Ponieważ sezon pomidorowy w pełni, trzeba z tego korzystać. Postanowiłam więc podać to wyjątkowe warzywo w nietypowy sposób. Te zapiekane pomidory są rewelacyjne! Bardzo proste i szybkie w przyrządzeniu. Spróbujcie, a na pewno będą gościć na Waszym stole często :) Składniki na formę o średnicy 20 cm: -5 pomidorów malinowych -płat ciasta francuskiego -opakowanie
Kulinarne przemysleniaDanie z kategorii smak dzieciństwa. Taką fasolkę jadałam na wakacjach u cioci. Składniki 500 g zielonej fasolki szparagowej 3 kiełbaski śląskie 1 cebula ok. 2 l wody przecier pomidorowy sól pieprz 3 ziela angielskie 2 liście laurowe chilli 1-2 łyżki … Czytaj dalej
Fiołkowa Kuchnia MałgorzatyJednogarnkowe danie, które zaspokoi wcale nie mały głód. Kwaskowaty, pomidorowy sos zaostrza delikatny smak fasolki, a mięsny dodatek sprawia, że danie będzie bardzo treściwe. I jak każda potrawa jednogarnkowa - z każdym podgrzaniem jest lepsza. Danie śmiało można przygotować dzień wcześniej, a następnego dnia po powrocie z pracy będzie po odgrzaniu idealnym obiadem. Proporcja na 3 osoby: Fasolka
kawawszklancejakiś czas mieszając i podlewając winem gdyby za dużo płynu się wygotowało. Po 30 minutach wyciągamy pietruszkę, a po 1,5 h solimy gulasz i dodajemy trochę koncentratu pomidorowego do smaku i lepszego koloru. 20 minut przed końcem duszenia wyciągamy liść laurowy i dorzucamy usmażone pieczarki oraz marchew. Gotowy gulasz zestawiamy z ognia, doprawiamy jeśli zajdzie taka potrzeba. PODANIE Wołowinę
Nerds Kitchenodkrawamy wierzch i łyżeczką wydrążamy środek. Do miski wykładamy pasztet, dodajemy drobno pokrojone: cebulę, ser, korniszony. Wszystko dokładnie mieszamy i nadziewamy pomidory. Wydrążony miąższ możemy zużyć np.do expresowej pomidorowej zupy . http://www.profi.com.pl
Kulinarne przemysleniamałe pętko kiełbaski 1/2 korzenia pietruszki 1 listek laurowy 2 kulki ziela angielskiego 1 łyżeczka suszonych warzywek bez soli 1/2 puszki pomidorów krojonych bez skórki 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 mała czerwona papryka - niekoniecznie sól i pieprz do smaku oraz słodka papryka w proszku 1. Cukinie myjemy i obieramy ze skórki ( jeśli to młoda cukinia to nie musimy jej obierać
Gotowanie...to proste !kulki ziela angielskiego 3 ziarenka jałowca ½ łyżeczki kminku sól i pieprz cukier lub 1 łyżeczkę miodu 200 ml czerwonego wina słoiczek przetartych pomidorów (najlepsze domowe) lub 2 łyżki przecieru pomidorowego Wykonanie: Grzyby namoczyłam (najlepiej na noc). Potem wstawiłam do gotowania. Kiedy były miękkie (po około 30minutach) zdjęłam z gazu. Gotowałam krótko, ponieważ te grzyby będą długo gotowane
Kuchnia u KrysiSkładniki: 6 średniej wielkości pomidorów 100 g suchego ryżu 1 mała cukinia 1 mała cebula 1 garść rodzynek 1/2 pęczka zielonej pietruszki 10 listków świeżej mięty 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego 1 szczypta cynamonu sól 2 łyżki oliwy 1 łyżeczka oregano Wykonanie: Z pomidorów odciąć górne części wraz z ogonkami i odłożyć. Delikatnie łyżeczką usunąć ze środków nasiona wraz z sokiem
