zupa - 39353 przepisów (strona:2078/2624)

Phuket 111

ulicach, bliżej morza wszędzie masują. Masaże tajskie, masaże stóp, peelingi i fish masaże, są podstawą . Warto się wybrać, a im dalej od plaży tym taniej.  Ryby... owoce morza, zupy tajskie. Musisz spróbować.. Nawet jak są ostre..Tu jadłam najlepsze grillowane kalmary, kraby zbyt trochę słodkie i homara, zbyt mało. Podłużne małże... Na Phuket, życie nocne nie istnieje

Pasje Jolki
Zupa pomidorowa z ryżem SYS – bez wysiłku 135

Doprowadzam do wrzenia mieszając i przykrywam na około 12 minut. Mogę wyjść spokojnie, pomidorowa sama się zrobi. Po chwili zapach wspaniałej pomidorówki rozchodzi się po całym domu. Szybko miseczki! Zupa pomidorowa z Ryżem – gotowa! Więcej o Daniach Babci Zosi dowiecie się  TUTAJ KLIK! SMACZNEGO

Z Kuchni Do Kuchni
Puree z dyni 142

Pure z pieczonej dyni dodaję do zup, sosów, past i warzyw. Składniki: około kilograma dyni sól i pieprz Dynię kroimy na kilka sporych kawałków razem ze skórką. Pieczemy przez godzinę w temperaturze 120 stopni. Odcinamy skórkę a miąższ mielimy blenderem. Dodajemy sól i pieprz do smaku. Nadmiar przekładam do słoików i pasteryzuję

prawdziwe jedzenie
Tarta jagodowo-serowa 192

dzień mija, zupa zjedzona a ja nadal mam na coś apetyt :-)  Weekend się zbliża będzie w sam raz do niedzielnej kawki, a co?? A tarta serowo- jagodowa :-) Trzeba korzystać póki jeszcze są jagódki, ja kupiłam od Pani na bazarku 7 zł za litr :-) Prawie darmo. Do dzieła... Składniki:  ciasto 2 szklanki mąki 1/2 kostki margaryny + 1 łyżka

pieprzny smaczek
Mozzarella in carozza 138

miałam użyłam pomidora) sól, pieprz jajko od szczęśliwej kurki  Sposób wykonania:  Ułożyć chleb złożony po dwie kromki i odciąż brzegi, z których potem możemy usmażyć grzanki do zupy lub sałaty. Na patelni rozgrzać tłuszcz. Mozzarellę pokroić w grube plastry i ułożyć między kromkami razem z bazylią. Kanapki mocno ścisnąć na brzegach dłońmi, żeby się skleiły. Roztrzepać jedno jajko

pieprzny smaczek
Paszteciki z kapustą i grzybami 346

czasu do Świąt Bożego Narodzenia czas zacząć. Teraz będą na blogu pojawiać się nowe świąteczne przepisy. Tym razem chodzi o paszteciki. Paszteciki to doskonała przekąska i smaczny dodatek do zup, szczególnie do czystego czerwonego barszczu. Można paszteciki nadziewać różnymi farszami przygotowywanymi według naszego uznania, mogą być mięsne, rybne, warzywne, a na Święta Bożego Narodzenia z kapustą i grzybami. Podstawą dobrych

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Kotlety z duszą. Podwójny schabowy po bieszczadzku 1300

kotletów w pamięć zapadły mi dobrze cudowne "jaaaagody w cieście ze śmietaną - raz!" czyli wielkie pierogi z owocami i "poooomidory skremowane, zabielane - raz!" czyli esencjonalna zupa pomidorowa ze śmietanką i kluseczkami. Za barem stał dobrze zbudowany, uśmiechnięty Gopr-owiec w czerwonym polarze, z najbliższej strażnicy i donośnym głosem wywoływał właśnie tak zamówione dania - czad po prostu

Smaczna Pyza
Rozgrzewająca kartoflanka z pieczonych batatów i marchwi! Newellowa jesień! 166

