Pasta tahini

Pasta tahini

Pasta tahini

Gładka, aromatyczna pasta tahini, przyrządzona z prażonego sezamu to stosowany od wieków przysmak na Bliskim i Środkowym Wschodzie, a także w kuchni arabskiej i żydowskiej. Zastosowań tahini jest wiele, możemy ją dodać do sosów, sałatek, dań jednogarnkowych, jak również do zup, ciast (np. z bakaliami), jako pastę do pieczywa (koniecznie wcześniej zrumienionego w opiekaczu), a nawet jako zamiennik jajek jak robili arabowie :) (możemy założyć że dwie łyżeczki pasty i odrobina wody to równowartość jednego ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Taste Of My Day

Warto przeczytać

Dieta Pegan - na czym polega?

Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?

Czytaj dalej...

Autor

TasteofmydayTasteofmyday

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pasta, pasty, sezam, naleśniki, ciasto, jajko, danie jednogarnkowe, sosy, pieczywo, naleśnik, zupa, sałatki, sałatka, ciasto na naleśniki, ciasta z masa, ciasto z masa, ciasto ucierane , salatka z jajkiem, sos do jajek, sałatka z ciecierzycy

Inne przepisy z Taste Of My Day

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.