Składniki: 2 i 1/2 szklanki mąki pszennej 2 i 1/2 szklanki maślanki 1/2 szklanki cukru pudru 2 jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki sody
Qchnia po prostuSKŁADNIKI: (6 szt.) ciasto: - jaja - 2 szt. (100 g) - mąka kukurydziana - (50 g) - odżywka białkowa - (50 g) - proszek do pieczenia - 2 szczypty - woda - (120 ml
Być w dobrej formie i tryskać pozytywną energią przez cały czasWspaniała, wędzona ryba maślana zagościła w mojej kuchni, kawałek zużyłam na zrobienie tej przepysznej pasty. Prawie wcale nie ma przy niej pracy a efekt rewelacyjny, pasta
Moje Małe CzarowanieZ myślą o naszych dzieciach powstał przepis na delikatne, mięciutkie i puszyste placuszki z pysznym nadzieniem serowym jak w drożdżówkach. Idealne na śniadanko czy kolacje z
Kuchnia PaulettesW Ameryce jego roczne spożycie wynosi ok. 1,5 kg na osobę, Elvis Presley uwielbiał jeść go z boczkiem i bananem, Hemingway z cebul ą
La grande e la piccola cuocaLubicie pasty do chleba? Ta z makreli jest chyba najpopularniejsza i każdy ma swoją ulubioną wersję. Też bardzo ją lubię i często modyfikuję przepis. Dzisiejsza to
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Pamiętacie taki „wynalazek” jak chleb w jajku?? To taki fajny patent na wykorzystanie czerstwego pieczywa, które nie nadaje się już do jedzenia w zwykłej
Smaki Na TalerzuTeraz rozszyfrujemy tytuł sałatki. Miętus czyli wędzona pyszna ryba, beluga to czarna soczewica a jajo wszyscy znają, tak oto powstała przepyszna sałatka podana w białej papryce
Moje Małe CzarowanieKasza jaglana jest świetnym produktem zarówno pod względem zawartości witamin i składników mineralnych, jak i wszelakiego zastosowania w kuchni. Z jej udziałem można przygotować wiele różnych
Zdrowie na języku :PPrzepis z bloga Zufikowo . Składniki: (na 2 średnie słoiczki) 400ml puszka schłodzonego mleka kokosowego 200g gorzkiej czekolady (moja ma 48% kakao - jest gorzkawa, ale wciaż mocno
Lejdi of the houseSzybki bochen, pachnący, z mięciutkim wnętrzem i chrupiącą skórką. Taki oto chleb mam dziś do zaoferowania, czy skorzystacie z przepisu? wybór należy do Was, a ja
Moje Małe CzarowanieSkładniki: 1 duży kubeczek kefiru (400 ml) 250 g mąki 2 jajka 1 łyżka cukru cynamonowego 2 łyżki octu jabłkowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia 500
czarrna od kuchniGenialna kanapka z kiszoną kapustą na ciepło ” Reuben „ Kanapka ” Reuben” to kulinarne odkrycie , bynajmniej dla mnie . Podeszłam do niej sceptycznie , ale że
Ogrodnik w podróżyOwsianki nie należą do moich ulubieńców śniadaniowych, z jednym małym wyjątkiem - czyli tą aksamitnie kokosową owsianką z chrupiącymi kawałkami orzechów. Powstała zupełnie przypadkiem, po zmieszaniu wszystkiego
Malinowo w kuchniPlacki z jabłkami to ulubiony smakołyk z dzieciństwa, za pewnie i dla nas i dla naszych dzieci. Niewyszukany, a pyszny. Na dodatek do zrobienia szybko i
Życie zaczyna się w kuchni