Dzisiaj zapraszam Was na pyszną i nietuzinkową kartoflankę z pieczonych batatów i marchwi, podaną z wędzoną Newellą, olejem sezamowym, chrupiącym makaronem z młodej marchwi i kiełkami z cebuli. Zupa ma tak bardzo innym i wyrafinowany smak, że bardzo gorąco ją Wam polecam! Jest idealna na jesienny obiad, rozgrzewa i syci, dzięki dodatkowi Newelli posiłek zyskuje pełnowartościowe białko. Idealny obiad! ZAPRASZAM

SMYKWKUCHNI
327. 155

deser to deser, każdy będzie dobry <3 3. Znienawidzona potrawa. Wspominam przedszkole i widzę brukselkę(o ile zaliczymy to do potrawy) kotlety rybne i zupę cebulową, A tak z domu, hmmm... sama nie wiem. 4. Masz do wyboru: uratować ukochane zwierzę albo obcego człowieka. Które z nich wybierzesz? Chyba obcego człowieka, bo myśl, że ma rodzinę, która będzie

More food, love and dreams
480. Maślana. 120

Atmosfera dziwna, nie ta sama co w gimnazjum, pomimo tego i tak było całkiem fajnie. Zrobiłam ciasto Rafaelo to, że w czasie kiedy miałam go pokroić był już prawie zupą ,przemilczmy. Do domu przyniosłam pustą blaszkę, a to się chyba liczy

More food, love and dreams
Greckie smaki na twoim grillu: Grillowanie sera Halloumi, porady, wskazówki, przepisy 143

najsmaczniejszy kiedy jest spożywany na ciepło. Pomimo, że poniższe wskazówki pokazują jak grillować ser Halloumi w plastrach, to możemy go również wykorzystywać pokrojony w kostkę jako składnik szaszłyków i zup. Można takie kostki sera również usmażyć z oliwą, czosnkiem i warzywami na patelni. Bardzo często grillowany ser Halloumi podawany jest tylko skropiony sokiem z cytryny. Niektóre rodzaje tego sera które

naRuszcie
Surówka z czerwonej kapusty z awokado 248

Chyba nic nie robiłam do tej pory z czerwonej kapusty. Zwykłą też rzadko używam, najczęściej to jeszcze włoską do zup. Czytaj więcej

Zdrowa Kuchnia Sowy
ZUPA SZCZAWIOWO- SZPINAKOWA Z JAJEM 155

idealny czas na zbieranie szczawiu. Teraz szczególnie ten łąkowy, pierwszy jest najsmaczniejszy. Ja używam do zup i tego łąkowego( bo jest bardziej wyrazisty w smaku) ale mam też ogrodowy. W sezonie zupka szczawiowa jest obowiązkowa, szczególnie taka z jajkiem. Oprócz tradycyjnej szczawiówki jaką robiła mi babcia robię też krem z dodatkiem szpinaku, fajne połaczenie smakowe, spróbujcie. Składniki: pęczek świeżego szczawiu

Z Majeczką w kuchni
PASTERYZOWANIE I MROŻENIE-SPOSOBY NA PRZECHOWANIE SZCZAWIU 198

Szczaw płukamy, kroimy na niezbyt drobne kawałki. W miseczce posypujemy dość sporo solą,szczaw układamy do słoiczków( ja wkładam do takich np po musztardzie, tyle mi wystarcza na przygotowanie zupy dla mojej 4 osobowej rodziny), dobrze ugniatamy, tak układamy do szykji słoika. Zakręcamy. Słoiki ustawiamy w garnku z wodą, po zagotowaniu wody pasteryzujemy ok. 15 minut, wyjmujemy,odwracamy do góry

Z Majeczką w kuchni
FRITATA Z BOTWINĄ 120

Botwina ogólnie znana jest w zupie,zachęcam wypróbowania mojego przepisu na fritatę, pomysł ciekawy z ciekawym efektem smakowym   Składniki: 3 jajka pęczek botwinki 1/3 szklanki mleka 5 łyżek mąki sól,pieprz olej do smażenia Wykonanie: Botwinkę razem zburaczkami drobno kroimy. Wrzucamy na rozgrzany olej,mieszając podduszamy ok 3 minut. Jajka rozkłócamy ,dodajemy mleko, mąkę, przyprawy. Zalewamy botwinkę, kiedy masa

Z Majeczką w kuchni