W zimie zawsze zjadam więcej słodkości, niż w inne pory roku. Chyba czuję potrzebę osłodzenia sobie tej okropnej pogody… Ostatnio rozjaśniłem sobie dzień cudownymi muffinkami
Vegan TasteWe Włoszech lekka i puszysta foccacia jest podawana z oliwą jako przystawka przed głównym posiłkiem, ale także jako dodatek do innych potraw. Włoski chleb występuje w
Vegan TasteBajgle to wyjątkowe, żydowskie bułeczki pochodzące z XVII wieku. Ciągnąca, rumiana skórka i miękki środek – to cecha charakterystyczna tego pieczywa. Pochodzenie bajgli nie jest do
Vegan TastePo przepysznych przepisach na czekoladowy krem z fasoli, daktylowe batoniki i ciasteczka z ciecierzycy czas na nieco bardziej sezonowy przepis – pudding z tapioki. Sezonowy, bo
Vegan TasteFocaccia to chyba najlepsze pieczywo na świecie! Prosty przepis, który zawsze się udaje – puszyste, aromatyczne ciasto i ulubione dodatki – dziś suszone pomidory. Najlepiej smakuje
Vegan TasteMistrzyni kanapek, na równi z hummusem, pastą z groszku i pastą z pieczonej papryki, najlepsza ze świeżym, chrupiącym, jeszcze ciepłym pieczywem – czosnkowa pasta z białej
Vegan TasteGdy myślę o muffinkach, to przed oczami widzę przepyszne, puszyste czekoladowe babeczki. Jednakże ta mała przekąska ma dwie twarze – jedną słodką, rozpieszczającą i rozweselającą każdego łasucha
Vegan TasteTak bardzo lubię koktajle! Ostatnio powstał kolejny przepis, tym razem z nutką egzotyki, bo z dodatkiem marakui. Marakuja moim zdaniem w smaku nieco przypomina agrest. Świetnie
Moja smaczna kuchniaOstatnio mam fazę na połączenie smaków czekolady i orzechów. Najlepiej jeśli nie jest za bardzo słodkie. Moim ulubionym smakiem w lodziarni koło mojej pracy jest gianduia
Ugotowane pozamiataneWYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 120 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 5 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 4 Składniki: 3,5 szklanki mąki, szklanka ciepłego mleka(+ dodatkowo łyżka zimnego
JejKuchniaGdy za oknem zimno, pada, brakuje słońca, jesteśmy bardzo podatni na rożne infekcje. Zamiast wzmacniających witamin w tabletkach możemy przygotować naturalne koktajle pełne niezbędnych
La grande e la piccola cuocaMoja kolejna miłość- chleb orkiszowy pełnoziarnisty, z niewielkim dodatkiem mąki żytniej (lubię jej dodatek w pieczywie), z dodatkiem ziaren. Oczywiście jak większość moich chlebów
Smaczne ZdroweRosły gdzieś przy leśnej drodze i prosiły się o zerwanie, no to zerwałam a że były nierozwinięte to tak je przyrządziłam. Smakują obłędnie, są chrupiące i
Moje Małe CzarowanieKiedy jestem zmuszona na coś czekać, czy to w kolejce w supermarkecie, czy też na wizytę u dentysty, zastanawiam się ile rzeczy można zrobić w kilkanaście
Fitsweet.meOdrywany chlebek to absolutny mistrz w naszym domu. Puszysty, mięciutki, bardzo aromatyczny. Świetnie sprawdza się na imprezach, piknikach, grillach i na co dzień w domu. Idealny
Fitsweet.me