Przepyszna zdrowa i bardzo sycąca :) Zaskoczy nawet najbardziej wymagające podniebienia! Można ją przygotować przy okazji wiosennego grilla, wystarczy zawinąć warzywa w folię aluminiową i upiec na
Piąty grzech głównyWczorajszy dzień powitałam z uśmiechem. Do moich drzwi zapukał kurier i wręczył mi zgrabną paczuszkę od WINIARY. Jak to się stało? Wszystko dzięki serwisowi marketingu
W poszukiwaniu inspiracjiMoże nie należy do najlżejszych ale taaaaka pyszna, że warto zgrzeszyć :) :) Czytaj więcej »
Pasja tworzeniaPomału na straganach pojawi się młoda kapustka. Naszła mnie na nią wielka chęć i zrobiłam. Ale tym razem nie skorzystałam ze starego przepisy na kapustę wg
Z Majeczką w kuchniPo kolejnym przygotowanym chłodniku wiem, że w okresie wiosenno-letnim często będę je robić. :-) Ważne jest by nie podawać ich od razu po przygotowaniu a przed
Szefowa kuchniSposób żeberka z dużą ilością mięsiwa na bulion 1 mała główka białej kapusty garść kapusty kiszonej 5 ziemniaków 3 marchewki 1 pietruszka kawałek selera 2 małe
Kuchenne aromatySkładniki: 3 skrzydełka 1 główka młodej kapusty 1 marchewka 1 pietruszka 3 ziemniaki 1 puszka pomidorów 1 cebula 20 dag wędzonego boczku ziele angielskie liść laurowy
Kuchnia domowa AniKilka dni temu powstał mój pierwszy chłodnik. Szczerze mówiąc nie spodziewałam się szału a jak się okazało, bardzo pozytywnie się zaskoczyłam. :-) Jest pyszny, świetny na cieplejsze
Szefowa kuchniMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Na wigilijną kolację czerwony barszcz musi być obowiązkowo, najlepiej z uszkami lub pierogami. Barszcz powinien być czysty (nie zabielony), na …
My Blueberry CornerMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Z czym kojarzy się nam kuchnia węgierska? Oczywiście z papryką! Pieczoną, duszoną, smażoną, suszoną wędzoną, kiszoną… itd. „Madziarskie”
My Blueberry CornerMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Magda Gessler gotuje krupnik na żeberkach cielęcych. Ja, tak samo jak moja mama i babcia do przygotowania krupniku wykorzystuję kości …
My Blueberry CornerProdukty: 1 pęczek szparag 1 łyżka wegety 3 łyżki gęstej śmietany 2 łyżki drobno pokrojonego koperku pieprz ziarnisty 6-7 szt ziele angielskie 5 szt sól
Ugotujmy CośTak to już jest , że co roku w maju i czerwcu mrożę sobie pojawiającą się młodą botwinkę w porcjach na cały rok ( ok. 8 porcji bo
Buniabaje w kuchni