zadanie-gotowanieAromatyczny mięsno - pomidorowy sos z dodatkiem wielu ziół, świeżych pomidorów i pieczarek. Oprócz makaronu spaghetti możecie podawać go z różnymi innymi makaronami. Sos pasuje do wielu różnych makaronów. Możecie także wykorzystać ten sos dodając sos beszamelowy i zrobić lasagne. Sposobów na spaghetti bolognese jest wiele. Niektórzy dodają śmietankę, samo mięso mielonego, inni dodają do mięsa kiełbasę, seler naciowy, wino
Zasmakuj Kuchnisyte, ale szczerze mówiąc to ja załapałam się tylko na jednego placka. Na drugie śniadanie zrobiłam sok z buraka, jabłka, cytryny i natki pietruszki. Zupa 13:00 Zupa pomidorowa z makaronem. II Danie 16:00 Pierwszy raz u nas takie danie! Łódki z cukinii. Cukinia faszerowana. Coś pysznego! Można nadziać czym się chce. Ja zrobiłam
lady-och-mistrzyni.blogspot.comDuś pod przykryciem. Po chwili dołóż puszkę pomidorów, bazylię. I uwaga, jeśli pomidory są zbyt kwaśne, dodajcie do nich kilka pokrojonych daktyli. Daktyl zawsze uratuje Wam zbyt kwaśną zupę pomidorową, czy sosy do makaronów. Przykryj pokrywką i na małych ogniu duś chwilę, aż wszystko sobą przejdzie. Dosmacz solą w razie czego. Pod koniec duszenia dodaj oliwę z oliwek. Odcedź
Z Kuchni Do Kuchnibiałej gotowanej -2 małe korniszony -2 plastry żółtego sera -szczypiorek -łyżeczka majonezu Odcinamy wierzch pomidorów, wydrążamy środek, który można przechować w lodówce i użyć np. do sosu lub zupy pomidorowej. Wszystkie składniki kroimy w drobną kostkę i mieszamy z majonezem. Napełniamy pomidory. Sposób drugi Składniki: -2 pomidory -mała puszka tuńczyka -1 cebula sałatkowa -1 łyżka groszku konserwowego -1 łyżeczka
Kulinarne przemysleniaJedni podają z ryżem, kaszą a ja najbardziej lubię z chlebem. SKŁADNIKI 1 cebula, 1 cukinia, 2 papryki czerwone, 2 pomidory, ½ kg kiełbasy śląskiej, 2 łyżki koncentratu pomidorowego, ½ łyżeczki ostrej papryki, sól, pieprz, majeranek, olej, 1 łyżka mąki WYKONANIE Cebulę kroimy w piórka. Papryki i cukinię myjemy, pozbawiamy nasion. Kroimy w kostkę. Pomidory sparzamy, zdejmujemy skórkę, kroimy
słodki bratekktóre znajdziesz tutaj: http://zasmakujkuchni.blox.pl/2016/07/Jak-zrobic-domowy-makaron-porady-i-ciasto-baza.html , następnie do ciasta po kolei dodawaj składniki, o których mowa poniżej, w zależności jaki kolor chcesz uzyskać. Makaron czerwony: - wymieszaj 3 łyżki koncentratu pomidorowego z jajami i całość dodaj do mąki, wyrób ciasto. Makaron zielony: - do ciasta bazy dodaj ugotowane 300 g posiekanego i przecedzonego szpinaku, następnie wyrabiaj dobrze z ciastem. Makaron żółty
Zasmakuj Kuchnijakiś szybki dziś ;-) Polecam makaron z takimi oto dodatkami: SKŁADNIKI 4 łodygi selera naciowego 1 duża marchewka 1 zielona papryka 1 cebula 2 ząbki czosnku 300 ml przecieru pomidorowego 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 50 ml zimnej wody 2 - 3 łyżki oleju kokosowego (lub innego) 1 łyżeczka słodkiej papryki mielonej 1/4 łyżeczki ostrej papryki mielonej sól, pieprz suszony majeranek mieszanka
Czary - gary w kuchni