zupa pomidorowa - 17836 przepisów (strona:652/1190)

Zapiekane pomidory w cieście francuskim z łososiem 187

Ponieważ sezon pomidorowy w pełni, trzeba z tego korzystać. Postanowiłam więc podać to wyjątkowe warzywo w nietypowy sposób. Te zapiekane pomidory są rewelacyjne! Bardzo proste i szybkie w przyrządzeniu. Spróbujcie, a na pewno będą gościć na Waszym stole często :)   Składniki na formę o średnicy 20 cm: -5 pomidorów malinowych -płat ciasta francuskiego -opakowanie

Kulinarne przemyslenia
Fasolka szparagowa po bretońsku 223

Danie z kategorii smak dzieciństwa. Taką fasolkę jadałam na wakacjach u cioci. Składniki 500 g zielonej fasolki szparagowej 3 kiełbaski śląskie 1 cebula ok. 2 l wody przecier pomidorowy sól pieprz 3 ziela angielskie 2 liście laurowe chilli 1-2 łyżki … Czytaj dalej

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Fasolka szparagowa w sosie pomidorowym z pulpecikami 235

Jednogarnkowe danie, które zaspokoi wcale nie mały głód. Kwaskowaty, pomidorowy sos zaostrza delikatny smak fasolki, a mięsny dodatek sprawia, że danie będzie bardzo treściwe. I jak każda potrawa jednogarnkowa - z każdym podgrzaniem jest lepsza. Danie śmiało można  przygotować dzień wcześniej, a następnego dnia po powrocie z pracy będzie po odgrzaniu idealnym obiadem. Proporcja na 3 osoby: Fasolka

kawawszklance
BOEUF BOURGUIGNON – WIEDŹMIN 3: KREW I WINO – wołowina po burgundzku 260

jakiś czas mieszając i podlewając winem gdyby za dużo płynu się wygotowało. Po 30 minutach wyciągamy pietruszkę, a po 1,5 h solimy gulasz i dodajemy trochę koncentratu pomidorowego do smaku i lepszego koloru. 20 minut przed końcem duszenia wyciągamy liść laurowy i dorzucamy usmażone pieczarki oraz marchew. Gotowy gulasz zestawiamy z ognia, doprawiamy jeśli zajdzie taka potrzeba. PODANIE Wołowinę

Nerds Kitchen
Pomidory z nadzieniem na bazie pasztetu 146

odkrawamy wierzch i łyżeczką wydrążamy środek. Do miski wykładamy pasztet, dodajemy drobno pokrojone: cebulę, ser, korniszony. Wszystko dokładnie mieszamy i nadziewamy pomidory. Wydrążony miąższ możemy zużyć np.do expresowej pomidorowej zupy . http://www.profi.com.pl

Kulinarne przemyslenia
Bigos Z Cukinii - Wersja Z Dodatkiem Papryki 137

małe pętko kiełbaski 1/2 korzenia pietruszki 1 listek laurowy 2 kulki ziela angielskiego 1 łyżeczka suszonych warzywek bez soli 1/2 puszki pomidorów krojonych bez skórki 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 mała czerwona papryka - niekoniecznie sól i pieprz do smaku oraz słodka papryka w proszku 1. Cukinie myjemy i obieramy ze skórki ( jeśli to młoda cukinia to nie musimy jej obierać

Gotowanie...to proste !
Bigos „wypasiony”... na zimę, na święta.... 179

kulki ziela angielskiego 3 ziarenka jałowca ½ łyżeczki kminku sól i pieprz cukier lub 1 łyżeczkę miodu 200 ml czerwonego wina słoiczek przetartych pomidorów (najlepsze domowe) lub 2 łyżki przecieru pomidorowego Wykonanie: Grzyby namoczyłam (najlepiej na noc). Potem wstawiłam do gotowania. Kiedy były miękkie (po około 30minutach) zdjęłam z gazu.  Gotowałam krótko, ponieważ te grzyby będą długo gotowane

