zupa pomidorowa - 17836 przepisów (strona:670/1190)

ETLİ SARMA, czyli liście winogron zawijane z mięsem 145

tylko wyglądają pięknie, ale też smakują rewelacyjnie! Porcja dla 4 osób. Smacznego! Składniki (farsz) 250g mielonego mięsa wołowego 1 duża cebula kilka gałązek natki pietruszki 1 łyżka koncentratu pomidorowego 4 łyżki oliwy z oliwek 1 szklanka ryżu sól czarny pieprz Składniki (pozostałe) 300 g liści winogron w słonej zalewie 1 szklanka wrzącej wody 5 łyżek oliwy użytych jako

Tureckie Przepisy
LAHMACUN, czyli placki z mięsem i warzywami 178

soli 1 łyżeczka cukru 3 g drożdży 1½ szklanki mąki Składniki (farsz) 200 g mielonego mięsa (jeśli jest chude, dodać 2 łyżki oleju) 1 duża cebula 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego 2 pomidory 1 ząbek czosnku ½ zielonej papryki natka pietruszki sól czarny pieprz czerwony pieprz Przygotowanie Wymieszać wszystkie składniki ciasta i wyrobić ciasto. Zawinąć w folię i odstawić

Tureckie Przepisy
FIRINDA ARPA ŞEHRİYELİ TAVUK, czyli kurczak w ryżu z warzywami 133

pyszny! Porcja dla 4 osób. Smacznego! Składniki 1 kurczak woda do gotowania kurczaka 2 szklanki makaronu ryżowego 4 łyżki oliwy 1 cebula 2 pomidory ½ zielonej papryki 1 łyżka koncentratu pomidorowego 5 szklanek wrzącej wody sól czarny pieprz czerwony pieprz 1 łyżka masła Przygotowanie Obrać, umyć i pokroić cebulę i pomidory w drobną kostkę. Umyć i oczyścić paprykę i pokroić

Tureckie Przepisy
BAKLAVA YUFKASINDAN PATATESLİ BÖREK, czyli börek z ziemniakami 141

Börek z ziemniakami w cienkim cieście. Ziemniaki przyprawione chili zapewniają oryginalny smak. Porcja dla 6 osób. Smacznego! Składniki (farsz) 5 ziemniaków 1 cebula 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego chili sól 2 łyżki oliwy Składniki (sos) 1 szklanka mleka 1 białko 4 łyżki oleju 1 łyżka roztopionego masła Składniki (pozostałe) 1 paczka yufek do baklawy 1 żółtko sezam Przygotowanie Żeby przygotować farsz

Tureckie Przepisy
ZEYTİNYAĞLI PIRASA, czyli pory w sosie 134

Porcja dla 4 osób. Smacznego! Składniki 5 średnych porów 3 średnie marchewki 1 duża cebula 3 łyżki oliwy sól 1 łyżeczka cukru 2 szklanki wrzącej wody 1 łyżka koncentratu pomidorowego sok z połowy cytryny natka Przygotowanie Obrać i umyć cebulę i marchewki. Pokroić cebulę w drobną kostkę. Marchewki pokroić w cienkie plasterki. Umyć i pokroić pory na kawałki o długości

Tureckie Przepisy
KANAPKA - DRUGIE ŚNIADANIE DIETA 1500 KCAL. 183

spożywa.Dlatego zachęcam , aby pamiętać o nim . kanapka ma 150 kcal. 1 średnia  kromka chleba baltonowskiego  1 plasterek szynki drobiowej 20 g. 20 g.sałaty 1 szkl.soku pomidorowego 200 ml. 0.5 jajka ugotowanego na twardo 1 łyżeczka szczypiorku do posypania *************************************************** Chleb obłożyć salatą , położyć szynkę  i plasterki jajek.Posypać szczypiorkiem.Podawac ze sokiem pomidorowym.Smacznego

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
CHLEB MARCHWIOWY Z ŻURAWINĄ I ORZECHAMI WŁOSKIMI 211

zamianę żurawiny na rodzynki, a to o dodatek orzechów nerkowca zamiast włoskich, dosypywałam też słonecznik i siemię lniane, a nawet dokładałam odrobinę masła lub zmieniałam sok marchwiowy na pomidorowy, a bakalie na suszone pomidory :). Za każdym razem były to wielce udane modyfikacje :D  Ważna radą jest abyście postarali się piec chleb w naczyniu lub garnku, gdyż na kamieniu

