Zakwas z buraków na barszcz

Zakwas z buraków na barszcz

Zakwas z buraków na barszcz

Domowy barszcz to coś niesamowitego. Nieporównywalny do tego z kartonika. Ma bardzo głęboki smak. Robiąc barszcz możemy posłużyć się pieczonymi burakami lub zrobić go tradycyjnie na zakwasie. Zakwas z buraków na barszcz robi się podobnie jak ten na żurek. Jest to bardzo proste: wystarczy zalać obrane buraczki słoną wodą, dodać przyprawy i skórkę chleba (jeśli zakwas mamy mieć szybciej), a następnie odczekać kilka dni. Następnie dolewamy taki kwas buraczany do bulionu z dodatkiem wody po moczeniu suszonych grzy... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Poezja smaku

Warto przeczytać

Buraczki tarte na zimę

Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.

Czytaj dalej...

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Autor

PoezjaSmaku

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

buraki, burak, barszcz, chleb, słoik, buraczki, koper, włoska, chleb na zakwasie, pieczone buraki, zdrowe, salatki warzywne, grzyby, zdrowe przepisy, żurek, susz, sałatka, sałatki, sałatka warzywna, sałatka z buraków, przetwory, zupa, chleb mieszany, chleb z ziarnami, prosta zupa, zupa grzybowa, lekkie sałatki, sałatka włoska, bez pieczenia, pyszna sałatka

Inne przepisy z Poezja smaku

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.