Papryka faszerowana

Papryka faszerowana

Papryka faszerowana

Kuchnia węgierska od zawsze jest u nas wdzięcznym tematem. By potrawa była jeszcze bardziej kolorowa, polecamy paprykę żółtą.   Składniki 8 strąków papryki 100 g ryżu 300 g mielonego mięsa wieprzowego, niezbyt tłustego 1 jajko 1 mała cebula 200 g przecieru pomidorowego sól pieprz cukier natka pietruszki Zasmażka :  1,5 łyżki smalcu 2 płaskie łyżki mąki   Przygotowanie   Przecier rozprowadziłem wodą, doprawiłem solą i cukrem, włożyłem całą cebulę. Dodałem pokrojoną natkę pietruszki, zagot... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu R'n'G Kitchen

Autor

Arkadiusz Gie

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

papryka, ryż, sosy, mięso, mielone, zupa pomidorowa, mięso mielone, przekąska, przekąski, przystawki, sos do ryżu, jajka z farszem, sos pomidorowy

Inne przepisy z R'n'G Kitchen

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.