zupa pomidorowa - 17938 przepisów (strona:653/1196)

Musaka w mojej wersji. 210

wypróbowania tej pysznej zapiekanki :) Składniki : 1 kg mięsa wołowego lub wieprzowego 1 duża cukinia 1 duży bakłażan około 10 dużych ziemniaków   500 ml sosu słodko kwaśnego  lub pomidorowego 1 łyżka oregano Skworcu 1 łyżka przyprawy do wieprzowiny Skworcu sól, pieprz, szczypta chili 1,5 szklanki startego żółtego sera Na sos beszamelowy :    2,5  łyżki masła

Sama słodycz i szczypta chili
Makaron w warzywnym sosie 248

Makaron w warzywnym sosie SKŁADNIKI: 200 g ulubionego makaronu 2 pomidory 1/2 papryki żółtej 1/2 cukinii 1 łodyga selera naciowego 3-4 pieczarki 1 łyżka przecieru pomidorowego sól, pieprz słodka papryka … Czytaj dalej Makaron w warzywnym sosie

czarrna od kuchni
Potrawka warzywna z klopsikami 195

Szybki, pyszny obiad. faworyzowane ostatnio przeze mnie klopsiki indycze dzisiaj w potrawce z warzywami strączkowymi. Groch, fasolka i soczewica to idealne trio do sosu pomidorowego. Obiad idealny na diecie, bez glutenu. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Spaghetii po mojemu 174

Bardzo dobry szybki obiad, kilka minut i gotowe. Cebulę obrać i pokroić drobno, pora umyć i pokroić w plasterki. paprykę pokroić w kostkę, oczywiście wcześniej usunąć

Kuchnia Pokoleń
Gulasz rybny z boczniakiem i bliny gryczane 217

gulasz; 500 g ryby w tuszce np Nototenia 300 g boczniaka 2 marchewki 1 pietruszka 1 cebula tłuszcz do smażenia 3 pomidory bez skórki 1 łyżka koncentratu pomidorowego sól pieprz szczypta tymianku szczypta oregano na bliny 0,5 szkl mąki pszennej 0,5 szkl mąki gryczanej 1 szkl tłustego mleka 1 szkl wody 3 jajka 15 g drożdży pół łyżeczki

Gotowanie jest łatwe
Walentynki FIT 224

menu walentynkowe w wersji FIT. W toskańskim stylu, jest i zdrowo i pysznie.  Znajdziecie w nim moją propozycję startera, zupy, dania głównego oraz deseru. Bakaliowa focaccia, toskańska zupa pomidorowa, buraczane pesto oraz owocowe tiramisu! Jest bez glutenu, orkisz, mleko kokosowe, jagody Goji, nasiona chia ...  Menu dla zwolenników zdrowego odżywiania. Mam nadzieję, że skorzystacie z moich pomysłów albo

Garniec Magalie
Wegańska pasta a’la tatar 194

Uwaga! Pasta koniecznie powinna się przegryźć-najlepiej przez jedną noc w lodówce.  Składniki: 1/3 szklanki orzechów włoskich 4 wafle ryżowe (40 g) 2 suszone pomidory 1 łyżka koncentratu pomidorowego 2 łyżeczki pikantnej musztardy 2 łyżki posiekanych korniszonów  1 łyżka soku z ogórków 2 łyżki kaparów 1 mała czerwona cebula, drobno posiekana sól i pieprz do smaku Do blendera

Roślinna - blog wegański
Kurczak z czerwoną fasolą 148

cebulę, czosnek i por w plasterki; a pietruszkę na drobno. Na rozgrzanej patelni z niewielką ilością oliwy podsmażyłam kurczaka, cebulkę i czosnek. Podsmażone produkty przełożyłam do woka, dodałam sos pomidorowy, odcedzoną fasolę, pietruszkę, por, ocet jabłkowy, przyprawy i zioła. Całość dusiłam w woku ok 30 min. U nas w zestawieniu z kluskami śląskimi

nietadieta
Gołąbki bez glutenu i bez jajek 125

Gołąbki Składniki: mielone mięso wieprzowe, 500 g 1 duża kapusta 1 duża cebula 1 woreczek ryżu naturalny, domowy przecier pomidorowy, 2 szklanki sól pieprz 2 liście laurowe kminek Kapustę zalałam wodą i gotowałam na wolnym ogniu łącznie ok 1 h. Ważne jest, aby liście zmiękły i dobrze się odrywały. Liście odrywałam etapowo. To raczej proces parzenia i czas zależy

nietadieta
Potrawka z cukinii i bakłażana 158

Potrawka z cukinii i bakłażana Składniki: 1 mała cukinia 1 mały bakłażan 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 100 ml naturalnego przecieru pomidorowego 2 łyżki oliwy 2 łyżki octu jabłkowego sól pieprz majeranek Cebulkę i czosnek obrałam i pokroiłam w plasterki. Cukinię i bakłażana umyłam i pokroiłam w kostkę. Na rozgrzanej oliwie podsmażyłam cebulę i czosnek, następnie dodałam cukinie

nietadieta
Ryba po grecku 140

grecku Składniki: 250 g filetów z białej ryby (ja dałam dorsza) 5 marchewek 2 korzenie pietruszki pół małego selera 2 duże cebule ok 5 cm pora 100 ml przecieru pomidorowego oliwa z oliwek sól pieprz rozmaryn 2 listki laurowe 3 ziarenka ziela angielskiego Rybę ugotowałam na parze. Marchewkę, pietruszkę i seler obrałam i starłam na grubych oczkach. Cebulkę obrałam

nietadieta
Gołąbki nr 2:) bez glutenu, bez jajek 150

Gołąbki Składniki: 500 g mięsa wieprzowego ( zmieliłam łopatkę) 1 duża kapusta 1 duża cebula 3/4 szklanki ryżu naturalny, domowy przecier pomidorowy, 2 szklanki sól pieprz 2 liście laurowe kminek estragon Kapustę zalałam wodą i gotowałam na wolnym ogniu łącznie ok 1 h. Ważne jest aby liście zmiękły i dobrze się odrywały. Liście odrywałam etapowo. To raczej proces parzenia i czas

nietadieta
Domowy paprykarz szczeciński 186

smakuje..i tak też smakował paprykarz..już kiedyś podobny robiłam, tym razem dodałam jeszcze marchewkę . 2 makrele wędzone 100 g ryżu  2 -3 cebule 2-3 marchewki przecier pomidorowy (80g) 1/2 łyżeczki  pomidorów mielonych Skworcu sól,  pieprz, wegeta Ryż gotować około 15 minut .Cebule i marchewki obrać,cebulę pokroić w półplasterki , a marchewkę zetrzeć na tarce. Podsmażyć

Moje domowe kucharzenie

Proponowane wyszukiwania