Kolorowe węgierskie leczo z ostrą nutką pieprzu Cayenne

Kolorowe węgierskie leczo z ostrą nutką pieprzu Cayenne

Kolorowe węgierskie leczo z ostrą nutką pieprzu Cayenne

Nie wiem jak Wy, ale ja uwielbiam smak soczystej papryki i pomidorów, dlatego lubię robić leczo :) Ta wersja jest nieco inna niż zawsze, gdyż zmieniona o przecier pomidorowy i pieprz Cayenne. Przecier dodałam bo smak pomidora był ciągle jakoś mało intensywny i muszę przyznać, że osiągnęłam planowany rezultat :) Składniki: 3 papryki (czerwona, zielona i żółta) 1 cebula ½ kg pomidorów 4 kawałki kiełbasy np. śląskiej 1 mały przecier pomidorowy 30g margaryny lub 2 łyżki oliwy ½ łyżeczki pieprzu Cayenne* 1 łyżeczka sol... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smakowy Raj

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.