Nie wiem czemu przez całe lata twierdziłam, że nie lubię żurku, tylko biały barszcz. Oczywiście szłam na łatwiznę i korzystałam z barszczu torebkowego. W tym roku
Kuchenne zapiski EdytyJeśli chodzi o składniki, to takie niezupełnie flaki, ale przyprawione tak jak tradycyjne flaki wołowe po warszawsku. Wersja dla osób, które prawdziwych nie lubią :) Z podanych
Kuchenne zapiski EdytyZ czym zjeść młode ziemniaczki? Oczywiście z błyskawicznym chłodnikiem i smażoną kiełbasą :) Błyskawiczny chłodnik na kefirze Składniki: 400 g kefiru (2% tłuszczu) 3 czubate łyżki kwaśnej
Kuchenne zapiski EdytyKolejna propozycja chłodnika, tym razem na bazie jogurtu naturalnego. Podany np. ze smażonymi ziemniaczkami może stanowić doskonałe danie obiadowe w gorący dzień. Składniki: 400 g jogurtu
Kuchenne zapiski EdytyKilka dni temu miałam przyjemność odebrać od kuriera paczkę od firmy Międzybrodzkie Makarony. Paczuszka zawierała kilka opakowań makaronów w różnych kształtach, które zobowiązałam się przetestować. Czytaj
Kuchenne zapiski EdytyKolejna potrawa z wykorzystaniem Makaronu Międzybrodzkiego, tym razem postanowiłam spróbować cienkich nitek. Nitki są długie i rzeczywiście bardzo cieniutkie, musiałam je odcedzać na bardzo gęstym sicie
Kuchenne zapiski EdytyNie wiem jak u Was, ale w moim rejonie pogoda dzisiaj była kiepska. Dopiero po południu nieśmiało wyjrzało słonko i zrobiło się nieco cieplej. Nawet kot
Kuchenne zapiski EdytyKapuśniak - pachnący wędzonką, ugotowany na kapuście zakiszonej przez moich rodziców, pycha. Czytaj więcej »
Kuchenne zapiski Edyty