ciemnym i chłodnym miejscu grzyby po otwarciu słoika na durszlaku przelać zimną wodą lub je w nowej wodzie zagotować i mamy pyszne kurki np. do jajecznicy, sosu, zapiekanek, zupy...............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięwodę z moczenia grzybów dodaj do bulionu warzywnego. Ustaw garnek z bulionem na kuchence na małym ogniu, aby pozostał ciepły w czasie przygotowywanie farrotto . Przygotuj sobie chochlę do zupy. W dużej, głębokiej patelni rozgrzej oliwę i wrzuć na nią posiekaną cebulę. Gdy się zeszkli, dodaj posiekany czosnek i smaż jeszcze przez chwilkę. Na patelnię wsyp kaszę i mieszaj drewnianą łyżką
Chilli Czosnek i OliwaMarchew i dynia to jedno z moich ulubionych jesiennych połączeń. A zupa z nimi to doskonały sposób na rozgrzanie się w chłodny jesienny dzień :) 4 porcje: 4 marchewki mała pietruszka dymka ze szczypiorkiem szklanka puree z dyni łyżka masła łyżka posiekanej pietruszki łyżeczka ziarenek smaku uniwersalnych WINIARY szczypta pieprzu 4 plasterki suszonych pomidorów z oleju z ziołami tarty ser pecorino
Mienta blogPodobno był przygotowywany w socjalistycznych Niemczech w każdą niedzielę ( Eintopsonntag ), aby zaoszczędzić pieniądze i przekazać je biedniejszym. Składnikami są wszystkie rzeczy, który mamy pod ręką, a występować może jako zupa, potrawka czy gulasz. Jakie to wygodne! Ja postanowiłam zrobić Leczo , czyli podobno narodową potrawę Węgier, kojarzoną również z francuskim, prowansalskim ratatouille . Moje leczo jest dość zmodyfikowane i przywodzi
Kitchens Alphabetubiegłym wieku. Kruche łodygi o orzeźwiającym smaku są pozbawione łykowatych włókien. Świetnie nadają się do jedzenia na surowo - nie tracą cennych witamin. Można dodawać je do sałatek, zup, surówek i wyciskać z nich sok. http://www.poradnikzdrowie.pl/zywienie/co-jesz/seler-dostarcza-witamin-ulatwia-odchudzanie-przyspiesza-metabolizm_33956.html
Kuchnia moimi oczamimoże Wam zasmakować na śniadanko a nawet i kolację czyli świeżo wypieczony Chlebek francuski daje sobie rękę uciąć, że będą cudowne kanapeczki jak i chlebek idealnie pasuje do zup i kremów, sałatek soczek świeżo wyciskany do świeżych kanapeczek Sok Marchewkowy, z Jabłkiem i gruszką :) i coś na obiadek na pewno Wam zasmakują,wcinaliście je nie raz a teraz
pichcisztomasłem zmieszanym z wodą.Tradycyjnie podaje się je z pastą jajeczną, zrobioną z 3 ugotowanych jajek i uwaga - kostki masła! Podałam je jako dodatek do kremowej zupy z dyni i było pysznie!!! /źródło "Kuchnia"/ Przepis bierze udział w durszlakowej akcji kulinarnej
Anioły w kuchniChłodniki są zdrowe, smaczne, szybkie w przygotowaniu... i orzeżwiające.Taki chłodnik chodzi za mną od kilku dni:) Idealna zupa na upalny dzień. Zachęcam do przygotowania. Składniki; 3 ogórki, 1 l jogurtu naturalnego, koperek, pieprz, sól, Wykonanie; Ogórki obieramy, wycinamy gniazda nasienne, scieramy na grubych oczkach. Solimy i czekamy aż puszczą sok.Następnie odciskamy.Siekamy drobno koperek. Do ogórków i koperku dodajemy
Anioły w kuchniGóralskie kanapki z kaszanką, radziemicka zupa czosnkowa...i mnóstow innych smakołyków można byłu dzisiaj spróbować na naszym Starosądeckim rynku:) Super atmosfera...blogerzy min. Kuchenne wariacje, Kuchnia na wzgórzu ...występy. Oby częściej
Anioły w kuchnirozpowszechnieniem się innych rodzajów zbóż, farro powoli zaczęła zanikać. Ale na obszarze Toskanii nigdy nie straciła na popularności. Stała się podstawą wielu tradycyjnych przepisów miejscowej kuchni, np. sławnej zupy z płaskurki i różnych odmian fasoli, zuppa di farro czy focacci (zerknijcie tutaj po przykładowe przepisy). Pszenica farro przed ugotowaniem. Będąc w Toskanii nie będziecie mieli problemu z kupieniem pszenicy farro
Chilli Czosnek i Oliwasię tyczy przygotowania- ze względu na oryginalny smak możemy sięgać po kaszę jaglaną zarówno w wersji słodkiej, jak i słonej, tak więc świetnie sprawdzi się w kremowej zupie marchewkowej , ale też jako pyszne nadzienie do zapiekanych gruszek . Bliższe mojemu sercu zdecydowanie są jej słodkie aranżacje stąd pomysł na dzisiejszy pudding. Standardowo- przyrządzenie tej potrawy mieści się na poziomie zagotowania
peanutbuttermonsterroku wykorzystuję dynię częściej aniżeli w tamtym roku. Ostatnio gości przeważnie u mnie w wersji wytrawnej, w postaci dodatku do sosów, zup czy jak teraz potrawki. Jedyny jej minus to obieranie. Niestety najłatwiej jest dostać w sklepach tę odmianę, która wymaga tej czynności. Koniec marudzenia na kwestię skórki dyni i pora przedstawić Wam przepis. Inspiracja pochodzi z bloga Kwestia smaku
Fabryka pomysłówDynia - można by się zdziwić jak wiele potraw można z niej przyrządzić. Oprócz oczywiście powszechnie znanej zupy jest też cała inna masa możliwości. Poszperałam trochę w internecie i natrafiłam na wiele ciekawych propozycji. Można zrobić np. pure z dyni, dyniową masę do ciasta albo słodkie placki z dyni. Te ostatnie faktycznie są przepyszne, delikatne w smaku, dosłownie rozpływają się
Złote przepisyricotta cały czas mieszając. Przekładamy na przygotowane spody (mniej więcej 1 czubata łyżka na tartę), polewamy odrobiną soku z pomarańczy i wkładamy do piekarnika na 20 minut. Gotowe! :) ~~~~~~~~~~~~~~ ZUPA KREM Z DYNI Z LIŚĆMI SZPINAKU I KREWETKAMI GULASZ WOŁOWY Z DYNIĄ I PAPRYKĄ PONCZ Z POMARAŃCZĄ I GREJPFRUTEM
My Culinary Art