:) Jestem zdania, że należy wykorzystywać produkty sezonowe. Nie dość, że są dużo tańsze niż gdy nie są tak popularne to jeszcze są o wiele smaczniejsze. Przede
Pasja tworzeniazupki uwielbiam, szczególnie latem. są szybkie, z reguły lekkie :) a kremowa struktura najbardziej podpasowała Czytaj więcej »
Pasja tworzeniaProdukty potrzebne: cebula 4Sztuki kurkuma 1Łyżeczka lub kilka nasion szafranu sól 1Łyżeczka pieprz 1Łyżeczka bulion drobiowy 1Litr maggi 2 łyżeczki czosnek granulowany
pichcisztoSkładniki: groch 25 dag, włoszczyzna 1 pęczek, ziemniaki 8 sztuk, kiełbasa wiejska 2 pęta, boczek wędzony 20 dag, kucharek 1,5 łyżki, majeranek 2 łyżki, pieprz
W Mojej Kuchni LubięWczoraj podałam przepis na zakwas na żurek, więc dzisiaj nie obędzie się bez żurku. Przepis podaję na 8 osób Składniki: 2 litry wody 750
Na słodko lub wytrawnieDziś polecam pyszną zupkę w sam raz na mroźne dni. Pyszna i sycąca, z fasolą i kukurydzą Bonduelle oraz kiełbaskami Degustino. składniki: ok 1,5 l
Monia miesza i gotujeKluczem do przygotowania smacznego wywaru warzywnego jest zastosowanie dużej ilości warzyw, ziół i przypraw. Warzywa, podsmażone tuż przed gotowaniem, uwalniają swoje
Szybko SzybkowarCeny truskawek u nas spadły do poziomu 3 złotych:) A ponieważ sezon truskawkowy nie trwa raczej długo niedziela była dla nas dniem pod znakiem truskawki:) Zaczynając
Magiczna kuchnia DariiWróciła zima. Podobno tylko na chwilę i nie zostanie dłużej, ale wróciła niczym Zła Królowa ze zbyt dobrze znanej bajki. Z hukiem wichury, zaćmiewając wzrok śnieżycą
Gotuj z Blue RavenSkładniki : 2 średnie pory 1 mała marchew 3- 4 ziemniaki sól, liść laurowy, mielony pieprz czarny 3-4 łyżki oleju Przygotowanie : Warzywa obieramy i myjemy; ziemniaki
Proste PotrawyLubię czerwony barszcz Winiary z torebki i często gościł w mojej kuchni. Do czasu gdy poznałam przepis Margarytki i wykorzystałam go przy wigilijnej kolacji. Teraz zawsze
Magiczne Życie MartyPyszny biały barszczy na domowym zakwasie. Doprawiony dużą ilością majeranku i czosnku. Barszczyk podałam z białymi kiełbaskami Degustino. Kiełbaski otrzymałam od Chrzanowskiej Manufaktury Wędlin. W ofercie
Monia miesza i gotujeJak już miałam opisać jak zrobiłam leczo to przypomniałam sobie, że to moje leczo jest bez cukinii, a leczo kojarzy mi się z przede wszystkim z
bistro mama