Kasztany i dynia to jedne z symboli jesieni. I tak jak dynię jadam bardzo często, tak kasztanów jadalnych nie próbowałam jeszcze ani razu, ale często za
Zdrowie na języku :PTrewal to pyszna i mięsista ryba, wędzona smakuje super. Ryby są zdrowe i warto je zajadać przy każdej okazji czy to smażone, grillowane czy wędzone albo
Moje Małe CzarowanieNajszybsza i najprostsza surówka świata chyba, ale za to przepyszna. Po raz kolejny potwierdza się reguła: że w prostocie siła. Ta surówka ma w sobie "
Moje Małe CzarowanieJeśli lubicie hummus koniecznie musicie wypróbować jesienną wersję z dodatkiem puree z pieczonej dyni, która dodaje paście lekko słodkawego smaku. Składniki: 1 szklanka suchej ciecierzycy
Pyry na GazOstatnio kiedy dzwonek do drzwi mojego domu dzwoni o nieludzkiej porze, na przykład o 3:00 czy 4:00 to wiem kogo tam zastanę. Dziwi mnie
Mango PapajaDzień dobry :-) Powiem Wam, że nie miałam pojęcia, że można zrobić placki z kiszonej kapusty. Jak ją lubię bardzo, to w plackach? Nie wpadłabym na to
kruche babeczkiKlasyczny klasyk, czyli sałatkę jarzynową bez której kiedyś żadna rodzinna biesiada nie mogła się odbyć na pewno każdy zna. Ale czy próbowaliście sałatki jarzynowej z serem
Lamarida.plPasta rybna z koperkiem Propozycja na dziś – pasta rybna z koperkiem. Pasta rybna z koperkiem Składniki: 1 makrela wędzona 2 ogórki kiszone 1 średnia cebula
Pomysłowa kuchniaOwsianki nocne są świetnym rozwiązaniem dla osób, które rano nie mają czasu żeby zrobić sobie wartościowy posiłek. Wystarczy wieczorem, w kilka minut wymieszać odpowiednie składniki i
Zdrowie na języku :PDo świąt Bożego Narodzenia pozostał nieco ponad miesiąc, ale już teraz warto zastanowić się, co kupić najbliższym na prezent. Jaki podarunek wybrać, aby obdarowana osoba była
Moja smaczna kuchniaZ okazji 100. Rocznicy Odzyskania Niepodeległości RP przygotowałam dla Was najlepsze i najpopularniejsze polskie przepisy , które znajdziecie na blogu. Fasolka po bretońsku Kluski śląskie Bigos Knedle
Moja smaczna kuchniaPonoć na Św. Marcina- gęsina, ale u mnie gęsi brak i honorowo zastępuje ją kaczka. Nie byle jaka, bo typowo wiejska, z zagrody Rodziców ;) I choć
Kuchnia w czekoladziePasztet z gęsi ze śliwką można przygotować przy okazji gotowania rosołu lub odwrotnie, rosół powstanie bo gotujemy mięso na pasztet, lubię takie 2 w 1. Gęsina
Codziennik Kuchenny