Słodko-Słony Świat Ilony
Ryba w warzywach 149

cebule słoik papryki konserwowej 6 ogórków konserwowych 1 duża marchewka sól, pieprz cytryna olej do smażenia 1 szklanka mleka Zalewa: 1 szklanka wody pół szklanki oleju pół słoiczka koncentratu pomidorowego 10 łyżek octu, u mnie ocet z zalewy z korniszonów i z papryki konserwowej 8 łyżek dobrego ketchupu 8 łyżek cukru łyżeczka soli, pieprz kolorowy Wykonanie: Filety rozmrozić

kgwjanczewo
Pasta z tuńczyka 154

codzienne śniadanie, ale także na domową imprezę. Pasta z tuńczyka Czas przygotowania: 10 minut Składniki: 1 puszka tuńczyka w oleju 1 opakowanie serka śmietankowego 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka sosu Worcestershire sól pieprz listki natki pietruszki Wykonanie: Serek i tuńczyka przekładamy do miski, dodajemy koncentrat, rozdrabniamy widelcem i mieszamy. Wszystko solimy, pieprzymy, dodajemy sos. Jeszcze raz mieszamy

Kulinarne przygody Gatity
wołowina duszona z pieczarką 174

duszonej wołowiny, podkreślona aromatem pieczarek, to danie które wprost urzeka swym smakiem. składniki  dla czterech osób 800 g przerośniętej wołowiny 350 g pieczarek 3 łyżki koncentratu pomidorowego 4 łyżki masła 2 ząbki czosnku 150 ml bulionu wołowego szczypta majeranku sól, pieprz natka pietruszki sposób przygotowania Mięso wołowe kroimy na centymetrowej grubości plastry, przekładamy do miski, oprószamy majerankiem

Miód i pieprz
Kotlety mielone z suszonymi pomidorami 202

każdej strony. Wyłóż kotlety do naczynia i przykryj aby nie ostygły. Przygotuj sos. Sos do mielonych 250 g sera philadephia 250 ml śmietanki 250 ml wieprzowego bulionu 1 łyżka pomidorowego przecieru tłuszczyk z kotletów świeży tymianek do smaku sól i pieprz do smaku Przelej tłuszcz od smażenia kotletów do rondelka. Dodaj serek, śmietankę i bulion. Mieszaj aż serek się rozpuści

codojedzenia
Makaronowe gniazda z klopsem 568

kolorowy Składniki na sos: 250 ml śmietany 30% 250 ml  wody 1 łyżka kwaśnej śmietany 18% 1 łyżka majonezu 1 płaska łyżka mąki pszennej 1,5 łyżeczki koncentratu pomidorowego Primo Gusto Do smaku: sól morska pieprz kolorowy bazylia czosnek granulowany Do posypania: sezam złoty 150 g mozzarelli natka pietruszki Przygotowanie: Kulki mięsne:  Cebulę pokroić i zrumienić na niewielkiej

Ala piecze i gotuje
Pizza margherita 251

rozwałkować (na oprószonym mąką blacie) na okrągły, w miarę cienki placek (około 0,5 cm grubości) z nieco grubszymi rantami. Pomidory osączyć z soku (sok można dodać do zupy pomidorowej, sosów lub po prostu wypić), przekroić wzdłuż na pół, wyjąć pestki, pokroić w kostkę.  Mozzarellę pokroić w plasterki. Placki przełożyć na blachy wyłożone papierem do pieczenia. Na nich

królestwo garów
Kurczak Kung Pao 286

łyżka octu jabłkowego (lub innego – używamy takiego jaki mamy w domu) 1 łyżka sosu piri-piri albo pasty chili (można dać mniej lub pominąć) 1,5 łyżki przecieru pomidorowego 2 łyżki oleju sezamowego 3 łyżki erytrolu w proszku   Przygotowanie: Wykrawamy kości z kurczaka i kroimy go na kawałki wielkości ‘na jednego kęsa’. Nie zdejmujemy z niego skóry! Ona będzie

Jak gotować i nie zwariować
Burgery z sarniny 171

środku) Gotowe zdjąć z patelni i odstawić na ok 3 minuty. Podawać jak tradycyjny burger, w podgrzanej bułce z dodatkiem sałaty, sera i sosu pomidorowego, lub z dowolnymi, ulubionymi dodatkami . Smacznego! Uwagi: Mięso mieliłam w maszynce o oczkach

Stare Gary

Proponowane wyszukiwania