poprzedniego obiadu. Krojenie zapiekanki najlepiej wychodzi po kilku godzinach od wyjęcia z piekarnika. Składniki: pół kilograma mięsa mielonego cebula 300 g pieczarek czerwona papryka 2 łyżki sosu/koncentratu pomidorowego 1,5 kg ugotowanych ziemniaków sól, pieprz, majeranek, papryka słodka/ostra, przyprawa do ziemniaków lub gałka muszkatołowa 1. Cebulę kroimy w kostkę pieczarki w talarki, paprykę w paseczki smażymy
NA MOIM TALERZUBlueberry Corner by "jagodzianka" Smaczna, kolorowa zupa łącząca kilka smaków i tekstur. Kremowa podstawa z wyczuwalnymi kawałkami pomidora, chrupiącymi grzankami, okraszona świeżym pesto – … Przeczytaj cały artykuł Post Zupa pomidorowa z mascarpone pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner
My Blueberry Cornerpozbawione wielu "ulepszaczy" , tak powszechnych w obecnej żywności - konserwantów, sztucznych barwników, aromatów, glutaminianu sodu . W oczy rzuciły mi się zwłaszcza: Paprykarz wegetariański z kaszą jaglaną - bezglutenowy i bezcukrowy Pasztet pomidorowy z cieciorką - bez substancji konserwujących Hummus oliwkowy - bez cholesterolu Hummus paprykowy - bez cholesterolu Ketchup BIO bez dodatku cukru - dla dzieci Więcej o powyższych przetworach już wkrótce. Będę nie tylko recenzowała
Grunt to przepis!najważniejsze szybko się robi i także szybko się gotuje..polecam. 1 kapusta pekińska kawałeczek boczku pęto kiełbasy 1 cebula 2 -3 marchewki 1 pietruszka 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego kilka suszonych pomidorów mielone pomidory Skworcu listek, ziele sól, pieprz Cebulę obrać i pokroić w półplasterki lub kostkę i zeszklić na rozgrzanym oleju.Dodać pietruszkę i marchewki -obrane
Moje domowe kucharzenieuderzyć pięścią. Podzielić na 2 części. Przełożyć na blachę i rozwałkować. Blachy niczym nie smarujemy, dzięki czemu ciasto będzie się ładnie rozwałkowywało. Na spód ciasta wyłożyć sos pomidorowy (koncentrat + woda + zioła do pizzy), następnie dowolne dodatki. Pizzę pieczemy około 15-20 minut w 220 stopniach. Podawać na ciepło. SMACZNEGO
kulinarnyswiatdomibanana, siemię, olej i całość miksujemy na jednolitą konsystencję. Sok jest pożywny i jest cudowny na pierwsze lub drugie śniadanie. Polecam również sok z buraków klik Sok pomidorowy klik A jakie są wasze ulubione połączenia warzywno- owocowe? Uściski
Basia w kuchnisportowców – jeśli podamy go z ryżem. Steki z indyka z sambal oelek: 4 grube plastry piersi z indyka 4 łyżki syropu klonowego 1 ząbek czosnku 2 łyżki koncentratu pomidorowego 2 łyżki sosu Worcestershire 3 łyżki soku z limonki 1 łyżeczka sambal oelek (dla fanów bardzo ostrego – 1,5) 1-2 łyżki oliwy z oliwek sól morska, świeżo mielony
Poezja smakuznajdziecie już dodatkowych tłuszczów w przepisie. Składniki: 2 makrele (razem ok. 35-40 dkg) 1-2 cebule 3-4 łyżki musztardy 2 łyżki ketchupu lub przecieru pomidorowego sól, pieprz Wykonanie: Rybę obrać ze skóry, a następnie oddzielić mięso od ości – drąc mięso na małe kawałki widelcem. Cebulę posiekać bardzo drobno. Wszystkie składniki wymieszać z musztardą i keczupem oraz doprawić
Pociąg Do Kuchnibardzo prosta w przyrządzeniu, lekka i zdrowa! Porcja dla 4 osób. Smacznego! Składniki 1 słoik czerwonej fasoli 1 średnia cebula pół czerwonej papryki 2 małe marchewki 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego 2 łyżki oliwy 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 1,5 szklanki wrzącej wody Przygotowanie Cebulę i papryki umyć i pokroić w kostkę. Oliwę rozgrzać w garnku, dodać cebulę i papryki
Tureckie Przepisypotrawa mięsna. Porcja dla 2 osób. Smacznego! Składniki 250 g mielonego mięsa wołowego 1 jajko 1 średnia cebula 6 gałązek natki pietruszki pół szklanki bułki tartej 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka tymianku pół łyżeczki kminku sól czarny pieprz 5 łyżek oliwy Przygotowanie Mięso włożyć do głębokiej miski. Zetrzeć obraną cebulę, posiekać pietruszkę. Dodać do mięsa razem z resztą składników
Tureckie PrzepisyBardzo zdrowa jajecznica z warzywami. Porcja dla 2 osób. Smacznego! Składniki 1 mała cebula 1½ białej papryki 2 duże pomidory 2 łyżki oliwy 3 jajka 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego sól pieprz chili Przygotowanie Rozgrzać oliwę na patelni i wrzucić pokrojoną cebulę i papryki. Zeszklić i dodać pokrojone pomidory. Przykryć i dusić do miękkości na wolnym ogniu. Następnie przyprawić solą
Tureckie Przepisyśrednia cebula ¼ czerwonej papryki 3 łyżki oliwy ½ małej białej kapusty (kapusty ma być więcej niż mięsa np. 60% kapusty, 40% mięsa) 300 g mielonego wołowego mięsa 1½ łyżki koncentratu pomidorowego 3 szklanki wrzącej wody sól pieprz Przygotowanie Obrać cebulę i pokroić cebulę i paprykę w kostkę. Rozgrzać oliwę w garnku i dodać je. Wymieszać i zrumienić. Dodać mięso i piec
Tureckie Przepisyzimowa potrawa turecka. Pyszna i bardzo zdrowa, również odżywcza. Porcja dla 4 osób. Smacznego! Składniki 400 g mięsa wołowego 400 g cieciorki w zalewie 2 pomidory 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 duża cebula 5 łyżek oliwy 2 szklanki wrzącej wody Przygotowanie Obrać i umyć cebulę. Pokroić w drobną kostkę. Zeszklić w garnku na oliwie. Umyć mięso i pokroić w większą
Tureckie Przepisygości zawsze mamy na stole. Porcja dla 4 osób. Smacznego! Składniki 160 g liści winogron w słonej zalewie bezlistne gałązki natki Składniki (farsz) 1 szklanka ryżu 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego 5 łyżek oliwy 2 łyżki orzechów piniowych 2 łyżki bardzo drobnych tureckich rodzynek (kuş üzümü) 1 łyżka mięty 1 łyżka soli 1 łyżka czarnego pieprzu ½ łyżki cynamonu 3 razy pół
Tureckie Przepisyprzygotowaniu niewiele różnią się od polskich, ale jednak trochę inaczej smakują. Porcja dla 4 osób. Smacznego! Składniki (farsz) 250 g mielonego mięsa wołowego 4 łyżki ryżu 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 duża cebula kilka gałązek natki pietruszki 4 łyżki oliwy z oliwek sól czarny pieprz Składniki (pozostałe) 12 listków kapusty woda Przygotowanie W dużym garnku zagotować wodę. Włożyć kapustę
Tureckie Przepisy