis z tych super prostych. Jednak podstawą jest dobry wywar , nie ważne czy drobiowy czy wołowy - grunt żeby był domowy. składniki 1l domowego wywaru
Stare GaryCzerwony barszcz to danie którym moi synowie gdyby mogli zajadaliby się codziennie. Tak więc w wigilię musi być obowiązkowo i do tego uszka Składniki: 2 kg
Z Majeczką w kuchniNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
kulinarnyswiatdomiGdybyście, jeszcze kilka dni temu, spytali mnie o tradycje świąteczne, zapewne opowiedziałabym o robieniu łańcuchów choinkowych, może o kutii, na pewno wspomniałabym kiszenie barszczu. W moim
Gotuj z Blue Raven2,5 l wody 600 g serc z indyka 5 marchewek 1 pietruszka ( korzeń ) 1/2 małego selera ( korzeń ) 500 g ziemniaków ( po obraniu ) 10 cm pora
Ewa w kuchnirozwiń i czytaj przepis : Rozwiń i czytaj przepis :
Ewa w kuchniDomowy barszcz to coś niesamowitego. Nieporównywalny do tego z kartonika. Ma bardzo głęboki smak. Robiąc barszcz możemy posłużyć się pieczonymi burakami lub zrobić go tradycyjnie na
Poezja smakugarść suszonych grzybów 4 ząbki czosnku 4 średnie buraki 2 litry wywaru warzywnego 2 liście laurowe 3 łyżki majeranku 6 ziaren czarnego pieprzu 4 ziarenka ziela
Świat Domowej Kuchni