całej rodziny! Składniki: 0,5 kg mięsa mielonego (wieprzowego, wołowo-wieprzowego lub z indyka) puszka krojonych pomidorów 3 ząbki czosnku 1 mała cebulka (najlepiej czerwona) 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego 1 łyżka ketchupu pół łyżeczki cukru (jeśli pomidory są kwaskowate) oregano sól pieprz pieprz cayenne (jeśli lubicie ostre smaki) starty parmezan paczka makaronu spaghetti Wykonanie: Zaczynamy od ugotowania makaronu :) (według
MyCookBook.plkwaśnym sosikiem. Drogie Panie, Wasi mężczyźni będą zachwyceni takim obiadem :D Składniki: ok. 1 kg karkówki 3 ząbki czosnku 4-5 łyżek oleju 2 łyżki keczupu 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego 1 łyżka musztardy 1 łyżeczka sosu sojowego 1 łyżka przyprawy do karkówki lub np. przyprawy grillowej sól pieprz Sos do sałaty: ¼ szklanki oleju 2-3 łyżeczki cukru 1 łyżka soku
MyCookBook.plSkładniki: 5 dużych filetów białej ryby przyprawa do ryby Prymat jajka i bułka tarta do panierowania 1kg marchewki 1 seler 2 korzenie pietruszki 4 cebule 1 słoiczek przecieru pomidorowego 1 łyżka pikantnego ketchupu sól, pieprz 1 kostka rosołowa lub warzywna Sposób przygotowania: 1. Marchew, seler i pietruszkę obrać, umyć i zetrzeć, natomiast cebulę pokroić w cienkie półplasterki. Przełożyć do garnka
A Ty Smakuj MnieSkładniki kapusta, 1 główka ryż, 2 woreczki mięso mielone wieprzowe, 500g jajko, 1 sztuka sól, pieprz Składniki na sos przecier pomidorowy 30%, 3 łyżki śmietana 12%, 100ml mąka pszenna, 2 łyżki Przygotowanie Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size
Gotowanie moimi oczamiSkładniki makaron, 300g mięso mielone z indyka, 500g cebula, 1 duża sztuka koncentrat pomidorowy, 3 łyżki śmietanka 12%, 100g mąka pszenna, 3 łyżeczki sól ,pieprz, bazylia Przygotowanie Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente. Na patelnie wlewamy odrobinę oleju, wrzucamy posiekaną w kostkę cebulę, chwilę smażymy, aż cebulka się zeszkli. Dodajemy mięso mielone, smażymy 10-15 minut. Po tym czasie
Gotowanie moimi oczamiczerwonego mięsa lub do karkówki 3 cebule 30-50 dag pieczarek sos: 16 łyżek wody 3 łyżki cukru 2,5 łyżki magi 5 łyżek octu 4 łyżki koncentratu pomidorowego Sposób przygotowania: 1. Karkówkę pokroić w plastry posypać przyprawą ( dać całe 2 sztuki ) dodać troszeczkę oleju wymieszać i odstawić na noc do lodówki karkówkę obsmażyć pieczarki pokroić w plasterki a cebulę
Darcia w kuchnisztuk ogórków konserwowych 2-4 cebule półlitrowy słoik papryki czerwonej w occie zalewa: 3 łyżki octu 1 łyżka oleju 2 szklanki wody 4 łyżki kethupu 1 mała puszka koncentratu pomidorowego dodatkowo: sól pieprz vegeta mąka jajko Sposób wykonania: Rybę odmrozić, pokroić oprószyć solą i pieprzem. Z mąki jajka, wody i vegety przygotować ciasto. Musi być geste jak na naleśniki
Darcia w kuchniwygniotłam , do dałam mięso mielone, jajka, kaszę mannę i przyprawy : sól, pieprz, paprykę słodką, wegetę, wymieszałam. Z gotowej masy formowałam pulpeciki, które obsmażyłam na patelni, ułożyłam w garnku. Sok pomidorowy zagotowałam z kostką rosołową, doprawiłam do smaku solą , pieprzem i rozdrobnionym czosnkiem, zalałam kotlety. Gotowałam na wolnym ogniu przez 35 minut ( licząc od zagotowania ). na noc pozostawiłam w garnku, żeby
Darcia w kuchnimarchewkę i jajko i doprawiamy do smaku .Mieszamy do połączenia składników i formujemy małe kuleczki ,które układamy na patelni i obsmażamy je delikatnie z każdej strony. Następnie dodajemy sos pomidorowy i dusimy je kolejne 15 minut
Ladylaura.dyni :O szok :( Curry z ziemniaków, groszku i fasoli szparagowej Makaron chiński z tofu i warzywami risotto z burakiem i tahini Marokańska zupa pomidorowa z ciecierzycą i kuskusem Dyniowo-kokosowy tofurnik na daktylowym spodzie z polewą daktyle-tahini
More food, love and dreamspotrawy oparte na przeciwstawnych smakach intensywniej pobudzają nasze kubki smakowe i dlatego tak je uwielbiamy. Z tego powodu zawsze dodaję do kruchego ciasta szczyptę soli, a do sosu pomidorowego szczyptę cukru. Jakie są Wasze ulubione potrawy skomponowane z przeciwstawnych nut smakowych? Ja uwielbiam na przykład słodki sos chilli, a także ser feta podsmażony z mnóstwem posiekanej papryczki chilli
Chilli Czosnek i Oliwapiwie. Smak typowo ziołowy w sam raz na jesień. Składniki: Cebula (1 sztuka) Marchew (2 sztuki) Czarna rzepa (1 sztuka) Majeranek Tymianek Rozmaryn Pieprz Sól Piwo - jedno małe Koncentrat pomidorowy łyżka Liść laurowy 2 ząbki czosnku 1 i 1/2 szklanki bulionu (ja dodałam wodę z dwiema łyżkami domowej przyprawy) Wykonanie: Podsmażamy pokrojone w kostkę warzywa. Dodajemy przyprawy. Dusimy 15/20 minut
Lubczyk i WaniliaBardzo prosty i pyszny obiad. Kupiłam bardzo ładne żeberka, dużo mięsa mało tłuszczu, marzenie Nadmiar tłuszczu usunąć, ale jeśli lubicie bardziej tłuste można oczywiście zostawić. Pokroić
Kuchnia Pokoleńhasło „Pizza!” mówi „Nie, dziękuję, nie lubię.” Na pizzy można położyć praktycznie wszystko – mięso, ryby, warzywa, owoce, sos też nie zawsze musi być pomidorowy. Dzisiaj wydanie z figami tylko dlatego, że wpadły mi w oko jak byłam na zakupach. Następnym razem zrobię bardziej tradycyjną wersję tej włoskiej klasyki. Z podanej ilości składników na ciasto wychodzą
Martyna Cookspołączyć skrobię z wodą. Dodać do gotującego się sosu. Całość gotować jeszcze 3-5 minut ciągle mieszając. Sos barbecue z Jack Daniels #2 Składniki: 2 ½ szklanki ketchupu 250g sosu pomidorowego 1 szklanka cukru pudru 1 szklanka Whiskey Jack Daniels ¾ szklanki melasy 2-3 łyżki pasty chili 2 łyżki masła 1 łyżka sosu Worcestershire 1 łyżka wędzonej papryki 1 łyżeczka czosnku
naRuszcie