Duszona cukinia z bazylią Proste dania , mają to do siebie ,że najlepiej smakują przyrządzone ze świeżych produktów z własnego ogrodu . Młodziutkie cukinie , których teraz już nie
Ogrodnik w podróżypomidorami suszonymi. Przepis na podstawowy hummus znajdziecie TU , wystarczy dorzucić 4 suszone pomidorki z zalewy, zmiksować i będzie miał jeszcze wspanialszy smak i kolor! Pszenno-orkiszowe bułki i pomidorowy hummus 250 g maki pszennej typ 650 120 g maki orkiszowej pełnoziarnistej 100 ml mleka (może być roślinne) 120 ml ciepłej wody 20 g świeżych drożdży po 1 łyżeczce soli
Dzieje kuchennej Wiewiórydiety (tylko 3 orzechy pokrywają zalecane dzienne zapotrzebowanie na kwasy omega 3). Składniki: 1 ½ szklanki orzechów włoskich ½ słoika suszonych pomidorów (+ opcjonalnie: kilka łyżek oleju z pomidorów) 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego po 2 łyżki: sosu sojowego, soku z cytryny sól, pieprz Podpraż orzechy na suchej patelni. Przełóż do miski, dodaj pozostałe składniki i zblenduj/zmiksuj na gładką pastę. Jeśli trzeba, dopraw jeszcze
Qlinarnie i Qlinarniecebula 1 zmiażdżony ząbek czosnku 1 łyżeczka świeżo startego imbiru 2 łyżeczki garam masali 2 łyżeczki kurkumy 1 łyżka słodkiej papryki 1 łyżeczka chili 1 łyżka koncentratu pomidorowego (opcjonalnie) Wykonanie: Usunąć skórę z kurczaka i zrobić w mięsie głębokie nacięcia. Natrzeć solą wymieszaną z sokiem z cytryny i oliwą. Pozostawić w misce na 20 minut. Połączyć jogurt
zadanie-gotowaniecebulę 2 ząbki czosnku 5 - 10 dag.szynki drobiowej sól pieprz olej papryka słodka i ostra odrobina magii natka pietruszki bulion warzywny mąka ziemniaczaną jogurt naturalny dla smaku koncentrat pomidorowy **************************************** Mięso umyć,wytrzeć , pokroić ,oprószyć sól i pieprzem .Posiekać drobno obrany czosnek,a cebulę obrać i pokroić w krążki lub w kostkę.Paprykę odcedzić i pokroić w grubą kostkę.Czosnek
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkikurczaka -opcjonalnie 3 marchewki 1/3 płatków jaglanych 1/3 szkl. bułki tartej 2 jajka 1/3 startego sera c heddar 1 cebula czerwona posiekana drobno 3 ząbki czosnku dodatkowo sos pomidorowy tutaj wymieszany z kremówka Wykonanie Zagotować wodę i wrzucić na wrzątek obrane,umyte i pokrojone w paski marchewkę.Blanszować 3 minuty.Do tej samej wody wrzucić umyty i pokrojony na różyczki
w mojej kuchnipomidorów 1-2 łyżki mleczka kokosowego 1 łyżka octu winnego 0.5 szkl.bulionu 1 cebula sól pieprz bazylia zielenina ******************************************** Porcje kurczaka obsmażyč na oleju.Podlać bulionem, dodać przecier pomidorowy i ocet.Obrac cebulę,pokroić drobno w kostkę,dodac do potrawy.Dusić razem pod przykryciem ok.30 minut,aż kurczak będzie miękki.Wyjąć mięso,sos przyprawić solą,pieprzem i ziołami suszonymi
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkiminut. Wlać wywar warzywny lub rozmieszaną kostkę rosołową w niecałej szklance wody.Dodać pomidorki przekrojone na pół. Wymieszać i gotować 5 minut. W dużym kubku rozmieszać śmietanę, przecier pomidorowy, musztardę na gładką masę. Do śmietany dolać trochę gorącego sosu z patelni i wymieszać. Następnie powoli ciągle mieszając wlać wszystko na patelnię. Chwilkę jeszcze podgrzewać, mieszając. Na koniec dodać posiekany koperek
