zupa pomidorowa - 17836 przepisów (strona:667/1190)

Zapiekanka z tuńczykiem 201

Tani i szybki obiad :) Składniki 20 dkg ulubionego makaronu 1 puszka tuńczyka 20 dkg pieczarek 15 dkg sera żółtego 3 jajka 1/2 szklanki śmietany 30% 2 łyżko koncentratu pomidorowego … Czytaj dalej Zapiekanka z tuńczykiem

czarrna od kuchni
Gruzińskie chaczapuri po mojemu 200

rozgrzać olej, wrzucić pokrojoną cebulę i posiekany czosnek. Jak cebulka zmięknie dodać mięso mielone, pokrojone w plasterki pieczarki. Doprawić solą, pieprzem, papryką słodką i ostrą,wędzoną paprykę, oregano, przecier pomidorowy. Dokładnie wszystko wymieszać i smażyć aż mięso będzie przesmażone. Podlać odrobiną wody, mięso wtedy nie będzie suche. Smażyć tak długo, aż cała woda wyparuje. Na środek rozwałkowanego ciasta rozłożyć mięso

Kuchnia Pokoleń
Mielone z indyka w szynce szwarcwaldzkiej z porem i niespodzianką 160

łyżeczka pieprzu 1/2 łyżeczki ostrej papryki chilli w proszku 1 łyżeczka soli 1 kulka mozarelii (100-125 g) 1/2 słoika oliwek z nadzieniem lub bez 1-2 łyżeczki koncentratu pomidorowego 1/2-1 łyżeczka musztardy dijon 5-6 łyżek bułki tartej 1 małe jajko 2 opakowania szynki szwarcwaldzkiej (2 x 100 g) 1 mała cebula biała część niewielkiego pora 1 średnia papryczka

Piekielna Kuchnia Pati
Meksykańska tortilla czyli wege burrito. 298

pomidor 1 mała cukinia 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka kukurydzy  1 łyżka papryki słodkiej 1/3 łyżeczki papryki ostrej 1 łyżeczka kurkumy szczypta kardamonu (opcjonalnie) 4 łyżeczki koncentratu pomidorowego 1/3 szklanki wody sól, pieprz do smaku pieprz cayenne (jak ktoś lubi ostro) 4 tortille ( najlepiej pełnoziarniste) Wykonanie: Farsz: Przygotowujemy warzywa - czosnek, cebulę, paprykę, pomidory i cukinię kroimy w kostkę

Apetyt na Zielone
Schab w sosie z ananasem 208

Składniki 2 plastry schabu 1/2 puszki ananasa w zalewie 3-4 kawałki papryki marynowanej 2 łyżki koncentratu pomidorowego 2 łyżki pikantnego ketchupu sól, pieprz słodka i ostra papryka cukier ocet winny … Czytaj dalej Schab w sosie z ananasem

czarrna od kuchni
Kurczak z soczewicą 214

Coś nowego :) Składniki 1 filet z kurczaka 1 cebula 1 marchewka 20 dkg czerwonej soczewicy 2 łyżki koncentratu pomidorowego sól, pieprz przyprawa do kurczaka ognista mieszana przypraw (młynek)   … Czytaj dalej Kurczak z soczewicą

czarrna od kuchni
FUSILLI ZE SZPINAKIEM I POMIDORAMI / SPINACH & TOMATOES RYE FUSILLI 103

POMIDORAMI / SPINACH & TOMATOES RYE FUSILLI Ostatnio coś mnie „wzięło” na makaron. Ile można jeść risotto? W lodówce miałam nadmiar pomidorów i zero ochoty na sos pomidorowy, tyle samo chęci na pójście do sklepu i zrobienie zakupów. Otwieram zamrażarkę – szpinak, sery są u mnie zawsze, nie umiałabym bez nich żyć. W zamrażarce schab w plastrach – niech

Martyna Cooks
Penne arrabiata 156

makaronu penne  100 g coppy lub boczku wędzonego surowego (można pominąć, albo zastąpić kurczakiem) 2 łyżki oliwy z oliwek 3 ząbki czosnku  500 ml przecieru pomidorowego lub pomidorów z puszki  pieprz cayenne do smaku szczypta cukru sól kilka listków świeżej bazylii / suszona bazylia 70 g parmezanu  Przygotowanie: Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Na rozgrzanej