Kuchnia u Krysi
Pomidory faszerowane ryżem po grecku. 276

Składniki: 6 średniej wielkości pomidorów 100 g suchego ryżu 1 mała cukinia 1 mała cebula 1 garść rodzynek 1/2 pęczka zielonej pietruszki 10 listków świeżej mięty 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego 1 szczypta cynamonu sól 2 łyżki oliwy 1 łyżeczka oregano Wykonanie: Z pomidorów odciąć górne części wraz z ogonkami i odłożyć. Delikatnie łyżeczką usunąć ze środków nasiona wraz z sokiem

zadanie-gotowanie
Spaghetti bolognese 166

Aromatyczny mięsno - pomidorowy sos z dodatkiem wielu ziół, świeżych pomidorów i pieczarek. Oprócz makaronu spaghetti możecie podawać go z różnymi innymi makaronami. Sos pasuje do wielu różnych makaronów. Możecie także wykorzystać ten sos dodając sos beszamelowy i zrobić lasagne. Sposobów na spaghetti bolognese jest wiele. Niektórzy dodają śmietankę, samo mięso mielonego, inni dodają do mięsa kiełbasę, seler naciowy, wino

Zasmakuj Kuchni
Co Lila jadła w środę? 15 189

syte, ale szczerze mówiąc to ja załapałam się tylko na jednego placka. Na drugie śniadanie zrobiłam sok z buraka, jabłka, cytryny i natki pietruszki.  Zupa 13:00 Zupa pomidorowa z makaronem. II Danie 16:00 Pierwszy raz u nas takie danie! Łódki z cukinii. Cukinia faszerowana. Coś pysznego! Można nadziać czym się chce. Ja zrobiłam

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
Fioretti z kawiorem z bakłażana w pomidorach 153

Duś pod przykryciem. Po chwili dołóż puszkę pomidorów, bazylię. I uwaga, jeśli pomidory są zbyt kwaśne, dodajcie do nich kilka pokrojonych daktyli. Daktyl zawsze uratuje Wam zbyt kwaśną zupę pomidorową, czy sosy do makaronów. Przykryj pokrywką i na małych ogniu duś chwilę, aż wszystko sobą przejdzie. Dosmacz solą w razie czego. Pod koniec duszenia dodaj oliwę z oliwek. Odcedź

Z Kuchni Do Kuchni
Nadziewane pomidory na dwa sposoby 122

białej gotowanej -2 małe korniszony -2 plastry żółtego sera -szczypiorek -łyżeczka majonezu Odcinamy wierzch pomidorów, wydrążamy środek, który można przechować w lodówce i użyć np. do sosu lub zupy pomidorowej. Wszystkie składniki kroimy w drobną kostkę i mieszamy z majonezem. Napełniamy pomidory. Sposób drugi Składniki: -2 pomidory -mała puszka tuńczyka -1 cebula sałatkowa -1 łyżka groszku konserwowego -1 łyżeczka

Kulinarne przemyslenia
LECZO Z CUKINIĄ 301

Jedni podają z ryżem, kaszą a ja najbardziej lubię z chlebem.     SKŁADNIKI 1 cebula, 1 cukinia, 2 papryki czerwone, 2 pomidory, ½ kg kiełbasy śląskiej, 2 łyżki koncentratu pomidorowego, ½ łyżeczki ostrej papryki, sól, pieprz, majeranek, olej, 1 łyżka mąki WYKONANIE Cebulę kroimy w piórka. Papryki i cukinię myjemy, pozbawiamy nasion. Kroimy w kostkę. Pomidory sparzamy, zdejmujemy skórkę, kroimy

słodki bratek
Jak zabarwić domowy makaron? 179

które znajdziesz tutaj: http://zasmakujkuchni.blox.pl/2016/07/Jak-zrobic-domowy-makaron-porady-i-ciasto-baza.html , następnie do ciasta po kolei dodawaj składniki, o których mowa poniżej, w zależności jaki kolor chcesz uzyskać. Makaron czerwony: - wymieszaj 3 łyżki koncentratu pomidorowego z jajami i całość dodaj do mąki, wyrób ciasto. Makaron zielony: - do ciasta bazy dodaj ugotowane 300 g posiekanego i przecedzonego szpinaku, następnie wyrabiaj dobrze z ciastem. Makaron żółty

Zasmakuj Kuchni
Makaron z selerem naciowym i tuńczykiem 181

jakiś szybki dziś ;-) Polecam makaron z takimi oto dodatkami:   SKŁADNIKI 4 łodygi selera naciowego 1 duża marchewka 1 zielona papryka 1 cebula 2 ząbki czosnku 300 ml przecieru pomidorowego 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 50 ml zimnej wody 2 - 3 łyżki oleju kokosowego (lub innego) 1 łyżeczka słodkiej papryki mielonej 1/4 łyżeczki ostrej papryki mielonej sól, pieprz suszony majeranek mieszanka

Czary - gary w kuchni

Proponowane wyszukiwania