Kuchnia Pokoleńtowarzystwie młodych ziemniaków z koperkiem. Młoda kapusta z boczkiem 1 główka młodej, białej kapusty 1 cebula 1 ząbek czosnku 5 plasterków wędzonego boczku sól, pieprz 2 łyżki przecieru pomidorowego łyżeczka sosu worcestershire listek laurowy 2 ziela angielskie garść posiekanego koperku Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w plasterki. Boczek kroimy w paseczki. Kapustę szatkujemy dość drobno. W rondlu podsmażamy
Dzieje kuchennej WiewióryDzisiaj mam dla Was prosty przepis na przepyszną sałatkę, która zachwyci niejedno podniebienie. Smażony w przyprawach kurczak, mieszanka meksykańska Bonduelle, ryż, ogórek, cebula i przepyszny słodko- pikantny sos pomidorowy, który powoduje, że całość jest jeszcze smaczniejsza i spójna. Polecam na każdą okazję, szczególnie na drobne przyjęcia ze względu na sposób podania. Składniki (na 2-4 porcje): 150 gram piersi
Mango Papajasmaczny i szczerze polecam wypróbować to danie! :) Składniki: 1/2 kg fasolki szparagowej 2 marchewki 1 duża cebula 1 - 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka świeżo startego imbiru 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 łyżka brązowego cukru 150 ml bulionu warzywnego 3 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżeczka ziaren kuminu 1 łyżeczka ziaren gorczycy 3 goździki 1 łyżeczka kurkumy chili wg uznania sól olej
zadanie-gotowaniesumie może być również dodatkiem do kawałka mięcha... (3 porcje) 100g kaszy bulgur (grubej) 1 cebula 2 pieczarki (duże) 3 suszone pomidory 1 łyżka przecieru pomidorowego 1/2-3/4 łyżeczki mieszanki przypraw Tajine (*) sól do smaku Dodatkowo: 3/4 szklanki wody 2łyżki masła Cebulę i pieczarki posiekać (nie na drobno) i podsmażyć na maśle. Pomidory zalać wrzątkiem
Di gotujełyżki marynowanych pieczarek ( ok. 30 g) garść startego sera (ok. 30 g) 1/2 łyżeczki oleju, a nawet mniej (ok. 3 g) Sos: 2 łyżki koncentratu pomidorowego (ok. 40 g) 2 łyżki wody sól, pieprz, chili, zioła prowansalskie Białka i żółtko mocno zmiksować, dodać mąkę, przyprawy i sodę, wymieszać. Cebulę posiekać, pieczarki drobno pokroić. Rozgrzać dużą patelnię z olejem
Vroblewska-fitlifedużej cebuli (ok. 75 g) 1/2 średniej cukinii (ok. 250 g) 1 łyżeczka natki pietruszki (ok. 5 g) 1 porządna łyżka koncentratu pomidorowego (ok. 25 g) 30 g kaszy jaglanej (waga przed ugotowaniem) wybrane przyprawy np. papryka słodka, ostra, chili, kurkuma, bazylia.. wedle upodobań :) Blachę wysmaruj delikatnie olejem. Cukinię pokrój w plastry
Vroblewska-fitlifemielone to moim zdaniem jedno z najbardziej wszechstronnych polskich dań. Można podać je z ziemniakami i mizerią, pysznymi buraczkami, a następnego dnia zrobić do nich sos pieczarkowy, koperkowy lub pomidorowy i cieszyć się pysznym daniem, które nie będzie "odgrzewanym kotletem". Robi się je naprawdę szybko i równie szybko znikają z talerza - są mięciutkie, soczyste i bardzo aromatyczne ze względu
Cooking Monster