Malinowo w kuchni
INDYK A ' LA BOUEF STROGONOW Z CHLEBEM - OBIAD DIETA 1500 KCAL. 213

strąk papryki czerwonej 120 g. 120 g.małych pieczarek sól pieprz 1 łyżka oleju 10 g. 2 średniej.wielkości kromki żytniego chleba razowego chleba 60 g. 1 szkl.soku pomidorowego 200 ml. ********************************************* Mięso pokroić w paski i obsmażyć ,przełożyć do rondelka , a na pozostałym  oleju udusić  pokrojone warzywa - cebulę , pieczarki , paprykę.Wszystko razem połączyć ,przyprawić ,zalać wodą

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Soczewica po bretońsku 164

Zielona soczewica po bretońsku a'la fasolka. 250 gram zielonej soczewicy puszka pomidorków pelati cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego 2 szt suszonych pomidorów  ( nadają wspaniałego głębokiego smaku ) sól i pieprz do smaku chudy boczek wędzony lub płaska łyżeczka wędzonej papryki dla wegetarian olej rzepakowy do smażenia pół łyżeczki ziół: cząbru, majeranku, kminku,  liść laurowy

AZgotuj!
Pizza z patelni 164

przedstawię przykładową wersję. 20g drożdży 1,5 szklanki maki pszennej 1/2 szklanki ciepłej wody 2 łyżki oleju 1 łyżeczka soli (płaska)  1 szczypta cukru Dodatkowo (wg uznania): sos pomidorowy szynka żółty ser kukurydza z puszki szczypior, suszona cebulka ketchup (polecam z firmy Roleski ) Do miski wkruszyć drożdże, dodać cukier i 2 łyżki ciepłej wody. Całość wymieszać i odstawić

Di gotuje
Filet miodowo-orzechowy 194

Składniki: 1 pojedynczy filet z kurczaka marynata: 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1/2 łyżki miodu 3-4 łyżki orzechówki 2 łyżki oleju sól, pieprz   Sposób przygotowania: Składniki marynaty wymieszać i włożyć … Czytaj dalej Filet miodowo-orzechowy

czarrna od kuchni
Paszteciki z ciasta francuskiego z kaszą jaglaną 146

sztuk Potrzebujemy: 1 opakowanie ciasta francuskiego  pół szklanki nieugotowanej kaszy jaglanej 2-3 łyżki zielonego groszku (lub konserwowego) 3-4 suszone pomidory 3 łyżeczki ajvaru (opcjonalnie koncentratu pomidorowego) pół cebuli sól, pieprz do smaku Przygotowanie: 1. Kaszę jaglaną przelewamy dokładnie na sitku wrzątkiem, a następnie zimną wodą (aby pozbyć się goryczki) i dopiero wrzucamy do garnka. Dodajemy wodę

Bananowe Pole
Polędwica z dorsza po prowansalsku 180

niewłaściwie przygotowana potrafi być sucha jak wiór.  Jednak  wraz z przygotowaniem tego dania moje poszukiwania dobiegły chyba końca. Dorsz upieczony pod kołderką z sosu pomidorowego z pysznymi dodatkami jest wilgotny i delikatny. Ryba przy tym zachowuje swój oryginalny smak, bo sos pomimo tego, że bogaty w wyraziste składniki, nie przytłacza jej smaku. Jedzmy ryby

Simple Dish
WĄTRÓBKA DROBIOWA Z JABŁKIEM - OBIAD DIETA 1500 KCAL. 172

duża cebula 50 g . 1 jabłko 100 g. 1 szkl.kiszonej kapusty 70 g . sól pieprz 1 łyżeczka miodu 5 g. 1 łyżeczka oleju 5 g. 1 szkl.soku pomidorowego 200 ml. *************************************************** Wątróbkę umyć,osuszyć i smażyć na oleju do miękkości.Jabłka wyszorować i przekroic  na pół.Kiszoną kapustę drobno posiekać i wymieszać z cebulą pokrojoną w kostkę oraz z miodem

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki

Proponowane wyszukiwania